Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

luni, 5 ianuarie 2015

10k

Update: (8 ianuarie 2014): Agentul imobiliar "vacantamijlocie", de pe forumul softpedia, să stea fără grijă, link-ul "prietenii mei" e cheia către manipulările practicate de forumul softpedia în anii de glorie ai bulei imobiliare din România. Colegul Renderman a discutat pe larg despre "Softpedia și manipularea imobiliară", prezentând și conflictul de interese în care se afla patronul softpedia, vânzător de "element imobiliar" și manipulator imobiliar cu instrument de manipulare... în dotare.
"Massmedia, internetul ofera un teren excelent pentru manipulare/ intoxicare/ dezinformare/ persuasiune. Iar unii chiar se pricep la asta." vacantamijlocie
Asta am susținut și eu încă din 2008, dar sunt unele momente în viață când realitatea ia o turnură... nedorită, iar victimele manipulării ajung să identifice cu ușurință căcații cu ochi care i-au prostit. :)
De ce par thread-urile imobiliare de pe softpedia cam... moarte? Clociada nu mai interesează pe nimeni? Nu-i așa că vă cam plictisiți între voi... ajenții?
____________ 
Ti-ai inceput carierea de blogger printre injuraturi si "urari de bine" descriind Romanian Apocalypse 10k/cloaca si ai ajuns la next level, recuperezi Romania prin diferenta de curs EUR/USD cu accente dramatice pe leutz? :D Akhenaton, sursa
Nu vă fie "frică", știu prea bine faptul că bună parte dintre cei care-mi urmăresc blogul sunt imobiliari frustrați sau/și prietenii mei care au fost la un bun moment dat vedetele(subiectul) postărilor mele.

De ce a simțit nevoia tovarășul Akhenaton să extragă din context "înjurăturile și urările de bine"?
Ia spune, pretenare, când am criticat eu pe cineva fără să-i demonstrez că-i un jeg (japițerist), un bandit (mercenar), un prost (cel puțin... informat :) sau pur și simplu... agent imobiliar cu aere de... specialist?
Te ajut eu!
N I C I O D A T Ă!!! :D

11 aprilie 2008
Best of Manipulistan - secțiunea piața imobiliară - peste 98% din articol e alcătuit din citate din cei mai cretini agenți imobiliari, impostori și escroci de joasă speță. Astea sunt înjurăturile și urările de bine? Și cum ar trebui să identific categoriile agenților imobiliari, impostori și escroci?

Ce turuiau la vremea aia jurnaliștii economici și "ieconomiștii". Ce făcea toată "școala românească de finanțe-economie" în frunte cu... BNR? Toți țepuiau populația României din... inerție. Se obișnuiseră să trăiască în mediocritate și impostură gândindu-se că merg lucrurile de la sine.
Și aveau să meargă până în toamna lui 2008 când a început prăbușirea prețurilor la cloace (prăbușirea pieței demarase mult mai devreme).

"Hai să-l minimalizăm pe prost!" :) Ia hai!

Pe cine am înjurat eu cel mai tare, "fără merit"?
Păi, pe "analistul" Radu Zilișteanu, cu 5 entry-uri, pe Moise Guran, cu 3 (în special datorită devoalării propagandismului securisto-optimist), și pe Andrei Văcaru, fost popotist deghizat în agent imobiliar deghizat în broker imobiliar deghizat în specialist imobiliar, în fapt, un pensionar "de dreapta" eșuat politic prin marele PNL unde va fi și dat... uitării.

Pe 11 Noiembrie 2008, "doctorul" Radu Zilișteanu afirma cât să prostească proști:
Văcarii variau pe aceeași temă, în timp ce eu descriam... viitorul:
16 Noiembrie 2008
Astea erau înjurăturile? Dar țeapa servită de Vulcănescu... ai observat-o? Prosteala pe față ți-a pătruns ... buretele?

De când vorbește AristotelCostel despre deflație?
1 Noiembrie 2009
Cine râdea de mine atunci? Toată lumea!!! :) Și ce v-ați mai distrat. Care mai de care v-ați protejat de inflație cum v-a dus capul. C O N D O L E A N Ț E!!!

Își mai aduce cineva aminte de Lucian Croitoru, sluga lui Traian Băsescu trimisă la produs... guverne?
Cine l-a luat în râs și l-a înjurat? Păi, eu, SĂ TRĂIȚI BINE!!! :)
11 iulie 2009

Ce avea să se întâmple după ce l-am jignit pe ăsta și pe tot grupul de rapandule optimiste?
O nouă estimare optimistă:
5 martie 2010
Răzvan Orășanu - Atacul bocitoarelor profesioniste

Pe 16 aprilie 2010 le-am pus cap la cap și vi le-am servit ca să înțelegeți ce hal de special(mu)iști are România:

Pe 6 mai 2010, zdreanța statului ieșea să anunțe tăieri de pensii și salarii cât să pună cruce căcatului mâncat de grupul de rapandule optimiste.

Să fi deranjat chiar atât de tare criticile la adresa lui Ionuț Popescu sau Eugen Ovidiu Chirovici? Face sens să spun că în urma articolelor mele amândoi au renunțat să mai prostească proști la Capital?
Iaca atât de mic am fost și... ce mic încep să fiu!!! :D

Duceau lipsă de lăudători Bogdan Glăvan sau Mihai Giurgea și m-am găsit eu să-i critic gratuit? Păi, eu mă apucasem să critic impostori și escroci. Cei doi se califică, iar cei care au pierdut bani de pe urma "investițiilor" în aur, la 1900$/uncia, și argint, la 49$/uncia, s-au fript mai tare decât țepuiții imobiliar în 2008.
Și-ar pune melteanul de rând problema că valoarea muncii lui e aruncată în aur/argint, încurajând  astfel mineritul unor table... inutile pentru societate, și parazitismul bancard? Dar ce, cretinacii clocarzi se gândesc că o casă nu se cumpără la orice preț? Desigur, trebuie să le cumpere pentru că... prețurile vor crește.
Să crăpați cu spume! :)

Am scris despre paraziții din domeniul pensiilor private obligatorii?
Pe 22 martie 2011!
Între timp Polonia și Ungaria au naționalizat fondurile de pensii private, România... nu!
Ilie Șerbănescu, Adrian Panaite și AristotelCostel n-au reușit să convingă guvernele României să nu se mai lase unse de japițele din domeniul pensiilor private.
Cine pierde? Pensionarii, angajații și restul... populației din România. :)
(L.E. Playing the Pension Funds)

Am scris despre paraziții din domeniul asigurărilor de sănătate, japițele care l-au forțat pe prostul statului să latre la Arafat?
11 ianuarie 2012
24 Aprilie 2012

Cine ar fi în măsură să vorbească despre sistemul financiar în baza căruia vă treziți dimineața cu fundul în sus și vă culcați seara... pe o ureche?
Și-ar permite vreun analist financiar? Doamne ferește! Un sindicalist? Fugi de aici! Dar dl. Lucian Croitoru? hahahahahahaha
21 Noiembrie 2014

Nu vorbiți! Respingeți informațiile! Imaginați-vă că e inutil și admirați frumusețea vieții... pe Pământ. :)
Chiar mă mir că românii reușiseră să rămână în 1989 printre cei mai izolați proști de pe Terra și nici acum nu înțeleg cum de a fost posibil. (G L U M E S C! :)

Ce este Romanian Apocalypse 10k/cloaca?

11 iulie 2009

Nimic altceva decât estimarea nivelului de echilibru pentru cloaca ceaușistă... neaoșă pe baza veniturilor anuale... românești.
Adică, cine plătește mai mult de 10k pe o cloacă medie este:
1. Îndrăgostit de cloacă.
2. Prost.


Victimele Prima Casă din 2009 au luat o țeapă mai mare decât victimele Prima Casă 2010, care au luat o țeapă mai mare decât victimele Prima Casă din 2011, care au luat o țeapă mai mare decât victimele Prima Casă din 2012, care au luat o țeapă mai mare decât victimele Prima Casă din 2013, care au luat o țeapă mai mare decât victimele Prima Casă din 2014, care au luat o țeapă mai mare decât victimele Prima Casă din 2015... până la 10k.

Doar nu poți să nu iei... țeapă, nu !?!


P.S. Special pentru deștepții cu creierul uscat păstrez aici, în dreapta, caseta Housing Ponzi în care sunt evidențiate intervențiile Fed-ului, care... ce au făcut? Ne-au apropiat de nivelul de echilibru? Ț E A P Ă!!! :)
______________
Drept la replică:
wow, ce nerv, ce dispozitie scriitoriceasca ...
pretenare, eu spuneam ca tu erai cel injurat peste tot, pentru ideile tale "cretine", care tind sa se adevereasca. E drept ca esti adeptul legii talionului, nu intorceai deloc celalalt obraz.
Umbland printre link-uri cu texte din autori celebri (episodul pilot despre prostie e martor) uite ce-am gasit: "Stiu ca ai ceva polite de platit si imi place sa te citesc cand si cand, ma amuz. Si printre randuri mai inteleg si eu ceva economie.
22 DECEMBRIE 2009, 20:31"
Asta e mai actuala decat crezi.
 Akhenaton, sursa
____________

10 comentarii:

Altcineva spunea...

Hm.... s-au dus razboaie pe aici ani de-a randul :)!

Vali

Altcineva spunea...

Aristotel Costel,

Care sunt sansele la nivel orar pe euro/usd sa fi inceput corectia ? M-am uitat si am vazut ca in sesiunea asiatica din 5 ianuarie pretul a coborat accelerat a dat cu nasul in 1.1848-1.1850 (o liniutza speciala pe graficele tale) si apoi vad ca a dezvoltat un mic trend de respiro).... incepem o plimbare pana la 1.22-1.23 ?

Mersi, Vali

Akhenaton spunea...

wow, ce nerv, ce dispozitie scriitoriceasca ...
pretenare, eu spuneam ca tu erai cel injurat peste tot, pentru ideile tale "cretine", care tind sa se adevereasca. E drept ca esti adeptul legii talionului, nu intorceai deloc celalalt obraz.
Umbland printre link-uri cu texte din autori celebri (episodul pilot despre prostie e martor) uite ce-am gasit: "Stiu ca ai ceva polite de platit si imi place sa te citesc cand si cand, ma amuz. Si printre randuri mai inteleg si eu ceva economie.
22 DECEMBRIE 2009, 20:31"

Asta e mai actuala decat crezi.

AristotelCostel spunea...

Vreau să evit confuziile pe care le genera "Bancherul" pe Realitatea Imobiliară, discutând... forex pe un grup de "deponenți".

În mai 2013 am identificat cel mai bun moment de cumpărare euro (convertire depozite), iar în ianuarie 2014 și mai 2014 am identifical același lucru pentru dolar.

Liniuțele fac parte din strategia mea forex și n-au treabă cu... depozitele. Sunt nivele cu foarte mare probabilitate de a fi... atinse, dovadă că au și... fost atinse.

Funcționează chiar și pe USD/RON, pe un rahat de platformă.

Forex, tranzacționez doar în direcția trendului daily și weekly, iar liniuțele reprezintă nivele de... ieșire din piață. :D Mai departe, în funcție de cum arată corecțiile pe timeframe-uri inferioare, în funcție de magnitudine și durată, identific posibile nivele de... reintrare. Când voi ajunge la rată de succes de 100%, îmi public strategia pe blogul cu "injurii și urări de bine".

P.S. N-am atins nici măcar 1.1878. :)
P.P.S. Dacă asta încurajează politrucii și paraziții financiari, atunci să-i ajutăm să construim împreună o lume mai bună. :D

AristotelCostel spunea...

@Akhenaton

Atunci scuzele mele. :D
Nuanța comentariului e interpretabilă și în sensul desprins de mine, m-a și surprins, crezând că nu ești ca... ceilalți :), dar a fost și o bună oportunitate de a face o recapitulare.

Chiar asta rezultă din ceea ce ai spus... 10k nu s-a întâmplat și totul e din ce în ce mai bine, exceptând puseele mele de orgoliu și predicțiile apocaliptice desprinse de realitate.

Merci pentru precizare.

Akhenaton spunea...

Cand e vorba despre nuante, aici in mediul virtual, totul suna doar in mintea cititorului.
Pe viitor e rog, oricat de sarcastic suna ceea ce spun, oricat de nu la fel ca ceilalti, si totusi asemanator, lasa-ma un anonim pierdut in comentarii cum ma simt eu confortabil, nu-s de talia celor din articolul tau, ei sunt titanii, corifeii, eu doar un parlit, nu merit prima pagina.
10k nu s-a intampat inca, ca sa-ti pastrezi orgoliul nealterat :D

AristotelCostel spunea...

Neah, numa' Jipa mă tachinează cu 10k pentru... săraci. Nu am avut, nu am și nu voi avea niciodată treabă cu cloaca medie ceaușistă, nici s-o vând, nici să "mi-o iau".
Cei care le-au cumpărat în ultimul deceniu sunt... bogați sufletește, iar elita acestei categorii joacă... tetris în parcare... dimineața pe răcoare. :D

Din ultima parte a comentariului tău "provocator" rezultă my wishfull apocalyptic thinking în raport cu evoluția leului în context... clocard. Asociind nuanțele, mesajul puțea a Cezar Jipa și m-am scăpat pe jos. :D

10k e deja un... concept. :)

Altcineva spunea...

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/analisti-monedele-din-europa-centrala-si-de-est-inclusiv-leul-se-vor-aprecia-in-2015-13753548

noise? vrajeala? praf in ochi ?

Mersi,
Vali

Unknown spunea...

Sunt surprins, n-am crezut ca subiectul tau de debut a fost 10k...
Oricum desi eu sunt in categoria celor care ar vrea "sa-si ia" una si desi astept si eu de cativa ani sa ajungem la preturi mai normale, ma tem ca o sa am parte de asa ceva doar in scenariul cu criza datoriilor asa daca mai gasesc banca acolo precum spuneai.
Numai bine si sanatate!

AristotelCostel spunea...

@Vali

Sunt articole din gama "clasic". N-au niciun fundament și-s scrise "în baza la un neuron".
Numai bancarzii dau fantezii precise cu eroare de 365%, or bancarzii sunt cei mai proști speculatori, altfel n-ar fi avut nevoie de... bailout-uri. Cei de la Goldman Sachs fac notă discordantă deoarece atunci când greșesc predicțiile pot duce piața la nivelul de preț predicționat.

@bogdan
Din 2006 am scris despre prăbușirea clociadei. În vârf de bulă era clar care va fi nivelul... de echilibru. Nu s-a schimbat cu nimic, e... 10k.
Banca? O vei găsi. Poate sub alt nume (poate "Not Bad Bank"), poate într-un fost punct de desfacere carne tocată, dar o vei găsi. Ar însemna să dispară paraziții, o perspectivă mult prea optimistă.

Tocmai am aruncat o privire pe statisticile BNR.
Creditele recuperabile acordate populației sunt în proporție de 20% în lei, restul... euro/franci => cretinacii clocarzi sunt sufocați de evoluția cursului.
72% din depozite sunt în lei. F U C K !!! În anii trecuți BNR nici nu visa că va ajunge la 50%. I-a adormit pe deponenți și i-a țepuit... iar.
3% din depozite sunt în dolari.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă