Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 19 aprilie 2015

Trenduri aprilie 2015... revisited (2)


Voi începe cu eșecul major al săptămânii, urmând, probabil, ca în săptămânile viitoare să încep să vorbesc despre eșecurile majore. :D Uleiul a semnalat încheierea trendului descendent, spărgând o rezistență importantă. Voi detalia la capitolul... ulei.

Euro și-a început aprecierea față de valutele central, nord și est europene.
N-am nimic nou de adăugat în privința EURRON și EURPLN, precizând totuși că voi reveni cu un comentariu detaliat odată ce obțin confirmările... necesare.

EURUSD

Aflat într-un range, EURUSD a încăput pe mâinile bancarzilor care cumpără ieftin și vând scump cu principalul scop de a favoriza ieșirea din dolar a... clienților mari. Nu-mi propun să deslușesc traseul exact al EURUSD, mulțumindu-mă să evidențiez nivelele de la care euro este ieftin, respectiv... scump.
În cazul în care euro se apreciază pe 20-21 aprilie, devine supracumpărat și are toate șansele să atingă bottom-ul de la 1,0266 luna aceasta. Dacă însă vom vedea o corecție până la 1,068, sunt șanse să urmeze o nebunie susținută până la 1,123, după care... bottom.

19 aprilie 2015

USDX
Dolarul va înregistra în lunile următoare o corecție importantă, zic eu, după noul top.
4 aprilie 2015
Just in case, am adăugat încă un nivel suport pe care... îl urmăresc.
19 aprilie 2015

OILWTI
Uleiul și-a semnalat oprirea căderii accelerate, intrarea într-un range și, foarte probabil, începerea unei mișcări corective mai ample.

4 aprilie 2015

19 aprilie 2015
Pare că după spargerea rezistenței cumpărătorii au devenit ușor exaltați așa că întreaga apreciere ar putea fi retrasă, urmând ca prețul să crească abia după măcelărirea primilor cumpărători. :) 

GBPUSD

Lira s-a mișcat în tandem cu uleiul și a spart primul prag... subțirel, pe care-l desenasem în urmă cu 2 săptămâni.
4 aprilie 2015

19 aprilie 2015
Pentru că n-am niciun fel de experiență, peste primul dreptunghi (>1,5) mi-am majorat pozițiile short, iar dacă pe 20-21 aprilie va continua aprecierea, voi adăuga noi poziții short, țintă de preț 1,4416.

USDJPY

Temerile în privința altor eșece sunt legate în primul rând de USDJPY. Din fericire, eșecul a fost prevăzut prin considerea unui scenariu alternativ.

4 aprilie 2015

19 aprilie 2015

EURCHF

Francul a evoluat în parametri. Drumul până la o predicție corectă e lung și trece prin 1,1.

4 aprilie 2015

19 aprilie 2015
... pure luck... so far.

Aur

Aurul e în parametri, 1100 $/uncia... probabil.

4 aprilie 2015

19 aprilie 2015

Argint

Suportul identificat acum 2 săptămâni pare să-și facă treaba, iar eu altceva nu mai fac. :)
4 aprilie 2015

19 aprilie 2015

USDRUB

I-a revenit culoarea în obraji lui Putin așa că rubla se va duce înapoi către 62,5.

19 aprilie 2015

... mă întreb dacă traderii profesioniști poartă cașchete roșii...

6 comentarii:

Altcineva spunea...

cred ca aceasta e varianta pietei : "Dacă însă vom vedea o corecție până la 1,068, sunt șanse să urmeze o nebunie susținută până la 1,123, după care... bottom."

Edy spunea...

Ca de obicei cineva tine de leu in timp ce zlotul zburda sub 4 :)

AristotelCostel spunea...

@Vali

Sincer, nu-mi bat capul, bias-ul meu e... short, iar dacă se întâmplă glume spre 1,123 adaug poziții short.

@Edy

EURPLN se comportă atipic, pare intervenție. De cealaltă parte, EURRON e ciudat de... puternic. Toată lumea intervine conform... specialiștilor centrali.

Pentru că nu înțeleg ce se întâmplă cu EURPLN, de la 3,98 am început să acumulez poziții long si am buy limit orders completate până la 3,8. Dacă face careva o glumă de câteva secunde, vreau să asigur... lichiditate în piață. :D

AristotelCostel spunea...

EURPLN, posibil 3,95, promoție. :D

AristotelCostel spunea...

Am graficele din weekend si probabil le voi publica in seara asta. Vreau sa public si versiunile actualizate.

Jean Ghinel spunea...

http://www.zf.ro/business-international/progres-sau-interese-razboiul-contra-cash-ului-se-propaga-in-intreaga-lume-dobanzile-negative-din-europa-sunt-o-arma-de-distrugere-a-banului-fizic-14165944

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă