Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 12 aprilie 2015

Trenduri aprilie 2015... revisited

EURUSD

4 aprilie 2015
Deși e probabil ca 1,103 să fie bifat Luni dimineață, nu cred că vom vedea nici măcar 1,1035. AC, sursa
7 aprilie 2015
Maximul atins Luni, 6 aprilie, a fost de... 1,10351. My mistake!!!

11 aprilie 2015


La 1,068 am închis... prematur două poziții pentru a marca faptul că am știut că prețul va trece pe acolo.
Cu sau fără spike? :)
Zona 1,0485-1,053 ar trebui să respingă prețul, o corecție fiind probabilă. 1,0634 sau 1,068 vor menține prețul pe trendul... "corect".

EURRON
11 aprilie 2015
EURRON nu a reușit să treacă sub 4,39 (Comparați evoluțiile EURRON și EURPLN și faceți distincție între un curs cu regim de flotare controlată în bandă și unul cu regim de flotare controlată).

EURPLN
7 aprilie 2015
Zlotul polonez se va opri, probabil, peste 4,02, urmând să testeze nivelul de la 4,2. În cazul în care suportul de la 4 cedează, va fi testat 3,856, dar nu înainte de corecția până în 4,2. AC, sursa
EURPLN a atins un minim de 4,0005 ceea ce înseamnă că mai are de coborât, însă, așa cum spuneam săptămâna trecută, după o corecție. Probabil acest mod de interpretare nu face niciun sens "traderilor profesioniști". N-am menționat niciunde că aș vorbi de zone suport sau de rezistență... clasice. Mă uit și la ele, însă ceea ce folosesc de obicei e... altceva. Pe valutele obscure metoda nu e infailibilă. Pe instrumentele de tranzacționare populare se întâmplă ce veți vedea... mai jos.

USDX
4 aprilie 2015
sursa
11 aprilie 2015
OILWTI
4 aprilie 2015
11 aprilie 2015
GBPUSD
4 aprilie 2015
11 aprilie 2015
USDJPY
4 aprilie 2015
11 aprilie 2015
EURCHF
4 aprilie 2015
7 aprilie 2015
Sâmbătă vedeam o apreciere până în 1,05, Luni s-a înregistrat un maxim de 1,0494, iar mai departe cred că e posibilă o apreciere a francului până la 1,0262, înainte de testarea nivelului de la 1,11. AC, sursa
11 aprilie 2015
AUR
4 aprilie 2015
11 aprilie 2015
ARGINT
4 aprilie 2015

11 aprilie 2015

11 comentarii:

Unknown spunea...

salut,Aristotel,credeti ca va avea loc o corectie pe eur/usd pana la 1,10.In zilele trecute am iesit din dolar ,mai concret vineri când cursul era 4,11

AristotelCostel spunea...

Am arătat că Horvat și Maldonado au poziții diferite în piață, aplicând corect EWA. Probabil Wolf Rusu e tot în afara pieței... aplicând corect neowave. :)

Nu aștept 1,1, ci un nou minim... modic, iar tranșa 2 de dolari o eliberez în jur de 1,046. Dacă piața nu mă surprinde cu o mișcare brutală în jos, cât să rămân "pe poziții" din inerție, ar trebui să aștept închiderea săptămânală pentru a obține... informații și confirmări. Din punctul meu de vedere, nu merită riscul. (Pozițiile Forex se vor închide la 1,046 și 1,0266.)

Dacă n-ai ieșit în pierdere, mișcarea nu e rea. Mai bine aștepți ca dolarul să sufere... "corecția de vară".

Unknown spunea...

Multumesc frumos,Aristotel!Nu am iesit in pierdere,dar nu era rau nici daca mai asteptat putin.:D ok voi astepta "corectia de vara"

Jean Ghinel spunea...

Ce a scris aici http://armstrongeconomics.com/2015/04/15/greek-debt-cut-to-ccc/
pune in pericol intervalul de variatie intre 1 si 1,17 pentru Eur/USD in 2015? sau intervalul asta ramane in picioare?

Marius73 spunea...

Dl. Aristotel in ce este mai bine sa schimb dolarii, in lei sau euro ?
Va multumesc.

AristotelCostel spunea...

@Jean Ghinel
Vor sări toți în dolar, mai ales din alte valute. Euro s-a prăbușit deja, smart money au inclus în preț problemele potențiale ale zonei euro.

Pe de altă parte, intervalul reprezintă o estimare... probabilă, iar ținta de la 0,93 ... ar putea să-și piardă răbdarea. :D
Se adună nori negri peste zona euro tocmai când trendul EURUSD a obosit.

@Marius73
Am prezentat analiza pe EURRON.
Trec din dolar în leu, iar dacă am confirmările de care vorbesc în articol, trec din leu în euro. Prefer să cumpăr euro după confirmarea de la 4,5 decât să pierd dezmățul până la 4,1.
Zlotul a străpuns un suport important, iar după corecția spre 4,2, e probabil să facă noi minime în raport cu euro. Același lucru se va întâmpla și cu eurron, dar cu frâna BNR.

Edy spunea...

De rubla nu intreaba nimeni ? Cum naiba de cate ori se arunca la cos moneda unei tari puternice vin unii si fac averi adunand-o de acolo ? :)

Edy spunea...

Ce facem cu Isarescu care ne-a asigurat acum vreo 2 luni ca tot anul euro va sta intre 4,38 si 4,52 ?Asta apropo de posibilul raliu spre 4,1 pe care il vedeti dar cu care el nu e de acord :) Cat e de probabil ca bunicutu sa cedeze ?

Marius73 spunea...

Mai sant sanse ca eur-usd sa coboare spre 1.05 dupa ce a trecut de 1.08 ?
Ce parere aveti, sa mai astept o noua coborare sau sa schimb dolarii dupa o retragere de la acest nivel ?
Va multumesc mult pentru generozitate.

Altcineva spunea...

OOOOoooooooooooooooo Doamne!

Aristotel, uite ce am gasit navigand pe net!

http://www.bursa.ro/intrunire-de-analiza-si-prognoza-imobiliara-anul-2015-pare-a-fi-anul-ce-aduce-falimentul-marilor-dezvoltatori-imobiliari-266254&s=companii_afaceri&articol=266254.html

AristotelCostel spunea...

@Edy

Da... dar nu m-a mai întrebat nimeni. :) După 50 trebuie să reanalizez.

Cam intuiesc faptul că Isărescu nu va accepta nicio concesie. A acceptat greu reducerea TVA-ului la spanac, mărar și pătrunjel.
Zlotul, după corecția care deja a început, se va aprecia față de euro, iar leul se va îndrepta și el în aceeași direcție. Sigur, asta nu înseamnă că mă aștept... să și meargă. :D

@Marius73
Păi, retragerea de la acest nivel înseamnă coborâre spre 1,05. Răspunsul e formulat înaintea știrilor care vor "determina" mișcarea. Legat de schimburi valutare, în ce mă privește... poate săptămâna viitoare.

@Vali
Citisem articolul la... vremea lui. Nu l-am mai "diseminat" pentru că tuturor li se bârlăre de imobiliare. Prețurile de ofertă, actuale, sunt în mințile proprietarilor... spre disperarea ajenților care nu mai învârt nimic. Și când dau de texte cu "revenirea creditării"... zâmbesc și schimb sursa de informare.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă