Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

sâmbătă, 10 ianuarie 2015

USD/RON... 2015 Apocalypse... January... revisited :)

3 ianuarie 2015:
... de săptămâna viitoare se va tranzacționa într-o zonă de rezistență ceea ce face foarte probabilă începerea unei corecții de preț chiar și în situația în care rezistențele de la ~3,85 vor fi depășite. AC, sursa
Prețul a ajuns în zona de rezistență, iar corecția, dacă va fi, rămâne să se manifeste de săptămâna viitoare.
Găsesc simpatic faptul că EUR/RON a închis săptămâna în scădere, la 4,3833, față de prețul de deschidere de 4,3837. Altfel spus, EUR/RON continuă să floteze liber în parametri normali, de plus minus 0,01%.


De ce "dacă va fi"? Pentru că trendul de depreciere al euro în fața dolarului este unul foarte puternic, iar zlotul s-a comportat decent în fața dolarului datorită aprecierii în fața euro și, mai ales, a închiderii unor poziții long (USD/PLN) la vreme de... vineri seară, nimic altceva decât protejarea unor profituri importante care... deschid apetitul.

3 ianuarie 2015:
După zoom se vede cum prețul s-a "priponit" exact în nivelul de 78,6%. În cazul foarte probabil în care va fi depășit, next level e 88,2, speculația financiară cu grad mare de risc având șanse mari de... reușită, dacă mai găsiți banca_când ajungem acolo. :) AC, sursa

Că prețul de închidere al USD/PLN e 3,618 sau 3,603, nivelul de 78,6% a fost depășit, iar lumânările alea nu arată deloc a început de prăbușire a dolarului.
Colegul wolf vorbește de o posibilă întoarcere a EUR/USD (spre ?1.35?). Vorbește despre panică. Și eu am vorbit despre... dramolete, însă nu de dragul de a da din gură. Dramoleta trebuie să se desfășoare, să evolueze. Sell the rumors, buy the news (adaptat pentru EUR/USD:) presupune știrea cu un Tsipras învingător în alegeri și negociator trufaș cu babeta nemțească, sau știrea începerii aruncatului cu bani în cap la oameni din biroul lui Draghi. Și chiar și atunci, trebuie să-i dezamăgească pe speculatori, parașutând în piața numai 100 miliarde în loc de 10 triliarde cât estimaseră ei. :)

Am pus pe grafic argumentele mele în privința viitoarei evoluții a EUR/USD. În funcție de evoluție voi reveni asupra subiectului. Cine vrea neapărat să prindă... falling knives... n-are decât.

(L.E.: Remember :)
9 ianuarie 2015
Mi-e clar că va fi o corecție, dar nu știu dacă e vorba despre cea pe care o așteaptă horea/wolf sau doar cel mult o închidere a gap-ului până la 1,2, urmată de adevăratul minim dinaintea corecției importante. AC, sursa
Acum, ce înseamnă corecție importantă (EUR/USD)? Un val 2 din seria de 5 valuri ale dușului... apocaliptic (aprecierea dolarului).

3 ianuarie 2015:
Indexul dolarului traversează efectiv ca prin brânză de oi toate rezistențele pe care le întâlnește și nu binevoiește să respire decât în preajma țintelor pe care le desenez la întâmplare. Acum e în plin fuleu către final destination. Dacă trece, vom vorbi în 2015 despre USDX 99. AC, sursa
Da, am atins și final destination... dar... în cazul în care săptămâna viitoare începe o corecție, predicția mea pe termen scurt este că trendul de apreciere a dolarului va continua... to strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers... fie și pentru a depăși modic nivelul de 92,63 (before any significant correction).


Asta ar presupune epuizarea primului val inclusiv pe EUR/USD, dar nu înainte de a trece prin 1,1719, posibil destul de adânc. :D

6 comentarii:

Akhenaton spunea...

Asta ar presupune epuizarea primului val inclusiv pe EUR/USD, dar nu înainte de a trece prin 1,1719, posibil destul de adânc

Mergi pe varianta lui Mihaylov:

The overall bias remains negative, targeting 1.1640 support area

AristotelCostel spunea...

Nu 1.16 m-a determinat să păstrez dolarii.

Nici nu pot da non-stop ora exactă în Forex, încerc doar să prind topul și bottom-ul.

În referirile mele la o eventuală corecție am tot folosit termenul "dacă".

O ieșire din dolar la 1.175x e rezonabilă în raport cu o vânare inutilă de 1.16.
"Dacă" va fi o corecție mai mult sau mai puțin importantă, "instinctul meu de fată mare" îmi spune că lira sterlină/euro, după câteva luni de prăbușire, vor începe să... sape... adânc.

Configurația fatidică se poate activa sau... dezactiva, așa că fie dau lovitura (cu karata în tocul ușii), fie ratez total... bottom-ul. :)

P.S. Să zicem că acum sunt în standby. Până mă lămuresc pot trece zile și nopți sau 1-3 săptămâni.

AristotelCostel spunea...

... the light came upon me...

... in grey shades...

Unde e dificultatea? Suntem în valul 5, al primului val din valul C

Acest val 5 este unul extins... nimeni nu știe deocamdată până unde.

1,170 înseamnă C=0,618A și de la nivelul ăsta încep să vărs din dolari (în lei). Valul se poate extinde până la 1,15, dar nu e exclus nici 1,12 (direct). Pentru siguranță, încep descărcarea de la nivelul superior menționat... neatins încă.

Corecția (valul 2 al valului C) nu va depăși 1.22, dar e posibil să atingă doar 1.205, unde intenționez (voi reanaliza) să mă arunc orbește în dolar cu tot ce am prin casă. :)

Mai departe e cu paritate... and beyond.

Indicele EURX susține varianta 1,15-1,22-1.

P.S. Îmi propun să ies progresiv întrucât ultimele zbateri ale acestui val 1 constau în mișcări agresive, iar minimele trebuie... vânate. :) Valul 2 va fi mult mai leneș, cu siguranță îl veți recunoaște.

Unknown spunea...

Nu ma asteptam la asa o precizie, pacat ca nu te-am descoperit mai devreme... oricum, felicitari!

Crezi in continuare in scenariul 1,15-1,22-1? Si daca da, pana in martie este posibil sa revenim la 1,15? Eu trebuie sa fac o achizitie cu eurica, prin martie aprilie si as fi tentat ca depozitul meu cu dolari sa-l transform in zilele urmatoare in eur, profitand de acest 1,16 curent. Stiu ca nu esti clarvazator da iti cer si eu parerea. Eu tind sa fac conversia acum.

Multumesc!

P.S. Ce i-a determinat pe elvetieni sa se rupa de eur, ca mi se pare in dezavantajul lor; l-am citit pe armstrong dar n-am inteles mare lucru? Numai bine!

Akhenaton spunea...

Nu ti-au vorbit graficele nimic despre CHF?

AristotelCostel spunea...

@ Bogdan


Mă aștept ca vineri seara shorterii să închidă și mai multe poziții generând astfel o apreciere artificială a EUR/USD. DAR :) dacă închidem săptămâna sub 1,156 se deschide cutia Pandorei către 1,123. Acest ultim prag spart prematur va face din euro... rublă. :D
Mișcările astea brutale se produc rapid și pot fi pierdute instantaneu.
În weekend pun grafice.
Armstrong zice că SNB a cumpărat euro scump, iar acum îl vinde cu discount. Elvețienii au luat țeapă, iar acum dreg busuiocul (BCE-ul vrea să deprecieze euro; SNB-ul vrea să deprecieze francul, dar nu mai poate așa că a renunțat la peg pentru a limita găurile). Acum piața știe că ECB începe QE-ul în stil grandios și vom afla din evoluția EUR/USD cât de grav e ce cred speculatorii că va face ECB, iar după 21, cu cât au supravândut euro. :)

Our computer is warning this is not the end of the game, it is the beginning. Socrates has been monitoring the interconnections that are complex. No individual can possibly keep track of the ramifications from so many angles.
???

@Akhenaton

Am avut câteva zile de stupidfacție pentru că vedeam prăbușire imediată pe indicele EURX, dar nu și pe EUR/USD (aici e doar trendul căzător și o prăbușire care se vede în zare, după relaxare :). Graficele au vorbit despre big poopoo, dar neavând niciun interes pe CHF, vedeam că văd ceva, dar nu vedeam... ce. :)

Mulți au dat-o în bară cu oil, copper&shit, iar CHF-ul le-a pus capac... falimente!!! (=> deflație)

P.S. Mă tot uit la cotațiile austriecelor și încă sunt tranzacționate. :D

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă