Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

luni, 23 martie 2015

Nu mai pot cu proștii... nesimțiți (1)

Azi m-am vărsat pe jos și am rămas în stare... vrac.
Nu-mi propun să fac cine știe ce demonstrații, considerând că abonații la elucubrațiile mele au înțeles că ceea ce găsesc pe acest blog pot găsi oriunde în altă parte. Da, da, sunt sigur de asta. Și eu personal găsesc prostiile astea peste tot așa că e... natural.

S-a mai întâmplat și pe 17 ianuarie 2015 să mă vărs pe jos, dar am reușit să trec peste inepțiile lui Iulian Rusu, Wolf. Azi, recunosc, nu mai pot.
De 3 luni de zile băiatul ăsta, "traderul profesionist", nu a nimerit nimic în privința estimării evoluției EURUSD.
În climaxul crizei lui de prostie și-a închis toate pozițiile short pe la 1,14 pe motivul rezonabil că băncile centrale manipulează piața. Până în februarie 2015 piețele erau libere, iar într-o seară, în seara-n care traderul profesionistul a făcut pe el, a descoperit... universul.

Cine vrea să-mi ia blogul la... bani mărunți va găsi făcăturile mele și va realiza lipsa mea de experiență, dar dacă Turcu a insistat, e bine să-i arăt că nu am prezis doar evoluția prețului, ci și pe cea a... indicatorului elliot wave oscillator.

Încercați și voi, fără nicio experiență, să vorbiți cu săptămâni înainte despre o divergență care se va produce pe daily, iar dacă se va produce după ce ați bifat și nivelele de preț estimate înseamnă că nu sunteți în stare să intrați în piață treptat, împotriva pieței, și nici să vă treziți cu un drawdown cât casa (la equity mă refer, nu al contului, ci al... casei :), sau să tot mutați stop loss-ul mental până în vecinătatea falimentului... pentru că, din lipsă de experiență, preferați să tranzacționați în direcția trendului și să urmăriți pozițiile deschise până când le puteți asigura cu break even, sigur, când aveți timp și chef pentru că nu sunteți traderi profesioniști... având și alte treburi, ocupații sau poate chiar... cariere.

8 Martie 2015

23 Martie 2015

Deci, așa cum estimam pe 8 martie 2015, a apărut divergența de val (iii), pe 17 martie, iar traderul profesionist poate consuma rahat... cât dorește. N-a nimerit nimic, doar a tot reetichetat valuri... după ce s-au produs.

M A R Ș !!!

P.S. N-am avut timp de "analize" în weekend și tocmai l-am văzut pe prost vorbind prostii.

5 comentarii:

Unknown spunea...

Salut! Domnule Aristotel,observam o intarire a monedei euro,oare ar fi acum un moment bun sa cumparam dolari la cursul euro/usd 1.095 sau e mai bine sa asteptam finalul valului(IV).In timp când presupuneti ca va fi atins maximul valului (IV),se va misca totul foarte repede in cateva zile?Si inca ceva ,sa stiiti ca cei care va urmaresc si-au dat seama de pregatirea pe care o aveti din analizele dumneavoastra.Nu ne e dat sa întâlnim asemenea profesionisti precum dvs la tot pasul.Sincer imi pare rau ca nu v-am gasit mai demult,dar acum va urmaresc cu cel mai mare interes si sunt convins ca sunt multi care fac asta,ne sunteti de mare ajutor.Vedem bine ce analisti avem si asa zisi "profesionisti".In final toti se conving care este adevarul dar uneori este prea tarziu:D Multumesc frumos!

AristotelCostel spunea...

@lucian

Nu sunt profesionist, nu însă și lipsit de experiență.

Pseudoanalize mele doar țin locul unor analize profesioniste.
Planeta s-a transformat într-un rai al proștilor și este obligația fiecăruia dintre noi să facem față acestui... mediu (Învățați, învățați, învățați... singuri... nu de la proști). :D

Ca o paranteză, "profesionistul" are prejudecăți mai vechi în ceea ce mă privește, iar dacă el ca "profesionist" n-a nimerit nimic nici măcar în privința evoluției pieței, e "logic" că piața nu poate fi citită decât de cei lipsiți de... experiență.

Conform onanowave, avem de-a face cu un nou pentagon regulat descris de valurile P, R, O, S, și T, altfel spus, cu o formațiune PROST de tip bealish.

Lucian, nu-mi pot permite o probabilitate de predicție de numai 100%, fiind obligat de realitatea înconjurătoare să și bravez, așa că voi urmări EURUSD în următoarele ore/zile pentru a identifica reacția pieței la nivelele mele de referință, după care trag apa peste profesioniștii Paulei. Deci, să vedem mai întâi cum reacționează piața la 1,1.

Altcineva spunea...

"...avem de-a face cu un nou pentagon regulat descris de valurile P, R, O, S, și T, altfel spus, cu o formațiune PROST de tip bealish."

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ... bai omule, m-ai facut sa rad cu lacrimi in fata calculatorului, de unu' singur! :)))))))))))))))))))))))))))))))))) ... un pentagon :)))))) regulat descris de valurile P,R,O,S,T :))))))))))))) cea mai concentrata si tare faza! :)))

AristotelCostel spunea...

Acumulare poziții short la 1,1, stop loss initial 1,134.
Dacă prețul străpunge 1,086, asigur pozițiile cu BE. Primele ținte ale prețului sunt la 1,079 și 1,0753. Dacă 1,0685 e străpuns șansele de a vedea noi minime cresc. TP1= 1.0753; TP2=1.047; TP3=1,0266

Dacă suporturile de la 1,079 sau 1,0753 rezistă, e posibil să fie testat nivelul de la 1,123. În acest caz, la 1,117 reintru short, stop loss 1,134, TP1 = 1,047; TP2 = 1,0135; TP3 = 0,9573.

În privința depozitelor, dacă suportul 1,0685 cedează, lichidez tranșa 2 când prețul ajunge sub 1,04.

Bancarzii au acumulat poziții short la 1,1. Urmăriți să vedeți ce a acumulat profesionistul Iulian Rusu. Deocamdată și-a plantat pe grafic punctul G și îl admiră lacom cu gândul la poziții... lungi.

AristotelCostel spunea...

La 1,09 au apărut cumpărători tentați de 1,12 (piața-i plină de tentații).

Pe EU acumulez poziții short în ceea ce consider eu a fi... direcția trendului, fara "stopuri mentale", fără "megapsihologii de trader profesionist", ci exact până la nivelul 1,134, care, odată spart, îmi oferă informația că EURUSD va suferi o corecție mai amplă, iar pozițiile short nu se mai justifică până la 1,16.

Cum se face că un neexperimentat vorbea Marți dimineață despre nivelul de 1,1? Să fie și piața neexperimentată de pare legată cu elastic de 1,1?

De ce am intrat short la 1,1 deși știam de marți că e posibil să fie testat 1,123? Pentru că este la fel de probabil ca pragul de la 1,0685 să fie spart, iar după ce obțin confirmarea fără să fi deschis... poziția short pot să încep să fac afirmații de... trader profesionist, fără poziții în piață, fără idee încotro evoluează prețul, dar cu extrem de multă... experiență.

... ah... și tocmai am spus ce trebuie urmărit pe EURUSD... ca de obicei.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă