Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

sâmbătă, 9 mai 2015

Trenduri mai 2015... revisited

EURRON
4 aprilie 2015
Pe termen scurt (zile/săptămâni) leul e supravândut față de euro, ceea ce face greu de crezut o depreciere sub 4,37. Abia după o depreciere a leului peste 4,45 rămâne să vedem dacă vor mai fi vânzători de lei la 4,34. AC, sursa
9 mai 2015
... direct, fără băs, fără securiști, fără pișărescu and so on, deprecierea leului în fața euro peste 4,4655 elimină scenariul 2 și modifică scenariul 1. Deocamdată scenariul 1 e... right on track.

EURUSD
8 martie 2015

9 mai 2015
E plin internetul de elliotiști care au văzut-o p-asta așa că nu insist. În ciuda nevoii de originalitate, "am ales" să descriu evoluția prețului. Aceeași structură a valurilor poate fi identificată pe GBPUSD, AUDUSD și NZDUSD.

USDX
Săptămâna viitoare dolarul ar trebui să scoată capul peste 94,97.

OILWTI
Nivelul de 59,66 și-a făcut datoria, shorter-ii și-au făcut plinul, 35 e farul călăuzitor.

GBPUSD
3 mai 2015
M-aș mira ca lira să-și continue deprecierea fără un ultim val în zona de ofertă, peste 1,55, așa că nu face sens să ne mirăm. De Marți bancarzii vor cheltui niște mărunțis cât să-și atingă... obiectivele. AC, sursa
9 mai 2015
Dacă găsiți un analist/trader profesionist care s-o fi văzut pe asta, să mi-l arătați și mie. E cu adevărat... bun de tot. Cu știri? Cu alegeri??? Cool!!! :D (prima lumânare verde a fost... Marți :)
... sau puteți să desenați triunghiuri...

USDJPY

EURCHF
Continuarea drumului către 1,1 presupune bifarea nivelului de 1,0589. Deocamdată 1,052 s-a dovedit a fi un nivel de ofertă... generoasă ceea ce face probabilă retestarea nivelului de la 1,026. AC, sursa


22 de comentarii:

Altcineva spunea...

buna Aristotel,

daca pare a se fi finalizat valul 5 pe EUR/USD nu mai sunt sanse sa vedem 1.1475 asa de curand, nu? Adica zilele urmatoare ma refer... am ramas cu niste leutzi in mana ...

Multumesc, vali

AristotelCostel spunea...

Mâine e posibil să obțin confirmarea. Deocamdată e probabil ce zici.

1,107-1,112 e o zonă de cerere care odată străpunsă ar putea schimba direcția decisiv.

Altcineva spunea...

multumesc frumos Aristotel pentru suport!
:)
vali

Unknown spunea...

Salut Aristotel.ce se va intampla acum cu euro dupa ce atrecut de 4,46 se va duce direct peste 4,5 sau va avea loc o intorcerea spre 4,4

AristotelCostel spunea...

E probabil să meargă spre 4.5.
Preferabil ar fi să nu se mai întoarcă spre 4,444 și obligatoriu e să nu "se atingă" de 4,43.
EURPLN ar trebui să nu testeze 4,049.

În caz contrar, începe corecția din scenariul 1.

Edy spunea...

Sa nu ne plictisim asteptand 4.5 :) Vad ca marele specialist in finante Oprescu zice ca are o luna la dispozitie sa cumpere ceva euro cu leii luati acum cateva zile .Asta inseamna ca e sigur de un euro mai ieftin.Iar astia la sanatate vorbesc de un nou curs negociat pt rambursari la medicamente din iunie 4.42 ron pe euro.Iar o sa adormim privind euro ron :)

Unknown spunea...

Index-ul usd a scazut sub 93,77,la ce sa ne asteptam acum?

Altcineva spunea...

USDX 93.55-93.58.. cred ca avem o problema Aristotel!
...adica si altii dar si eu! :)
ce se poate intampla acum si pana unde va avea loc retragerea pe eur/usd ca sa ies onorabil, fara a fi prea ciufulit, din dolari ?

vali

Altcineva spunea...

nu e vorba ca am probleme in a fi "underwater" doar ca .... sper ca totul ramane la locul sau ca viziune si acesta e un val IV si urmeaza un val V descendent.

nu imi place sa fiu "underwater" :D ma simt ca o matza stropita cu apa rece :)

vali

AristotelCostel spunea...

Pe USDX am adăugat o a treia țintă de preț, la 103,56, nu însă și suportul care va împinge prețul acolo. E vorba de 93.56.

Zona de cerere de care vorbeam cu trei zile în urmă a trimis EURUSD spre 1,1475. Zona suport pe USDX se situează între 91.95 și 93.56.

În scenariul... trist :), USDX va face o corecție până în zona 96-97 după care se face pilaf, iar EURUSD retestează 1,1.

Altcineva spunea...

Aristotel,

Multumesc frumos de raspuns.

vali

Akhenaton spunea...

Mai e actuala previziunea din 29 aprilie?

"La ~1,13 se află o rezistență importantă, iar dacă EURUSD cade fără să atingă 1,1334 vom vedea bottom-ul... meu. :) Dacă atinge 1,1334... nașpa, merde, fac, poate să retesteze 1,1428, însă structura trendului va fi fost dată peste cap, iar ținta de la 1,0266 nu va mai fi valabilă."

Altcineva spunea...

Il urmaresc si pe Aristotel, si pe Gregor Horvath si site-ul capitals.. nu -stiu-ce (site-ul in spaniola) ... e evident ca cineva cu bani multi si-a bagat surubelnita in evolutia EUR/USD ... nu imi explic cresterea asta de acum ... are loc o modificare de structura ....

vali

AristotelCostel spunea...

@Akhenaton
Da, e valabil. Mai putin 1,1428 (typo) care este, de fapt 1,1482, desi am vorbit mai sus de 1,1475 (brokeri diferiti => date diferite... memorie selectivă).

Pe 3 mai am prezentat posibile rezistențe utile (Sell 1,1475, stop loss 1,1565 if true => sell 1,1613).

Trendul bearish pe EURUSD este intact, pe weekly.
Într-un comentariu mai recent am spus că scenariul alternativ nu exclude un nou minim.

P.S. Dacă indexul dolarului pleacă direct în 96, e mai bine de scăpat de dolari acolo, lăsând minimul pentru... teoreticieni.

@Vali

În general... sunt bani mulți în forex, totul e să descifrăm ce... urmăresc. Toate piețele sunt manipulate, e starea lor... normală.

Elliot wave, neowave, arhiwave, folosite fără alte metode pentru confirmare, conferă bias-uri falimentare. Metoda empirică pe care o folosesc pentru determinarea nivelelor de intrare și ieșire, cu precizie de pip, e utilă în special pe trenduri paranghelice. Odată nerespectat nivelul de 1,1334 nu înseamnă că Dark force îmi vrea răul, ci tocmai mi-a transmis informația că prăbușirea euro s-a sfârșit pentru moment, însă asta nu exclude un nou minim. Oricum nu aveam ținta de 0,93 în vedere acum.

...

Spun că 1,1 pe EU sau 96 pe USDX e un bun moment de ieșire cu penajul întreg din dolar pentru că GBPUSD se află cel mai probabil într-o corecție complexă W(abc)-X-Y(valul a încheiat, b și c în desfășurare), iar EURUSD ar putea reproduce cu delay-ul specific întreaga mișcare, caz în care 1,1475 (sau maximul deja înregistrat) ar fi W, 1,1 - X și ar urma Y... ~1,2 (Puneți răul înainte pentru că acolo e locul lui... întotdeauna).

Altcineva spunea...

foarte la obiect raspuns, apreciez mult!

Mersi, Aristotel!

vali

Unknown spunea...

Sa speram ca va ajunge la 1,1 dar la cum au fost privite stirile venite din SUA saptamana aceasta sau in ultimul timp...posibil sa fuga cam toti de dolar. Va urma o intarire a monedei euro in perioada urmatoare,eu astept chiar si 1,12 pentru a iesi din dolar.:D Voi mai cumpara dolari doar peste 1,20.Posibil cum FED-ul nu va majora dobanda sa vedem in vara un dolar foarte slab ,iar din toamna va incepe sa se intareasca .

AristotelCostel spunea...

@Lucian

Am urmarit ieri distrat efectul știrilor și sper să am timp în weekend să-ți arăt ce mare brânză fac știrile exact când smart money pariază... invers.

Legat de cumpărări, dacă scapi la 1,1 cu penajul întreg, e bine ca data viitoare să începi... să acumulezi, lăsând ghinionului șansa de a se... manifesta.

Marc spunea...

Eu nu reușesc nicicum sa public ce va scriu...de 3 zile ...de ce?

Marc spunea...

Cum e asa de tare euro cand se tiparesc masiv? Ar trebui sa fie ff slab ! E aiurea; se vând dolari pt cumpărări pt bursele EU? Chiar asa bine merge eu? Cum spun știrile scrise si manipulate in propria media? Prețurile au crescut , dar eu nu cred ca si vânzările asa cum susțin ei... Cred ca e o manipulare pt a influența creșterea consumului ; e o noua nebunie pt " prostime"...cum spun ei...

Edy spunea...

Pai aia cand pariaza pe aprecierea dolarului nu folosesc euro ? Acum daca se plictisesc sau se ard prea tare mizand pe aprecierea dolarului incep sa iasa din dolar asteptand vremuri mai bune adica date bune care sa creeze iar asteptari de crestere pe dolar .Pana atunci euro poate creste linistit desi Mario da cu gura disperat.

Jean Ghinel spunea...

Buna dimineata! Costel, cu ce probabilitate crezi tu ca mai vedem anul acesta (tot anul 2015) un curs Eur/USD=1.09?

de 1.1 ti-ai spus parerea, probabil il vom vedea curand. Dar 1,09?

Multumesc frumos!

AristotelCostel spunea...

@Marc
Conexiunea la internet?

Piața anticipează. Acum, când se întâmplă QE-ul BCE, euro se află într-o corecție.

Manipularea e în tot și-n toate.

@jean

Anul asta 100%.
1,09 ar fi fost un suport decent, însă prețul s-a oprit în 1,107 ceea ce ar fi dat speranțe de trend paranghelic... bullish cu atât mai mult cu cât 1,1334 a fost... violat.
Ceea ce a urmat, o perioadă de 4 zile sub 1,12, a anulat acest scenariu, cumpărătorii de euro de la 1,107 si-au atins primul obiectiv la 1,14, iar mai departe nu pot spera decât la atingerea tintei finale, 1,156.
1,1475, 1,1482 si 1,1516 sunt nivele de oferta, care vor impinge pretul in jos, spre 1,107.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă