Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

miercuri, 4 martie 2015

EURUSD... vorbe, nu fapte (4)

26 ianuarie 2015
Pe termen scurt, e posibil 1,08-1,1, însă o eventuală relaxare a... trendului nu va fi foarte... comodă. AC, sursa
8 Februarie 2015

15 Februarie 2015
A fost nevoie de o săptămână întreagă pentru a atinge nivelul de 1,1427, "așa cum" am estimat... săptămâna trecută. Tot atunci am identificat nivelul de 1,1264, străpungerea căruia fiind condiția necesară pentru ca prețul să pornească la vale. Deocamdată acest nivel nu a fost atins, prețul fiind respins de suportul de la 1,128... de 3 ori.
Principial, sunt optimist în privința viitoarei căderi (poate fi vorba de mai mult de o săptămână), însă mi-am propus să evaluez și un scenariu... indezirabil. Pe ultimul grafic am identificat scenariile pe care le am în vedere:

Scenariul 1. Evoluția prețului respectă (BEHAVE! :) predicția de bază și străpunge 1,1264, iar la 1,0895 revin cu o nouă analiză. 
AC, sursa


M-aș fi așteptat (sincer) să fiu dojenit pe nuanța că nimeni nu știe cu adevărat încotro se îndreaptă... piața sau că delirez dacă mă aștept ca evoluția pieței să-mi respecte predicția. It was a trap!!! :D

22 Februarie 2015

26 Februarie 2015
1.
Sell Stop 1,1264
Stop Loss 1,1505 => Break even dacă prețul ajunge sub 1,122
Target Price 1,0895
AC, sursa

Cursul nu avea să mai depășească 1,1245 așa că stop loss-ul mutat la prețul de deschidere a poziției a rezistat.

Pe 1 martie am dat și un exemplu concret de manipulare a pieței operată de bancarzi. Formațiunea armonică și-a făcut datoria, mișcarea ascendentă a fost demarată, vagoanele s-au umplut și, foarte probabil, închiderea stop loss-urilor pozițiilor long a accelerat... căderea prețului.

4 Martie 2015

Și avem un nou minim. Deocamdată 1,1061.



Teoria conspirației :)

Ace: I've never seen them act like that before. Denial can be an ugly thing!

M: Well, we should go, Mr. Ventura. I've arranged a plane.

Ace:  I'll meet you at the bottom. There's still one more thing I must do before I go.
...
Ace:  It's gonna be some kind of a record.
...

M: Please forgive me sir, but if we don't hurry now, we might miss the plane.

Ace: Of course. how selfish of me. Let's do all the things that you wanna do.

9 comentarii:

Akhenaton spunea...

Mda, esti mana in mana cu bancarzii, ti-au spus secretele lor cele mai intime, d-aia le nimeresti.
Nu spargi si tu BCE cu reteta lui Soros?
Altfel, intri pe leu, ca inca nu e 4,1x?

Jean Ghinel spunea...

Eu cred ca bancarzii fac ("behave") ce le zice Costel sa faca :) Aristotel spaima bancarzilor! coma comelor! :))
si cu toata bunavointa lui de a da informatia fraierilor (cand spun fraier, ma refer la mine) cine sa-l asculte? :) fiecare om e limitat la propria lui prostie si neputinta:) fiecare pasare pe limba ei piere :) Jean

AristotelCostel spunea...

BCE se va sparge singură. :)

Neah, doar încerc să corelez predicțiile privind evoluția pieței cu opera lui Jim Carrey.

Iau în calcul o ieșire serioasă din dolar la 1,09 (posibil 4,1x USDRON), fără alte giumbușlucuri, iar în funcție de cum arată primele ore/zile ale corecției, voi decide dacă merită să aștept încă o săptămână să schimb "tranșa" rămasă într-o eventuală mișcare către 1,07... sau 1,1. :)

Așa cum zice și Wolf (Iulian Rusu), corecția (chiar dacă nu va fi prea amplă) va fi bruscă. Mai concret, că vom ajunge direct la 1,0895, 1,0742 sau chiar 1,0564, retragerea va fi bruscă spre 1,123.

Față de minimul anterior, o ieșire prematură acum poate fi "reparată" printr-o reintrare în dolar la momentul potrivit.

Aceste ultime două minime (lower lows) sunt parte ale unui val 3, caracterizat de formarea unei divergențe în raport cu elliot wave oscillator(34)... pe graficul daily.

Teoretic 1,0895 trebuie atins orice ar fi, însă divergența de care vorbesc este deja formată la prețurile actuale și e posibil valabilă chiar și la 1,0564 (ținta asta nu e posibilă fără o retragere după 1,0895 și nu știu dacă mă țin balamalele să mai aștept. O bifez la categoria "dreptate cu pumnul în piept":).

După atingerea minimului, valul corectiv va fi un val 4, iar semnalul de reintrare va fi dat de același elliot wave oscillator când va fi fost retras spre zero.

Informatii-economice spunea...

AC - deja ne apropiem de nivelul de suport al Eur iar spargerea lui ar insemna ca mai trece ca prin branza printr-un nou prag (lucru care ar fi ciudat).

In mod normal ar trebui sa reinceapa sa urce. Care e nivelul de rezistenta catre care crezi ca se indreapta inainte de inca o scadere pana mai jos pe Wave 5?

AristotelCostel spunea...

1,1719 e noua "referință". :D Peste acest nivel, dolarul devine foarte... ieftin. Spun asta pentru... orientare turistică. Practic, e prea devreme să știu nivelele acum.

Suportul de care vorbești e parte a unei zone suport mult mai largi. De asta consider 1,0564 o țintă plauzibilă... direct (în acest val).

1,0828 e un nivel de la care vor apărea tot mai mulți... cumpărători de euro. Chiar și așa e posibil ca vânzătorii, fie ei și mai puțini, să aibă mai mulți... euro. :D

Îmi propusesem să vând la 1,0895, însă m-am luat cu... intelectualismul, iar la întoarcerea în "real life", mi-am găsit nivelul penetrat... adânc. Dacă se închide lumânarea sub acest nivel, e un semn pentru viitor, un semn rău pentru euro. :) Ar însemna că_cândva în viitor, 0,93 va deveni nu numai un deziderat pentru houmleșii apocaliptici, ci și o... împlinire. :D

Voi arăta ce sânge a curs la 1,0895, nivelul fiind străpuns și testat de câteva ori... în timpul știrilor.

_________________________

Indicatorii mei mi-au arătat încă din ianuarie că acest val prăbușitor poate sparge destul de rapid orice zonă suport.

12 ianuarie 2015:

"Dacă" va fi o corecție mai mult sau mai puțin importantă, "instinctul meu de fată mare" îmi spune că lira sterlină/euro, după câteva luni de prăbușire, vor începe să... sape... adânc.

Configurația fatidică
se poate activa sau... dezactiva, așa că fie dau lovitura (cu karata în tocul ușii), fie ratez total... bottom-ul. :)


18 ianuarie 2015:

Deși știu că EUR/USD trebuie să testeze nivelul de 1,123, nu știu când o va face. Neowave-iștii se uită la 1,35 acum, nu cred că ne pot ajuta.

Abia după ce coborâm sub 1,123 vom ști sigur că EUR/USD va fluctua în anii următori spre 0,8, iar DXY va depăși nivelul de 160.


8 februarie 2015:

Într-un e-mail privat, i-am spus lui Gelu că voi ieși din dolar la 1,09. Între timp m-am mai răzgândit, dar tind să afirm că la 1,09 voi analiza evoluția indicatorilor mei pentru a determina potențialul mișcării.

5 martie 2015:

Teoretic 1,0895 trebuie atins orice ar fi...

P.S. Sincer... aș vrea să citesc analize de tip "verdict", dar nu găsesc, toate sunt... profesioniste. :)

Doru E spunea...

Buna ziua d-le A.C, vedeti posibila atingerea in acest val a niv.1.04 direct.La 1.405 ar trebui sa suplimentez marja pina la un scenariu horor de 0.89.La 1.0963 si 1.085 am dat buy cu TP 1.11693.Am ordine in asteptare la 1.075 si la 1.0568 cu TP la 1.085 .TP foarte jos pt protectie .Oricum suplimentez contul euro devine o moneda similara celei din Botswana.Sincere felicitari pt. analizele dv.Este singurul blog cu tenta economica in care apar cifre concrete care de o perioada buna se ating cu o acuratete care exclude coincidenta si face dovada unei pregatiri si studiu , si care ii ridiculizeza pe o gramada de asazisi analisti financiari platiti degeaba cu mii de euro. De admirat. Mentionez ca este a doua oara cind scriu pe un blog.Prima oara pe unul in care termenii folositi sint nivele cheie si brinza si unde desi am facut adresarea cu respect deosebit ca si in cazul de fata nu am primit nici un raspuns,propietarul raspunzind selectiv si doar acelora care il ironizeaza.Cu stima Doru .E

AristotelCostel spunea...

@Doru E

Presupun că e prima dată când postezi aici.
"Nivelele cheie" făceau parte din context, iar "brânza" era doar o preluare fără copyright... de la mine. (Indexul dolarului traversează efectiv ca prin brânză de oi toate rezistențele pe care le întâlnește și nu binevoiește să respire decât în preajma țintelor pe care le desenez la întâmplare.)

Aici am identificat nivelul de 1,1577. Străpungerea acestui nivel, indiferent de prețul de închidere al lumânării ne-ar fi spus că mișcarea descendentă a obosit și urmează o corecție după câteva zile de ranging. Pentru mine ar fi fost semnalul că trebuie să vânez următorul minim pentru a ieși din dolar.
Însă.. pentru că prețul era respins brutal când depășea 1,1502, am prins aripi pe bias-ul... prăbușitor, am început să bravez și să dezamăgesc profesioniștii care au interpretat comportamentul meu și implicarea... emoțională drept nepotrivite pentru trading.

Mai întâi voi începe cu veștile proaste. Ceea ce s-a întâmplat cu CHF s-ar putea întâmpla cu... dolarul... un salt măreț care să lase planeta în "chilote". The Euro – a Doomed Currency?

Din punctul meu de vedere, e foarte probabil :) ca o corecție să apară începând cu 1,0828 sau în cel mai incredibil caz, sub 1,0742. Ar fi odd să mergem fără o corecție spre ținta de 1,0564, însă mai jos de atât fără corecție... este exclus.

Altcineva spunea...

Aristotel, din cate inteleg eu ce a inceput din vara 2014 pe EUR/USD este primul val a ce ar putea sa fie in total 3 valuri sau 5 valuri , nu?

Dupa ce se termina acest prim val descendent la 1.08, 1.07 sau 1.08 pana unde ar putea urca EUR/USD?
1.22, 1.205, 1.19, 1.17 ?

Stiu ca te intreb ceva foarte greu de apreciat acum, dar ma gandeam daca ne poti impartasi opinia ta , te rog.

Eu pana in prezent mizam pe o revenire la un moment dat pana spre 1.205-1.22 dar acum am puternice indoieli ca vom mai vedea 1.2xx in urmatorii 2-3 ani.

Multumesc anticipat pentru raspunsul tau!
p.s. Nota : nu sunt bagat in forex. Doar am niste economii si informatiile utile in aria forex mie imi sunt utile cand gandesc bugetele, fiind contabil de meserie. De asta nu e nevoie de o definire "pana la ultimul pips" ...ma gandeam daca ne poti ajuta cu imaginea larga, "the big picture"! Multumesc frumos pentru ceea ce faci si iti doresc sa te ajute Dumnezeu in orice faci in viata ta!

Vali

AristotelCostel spunea...

@Vali

Uitandu-ma in urma mi-am dat seama ca etichetările EWA au cam generat confuzii. De asta nici nu murdaresc graficile cu... EWA. Pastrez doar ceea ce este evident.

Doar unii dintre "adepții" EWA sunt singurii care au prevăzut această cădere a euro, despre care vorbeam ca profetul Ioan în 2013.

Însă, această "rachetă albă" era doar o secvență finală după ani și ani de zig-zag. Nu prea existau dubii în privința ei. EWA mi-a dat indiciul de care aveam nevoie să mă aștept la o prăbușire... care ar putea fi într-o fază incipientă.
Pentru cititori poate fi frustrant că țintele mele sunt atinse în cascadă, dar prevăzute cu doar câteva săptămâni înainte. Aici deja mă folosesc de alte metode care-mi indică direcția în care să caut... țintele. :) De asemenea, am nevoie de prețul minim și de... retragerea prețului. Nu pot ținti prețuri de corecție decât pas cu pas și nu e util decât în forex.

Dar principial, euro e groaznic de supravândut, ceea ce înseamnă că va mai cădea din... inerție, dar 1,03-1,07 - 1,17-1,2 e perfect posibil. Vezi și spike-ul de după prăbușirea din 2008... deși atunci nu era cunoscut prețul și piața bâjbâia după răspuns. De data asta lumea s-a cam prins care-i treaba cu... dolarul (goldarii încep să se prindă și ei) și nu va mai exista o mișcare corectivă de aceleași proporții, dar o corecție de 0,1-0,15 se situează în... medie.

Voi publica un articol de... elucubrații, but not today! :D

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă