Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

sâmbătă, 6 decembrie 2014

USD/RON... concluzii pripite (2)


V-aș atrage atenția asupra faptului că năpastele nu vin niciodată singure la fel cum și norocul chior e numai și numai... înlănțuit.
Aproape de finalul valului D al valului corectiv B (see cerc), în iunie 2012, am postat o glumeție penibilă:

"Orice puseu deflaționist începe cu... o pauză." - AC sursa

Care-i relevanța? Mă dau rotund? Păi, why not?
Spuneam atunci că deprecierea euro în fața dolarului va lua o pauză. Anticiparea a fost oarecum ratată. Mă agitasem la 1.2295, iar bottom-ul a fost atins într-un minival prăbușitor la 1,2042, după care am vorbit despre aprecierea euro în fața dolarului (dovezi? aici). Mă rog, am anticipat și minimul USD/RON de 2,7 din mai 2011 (ieșire prematură în iunie 2012, la 3,6), aprecierea EUR/Leu din mai 2013 și topul EUR/USD din acest an (dovezi? cine caută găsește!), nu din gură, ci prin conversii în valuta cea mai ieftină.
Deci, cu orgoliul satisfăcut, "afirm" că... NU vedeam aprecieri crâncene ale dolarului... în iunie 2012.


OK... care-i șpilul?
Păi ia relaxați-vă intelectual, trageți aer în piept și gândiți-vă la diferențele dintre cele două momente.
Am ajuns în decembrie 2014 aproape de același nivel din iunie 2012 când Spania era ca și falită, iar UE... bucăți.
Aveți voi informații din mainstream despre vreun cataclism financiar... european?
Repet... din mainstream media.
Am coborât suav și natural până pe... marginea prăpastiei.

Ce urmează?

Ei, asta nimeni nu știe.

5 ianuarie 2014:


6  Decembrie 2014:


P.S. Prăbușirea leului față de dolar nu va fi de tip țeavă. Aștept o corecție cât de curând, însă această corecție va fi diminuată în amploare datorită BNR-ului care va lăsa euro să se umfle în pene față de leu, așa cum am anticipat... când eram mic, în mai 2014, aici (profetul Wolf vede la fel).

Niciun comentariu:

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă