Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

luni, 6 aprilie 2015

Trenduri aprilie 2015


Graficele datează de sâmbătă, 4 aprilie 2015, le public en-gross până nu se strică și revin cu detalii... numa' timp să am.
Predicțiile pe EURUSD de aici rămân valabile în ordinea menționată.

(L.E.) EURUSD
7 Aprilie 2015

Suportul de la 1,075 a respins euro către limita superioară, 1,1, iar acest ping-pong valutar are șanse să se repete, cu variațiunile menționate (1,103 - 1,068(1,075) - 1,085(1,09)- 1,04(1,0266)). Cu sau fără spike spre 1,123, EURUSD își va continua căderea... sub minimul atins în luna martie.

EURRON

Pe termen scurt (zile/săptămâni) leul e supravândut față de euro, ceea ce face greu de crezut o depreciere sub 4,37. Abia după o depreciere a leului peste 4,45 rămâne să vedem dacă vor mai fi vânzători de lei la 4,34. Din punctul meu de vedere, euro sub 4,4 lei e ieftin și bun. Dar, dacă 4,27 e atins, mă gândesc la o ploaie de vară până la 4,09. Se cam strânge lațul în jurul leului, Isărescu trebuind să opteze pentru una dintre cele două... direcții. :D Deci, merită urmărit prețul de închidere săptămânal, în cazul în care va fi sub 4,37, beleaua are numele "Scenariu 2" (dacă se întămplă în vară, scenariul va deveni foarte probabil), însă un preț de închidere de peste 4,5 este doar primul pas către 4,7932. Această țintă va deveni realitate la un moment dat și e bine de... ținut minte. Contează atât pentru cei care vor acumula euro la 4,34 sau 4,09, dar și pentru cei care vor fi tentați să cumpere la disperare... prea târziu, la 4,7932. :D

EURPLN

Zlotul polonez se va opri, probabil, peste 4,02, urmând să testeze nivelul de la 4,2. În cazul în care suportul de la 4 cedează, va fi testat 3,856, dar nu înainte de corecția până în 4,2.

USDX

Când nu mi-e clar ceva... văd dublu. Dolarul e posibil să-și fi găsit suportul... de care avea nevoie pentru a bifa nivelul de 101,82. Străpungerea suportului de la 95,53 ar valida scenariul atingerii lui 1,123 pe EURUSD.

Oil WTI

Uleiul, oricât nu v-ar interesa, se corelează rezonabil cu lira și euro. Din punct de vedere al valurilor elliot, toate trei evoluează structural similar. Ținta de la 53,26 a fost deja atinsă, iar mai departe ar trebui ca zona de rezistență să trimită uleiu' la 43,02. Mai departe e un blah-blah-blah până într-o zi în care 30,25 va deveni realitate.

GBPUSD
14 Martie 2015
... și încă un exemplu, prăbușirea lirei în fața dolarului până la nivelul de 78,6%. Prima țintă ar fi situată la 1,468, iar ținta finală a acestui val... 5 este 1,426. AC, sursa
4 Aprilie 2015

Pe 18 martie avea să fie atinsă prima țintă, 1,468. Pe termen scurt, GBPUSD se îndreaptă către 1,4418 unde va face joncțiunea cu nivelul de 78,6% al fibonacci fan.

USDJPY
...în următoarele luni, USDJPY trebuie să se descurce cu nivelul de 78,6% în care se va opri probabil valul 5. Bonus: preț țintă 1 = 124,59 => corecție => preț țintă 2 = 129,09 => corecție. AC, sursa

Predicția pe yen este una săptămânală și revin cu nivelele suport doar pentru cei care mureau de nerăbdare că... yen-ul nu mai pleacă. Țintele de preț sunt menționate, prima e la 124,59, iar în caz de "shit happens", 118,02 e semnalul că se va fi... întâmplat, în acest caz urmând să fie testată cea de-a doua zonă suport.

EURCHF
11 Martie 2015
Pe 28 ianuarie, perioadă de panică pe franc, am spus că EUR/CHF ar fi putut fi 1,1 chiar și în absența peg-ului SNB-ului. Deocamdată a ajuns abia la 1,08.

Dolarul a recuperat aproape în întregime ce a pierdut după decizia SNB, iar euro s-a prăbușit față de toate valutele, mai puțin față de franc și... leu.

Probabil își va continua drumul către 1,1 (nu exclud o corecție până la 1,04). E posibil să dureze. AC, sursa

Revin asupra francului întrucât predicția din martie tinde să-mi fie greșită. :D Sâmbătă vedeam o apreciere până în 1,05, Luni s-a înregistrat un maxim de 1,0494, iar mai departe cred că e posibilă o apreciere a francului până la 1,0262, înainte de testarea nivelului de la 1,11.

Aur
Special pentru prietenii miei :D, capitaliștii metalici, am identificat un nou... talaz până la 1100.

Prețul deja s-a apropiat de ținta mea de la 1,225, până la 1224,13, după care a plecat... în lumea lui, probabil... manipulat. :) Nu de mine!

Argint

Și tot pentru prietenii miei, gogii (cu) bâtă, argintul întârzie să-și reia traseul către 6000$/uncia.
Scenariul 1: 16,324 - 17,933 - 14 (cam aici mă și doare pe mine de argint... și de aur).
Scenariul 2: 16,324 - 19,7 - 14 (adică tot unde mă doare pe mine de argint... și de aur).




11 comentarii:

Unknown spunea...

Bine te-am regasit!

Am ramas in urma cu cititul blogului, voiam sa mai comentez si eu cate ceva la unul din articolele trecute dar timpul nu mi-a mai permis. Stapanul de negrisori de la mine de la serviciu a inceput sa stranga mai tare latul in goana dupa reducere de costuri si profit. Nu mai spun de cei cativa zeci de colegi care au fost invitati sa demisioneze pe parcursul ultimelor 3 lunii. Si pe la concurenta se taie din costuri in stil draconic. Semn ca lucrurile merg din ce in ce mai prost...

Reveind la motivul pentru care iti scriu, da-mi voie sa-ti urez anticipat, traditionalele: Hristos a inviat, Paste fericit alaturi de cine iti place si mai ales, MULTA MULTA sanatate !!!. Sa auzim de bine!

Unknown spunea...

Bine te-am gasit!

Profit de faptul ca am 10 minute la dispozitie ca sa dau curs unei invitatii lansate de tine si anume sa propunem bloguri bune pe care le citim. Eu recunosc ca am fost tare incantat de unele bloguri identificate de tine asa ca incerc sa intorc si eu cumva favoarea.
Lista de mai jos este pur subiectiva si nu e nevoie sa aprobi comentariul asta, doar uita-te prin propunerile mele si decide tu.

In ordinea recomandarii:

1) stiri zilnice, in special externe, multa geopolitica, tipul citeste articolele si le publica link-ul impreuna cu un comentariu propriu, scurt, la obiect si foarte fin de multe ori:
https://georgevalah.wordpress.com/

2) articole scrise in special de romani, pe teme socio-economico-politice si chiar istorice, multe foarte reusite si cu ceva iz nationalist:
http://gandeste.org/

3) abordari interesante din partea a doi romani, imi place cum pun problema, 2 bloguri descoperite recent:
http://www.dantanasescu.ro/
http://www.chiazna.ro/

4) categoria "un roman in canada", multa geopolitica interesanta, o usoara "aplecare spre est" si multe informatii interesante daca s-ar dovedi a fi reale:

http://www.alternativaromaniei.com

5) categoria "grecia", un blog descoperit absolut intamplator prin niste comentarii dar cu multe chestiuni interesante de pe frontul de sud si nu numai:

http://failedevolution.blogspot.gr/


6) categoria istorie si nationalism, site-ul unui fost discipol al lui Tutea plus un site nou descoperit:
http://ioncoja.ro/
http://foaienationala.ro/

7) categoria "tulbure" dar cu unele articole foarte interesante, chiar exista unul acolo: "Material complet despre distrugerea Romaniei dupa 1989." este foarte lung dar cu multe chestiuni interesante despre mafiotii care ne conduc.
https://vremuritulburi.wordpress.com/

8) categoria "foarte tulbure" dar cu ceva informatie buna:

https://deveghepatriei.wordpress.com/
http://www.stiri-extreme.ro/

Cam atat. Numai bine!

AristotelCostel spunea...

Salut!

Chiazna si "evolution peaked in Ancient Greece" au trecut testul.

Blogurile de opinii sunt utile, merci.

Unknown spunea...

Salut!

Ma bucur !!!
Intr-adevar, conform temelor abordate de blogul tau, cele doua alese sunt foarte potrivite.
Toate cele bune!

Unknown spunea...

Bine te-am regasit!

Am vazut ca a disparut chiazna din lista de bloguri. Are vreo legatura cu "cine ma baneaza zboara"? Daca NU este o coincidenta, atunci imi pare rau ca am facut o recomandare proasta.

In alta ordine de idei, citesc cu tot mai multa ingrijorare ceea ce spune Martin Armstrong, ca dispare cash-ul si ca e mai bine sa ne refugiem in dolar. Nu pot sa nu ma intreb cu ce e mai bun dolarul decat orice alta valuta?

Sunt asa ingrijorat pentru ca m-am incapatanat, in ultimii 9 ani, sa economisesc continuu si sa nu-mi montez jugul creditului in jurul gatului, pentru a avea un apartament.
Acum nu mai sunt asa convins ca ar fi bine sa astept 2016. Cand vad ca exista posibilitatea sa mi se confiste economiile, indiferent ca sunt in banci sau la saltea...
Daca vom avea intr-adevar o criza a datoriilor, chiar tind sa cred ca cei mai castigati vor fi imprumutatii, ca ei vor ramane cu ceva... in ce lume traim... cateodata ma gandesc ca era mai bine sa fiu sarac cu duhul...

Iti las mai jos un video, interesant zic eu.
https://www.youtube.com/watch?v=WLr8ZvgURg0&feature=player_embedded

Ramai sanatos! Numai bine!

AristotelCostel spunea...

OK, l-am readaugat, dar nu mai comentez nimic. :D

Armstrong face referire la retragerea euro, iminente falimente bancare, necesitatea justificării averii etc. Dacă vorbești de 9k, cred că transpiri degeaba. :D

Datoriile, la nivel global, sunt denominate în dolar. Când se va întâmpla beleaua, goldarii vor fugi de dolar, iar datornicii vor vinde orice, oricum, la orice preț pentru a disponibiliza în principal... dolari.

Împrumutații vor trece prin chinuri crâncene în lupta cu... data scadentă, tocmai pentru că au dus lupte de ani și ani... de "reveniri economice". Nu prea merită să abandoneze... când privesc în urmă. Și vor rămâne cu ceva abia după achitarea ultimei rate. Mafia executărilor abia așteaptă... victime.

Atenție, Armstrong recomandă refinanțări acum, pe dobânzi fixe, în US, dar în România nu există acest produs. Bancarzii îți vor crește dobânzile cu zeci de procente, fix când au ei nevoie, independent de clauze. Îi poți reclama la Securitate dacă ești fiul lui Pleșită.
Contractele se încheie între oligopoluri și victime, în plus, toți morții au dreptatea de partea lor. :)

Unknown spunea...

Daca te-a banat, nu-l mai adauga, dragoste cu de-a sila nu exista. Eu doar intrebam daca el e vinovatu.

9k a fost suma cu care am sarit in dolar, la inceput de 2013, la recomandarile unui mare "vizionar" de pe tavanu fals, stii tu cine, si abia acum o luna doua am reusit sa ies basma curata, dar numai datorita tie si faptului ca eur a cazut in halu ala si m-am intors la el, eur. Multumesc inca odata pentru asta. Practic m-ai salvat de propria-mi gresela ca sa nu zic prostie.

Economiile sunt de 5 ori mai mari, de aici si panica mea.
Multumesc pentru parere si ma bucur ca macar tu stii sa fii ferm in parerile tale si nu te lasi "impresionat" de zvonuri :D

Unknown spunea...

Salut si bine te-am regasit!

Am vazut ca ai adaugat gandeste.org in lista de bloguri.
Sunt foarte surprins!
Ti-l recomandasem si eu intr-un mesaj de mai sus dar n-a fost sa fie.
Ce te-a facut sa-ti schimbi parerea?

Numai bine si spor in toate!

AristotelCostel spunea...

Conjunctural îl urc și-l scot. Se pare că a înțeles rolul lui Iohannis (via MRU).

Ultimul zbor s-a datorat preluării integrale a propagandei securiste.

Unknown spunea...

Cand mai ai timp, te rog sa detaliezi ultima afirmatie.
Nu de alta, dar eu chiar aveam incredere ca publica chestii veridice si nu propaganda bine ticluita. Daca e tradare, s-o stiu si eu !!!
Ramai sanatos!

AristotelCostel spunea...

În special în timpul campaniilor electorale înjur securiștii pe alte bloguri, nu însă și pe al meu, unde evit să vorbesc despre politruco-securiști. Tocmai în Noiembrie 2014 m-am trezit că-l ”susțin” pe Iohannis la greu. :D Vreo 5 bloguri au zburdat atunci.

Nu spun că ”răspândacul” gândește.org e rău intenționat, dar toată propaganda securistă, 15-20 articole pe zi, erau și la el... și la mine. :)

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă