Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 2 mai 2013

Despre animalul politic Traian Băsescu... scroafa-n copac... revisited :)

... "continuare"...
Despre animalul politic Traian Băsescu... scroafa-n copac



Când minciuna își dă mâna cu prostia, cine ie pă primu' loc?

S-ar presupune că măcar prima puță a statului ar trebui să beneficieze de ăl mai de soi tip de consiliere din partea cremei 'telectualității nației. Hei... haș, :) dreptacii români sunt de-o prostie ușor imaginabilă. Însăși simpla lor orientare orală în cadrul mioritic spune aproape totul despre incapacitatea lor 'telectuală.
Nu e de ajuns să încerci să acoperi nișa vacantă cu tot felul de securiști grași_și proști. Și nici n-ar strica, așa, cât de cât, să-ți legi minciunile pentru a-ți masca prostia.

Mișcarea Populară, Forța Civică, Nouă Republică, "Sfârșitul Lumii Lor" și multe alte conțopisme securisto-târlănești nu-s mai presus de nambăr oan. Ghiolbanul doar recită ce i se livrează spre "interpretare" de către acești "sclavi ai dreptei" (comuniști... ștabi), care transpiră asiduu în febra freneziei care i-a cuprins dăcât pentru a-și lua... țara (înapoi).

4 comentarii:

Gelu spunea...

Salu Costele! ai refacut analizele pe usd/ron? ne spui si noua ce-a iesit? Paste fericit, alaturi de cei dragi!

Altcineva spunea...

Salut Aristotel Costel,

Ce se intampla cu S&P 500? A spart 1600 intr-un mod solid si eu sunt complet dezorientat acum!

Mersi, Vali
p.s. M-ar ajuta opinia ta, cat mai extinsa. Multumesc.

AristotelCostel spunea...

@gelu

in cateva ore postez cateva grafice.

@vali

Urmaresc s și pix pentru ca ma astept la niste corelatii pe termen scurt, insa, pe termen mediu-lung, nu vad convergente decat accidentale intre spx si eur/usd.
Apoi, pe burse ponderea banilor munciti a scazut vertiginos, asta fiind motivul pentru care cotatiile pot creste fara niciun fel de corectie pana la stele si... beyond.
Prin asta nu incerc sa ma scuz, ci doar sa subliniez ca bursele, mai nou, pot țopăi în wonderland. Valutele se tranzactioneaza pe... fundamente, in piata participand si alte entitati in afara celor bazate pe HFT-uri.
OK... cifre-cifre, ma astept ca spx sa creasca pana-n 1635, iar daca atinge/depaseste dar inchide saptamana sub banda bollinger superioara (deci pe weekly), avem top, daca nu... 1677.1.

Altcineva spunea...

Multumesc pentru raspuns.
Vali

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă