Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

sâmbătă, 2 februarie 2013

Mihai Giurgea și mișcarea tonetarilor proști (Lux Edition)

"Update": Post-ul s-a dilatat cu două... monitoare.
________________________
Comentarea unei ficțiuni precum "Tax Free Zone" presupune, bineînțeles, utilizarea în exces a imaginației.

Să presupunem că Mihai Giurgea nu s-ar fi născut într-o familie de țărani proști, într-o bojdeucă infectă dintr-un sătuc teleormănean, când i s-a rupt apa mă-sii pe prispa casei, scăpându-l pe micuț în cap.
Să alegem, mai bine, scenariul în care Michael Giurgeanștain ar fi fost fătat într-un spital de stat dintr-un orășel de munte... austriac, de o mămică_cu retard avansat.

Putem prezuma și faptul că Austria ar fi... chipurile... un stat plin ochi de resurse exact atât cât să ademenească_compania românească de stat Pietroi să cumpere o rafinărie austriacă ruginită cu tot cu resursele de petrol ale statului austriac.

Mai departe e lesne de_dedus că statul austriac, în loc se extragă banii care li se cuvin celor care s-au nimerit pe un câmp de luptă... bimilenar, s-ar afla în situația de a ceda bună parte din magiunul bugetar austriac direct către statul... român.

Aduși la disperare de tot felul de măsuri "de dreapta" pe care le-au primit în urale, deși le-au adus "business-urile" în starea de... aflare-n treabă, tonetarii proști austrieci sunt adunați de_deja celebrul Michael Giurgeanștain într-o singură mișcare, dar cu două aripi, una de propagandă, mai toți fiind pupinbăsiști austrieci, și o a doua aripă, pulamilitară, cei mai mulți dintre tonetarii proști fiind și... ciobani de munte.

Ei bine, mișcarea asta austriacă nu-și propune altceva decât eliminarea taxelor și impozitelor pe teritoriul Austriei.

Așa se face că, odată ajunși la putere, tonetarii proști* austrieci iau drept primă_măsură eliminarea...  bugetului, ajungând astfel în același stadiu în care se aflau înainte, si anume acela de tonetari proști și rupți în cur, dar eliberați de taxe.

Într-o conferință de presă organizată de compania românească de stat Pietroi, mai mult pentru a le readuce aminte tonetarilor proști gustul apei minerale, managerul  le transmite calde urări de la poporul român, prieten, care apreciază pozitiv eforturile tonetarilor proști austrieci și le urează succes în... viețe.

La finalul conferinței, după ce a fost răpus și ultimul tonetar prost de nevoia pișării, managerul îngândurat întreabă membrii consiliului de administrație:
Oare n-ar fi fost mai bine să ne mulțumim cu un stat austriac... minimal?

Aici ficțiunea lui Giurgea ia sfârșit și intervine... realitatea.


P.S. Din scenariu ar mai putea face parte și secvența în care statul român, acționar majoritar al băncii PCR România, și, deci, acționar majoritar al Este Bank Austria, prezintă guvernului austriac, condus de tonetarii proști, desfășurătorul ratelor pe următoarele milenii.

P.P.S. Mă rog... când vi se face de-o copilărie mai dați o raită pe blogurile și mișcările lăbartarianului Mihai Giurgea.
_______________________________

Modern Monetary Theory is a school of economics asserting that:
-- The currency itself is a simple public monopoly;
-- Governments provision themselves by creating taxes that cause people to sell real goods and services to get the funds they need to pay their taxes, and then by purchasing the goods and services they desire with their otherwise worthless currencies;
-- Since the economy needs the government's money to pay its taxes, the value of the currency depends on the prices govt. pays when it spends;
-- For a given size of government, unemployment is the evidence that the government is either overtaxing the economy, or spending too little to compensate for any residual desire to save;
-- Governments with fiat currencies create money at will when they spend, and destroy money when taxes are paid, further indicating that taxes function to regulate the economy, and not to collect revenue per se;
-- The currency is a governmental tool that in a democracy is created and maintained to promote public purpose, and to provide for the general welfare. sursa
_______________________________
Soluție de bază: Taxați proprietatea imobiliară, JAPIȚELOR!!! (Film artistic + comentarii)

Fantezia lui Mihai Giurgea nu poate veni decât de la un burdihănos prost, mult prea leneș să-și miște curu' pentru a marca "taxa comunitară". Aici, pe Pământ, s-au trasat granițele, iar dacă nu se conformează, va înfunda pușcăria, se va umple de muie și-și va pune și curu' la treabă.
Dar, în teorie, își poate atinge obiectivul... în trei pași.
Primul pas constă în construirea unei arce galactice, al doilea, destul de simplu... cucerirea spațiului, iar în al treilea, instituirea "Tax Free Zone"!
_______________________________
L.E. (10 feb 2013): Debunking Logosfera: Exercitiu de imaginatie: cum sa lovesti in saraci si clasa mijlocie mijlocie impozitand bogatii
______________________________
*Notă: dl. Cristian Păun s-a arătat intrigat de utilizarea expresiei "tonetari proști". Menționez faptul că nu m-am născut ieri, acest concept sedimentându-se după îndelungi dezbateri cu cei în cauză, când n-am reușit să identific vreo diferență semnificativă între ei și un patron de tonetă, agenție imobiliară sau al oricărei firme bazată pe dă-mi-o+mie=na-ți-o ție... pretins productivă. În plus, "lupta" tonetarilor proști pentru eliminarea taxelor nu poate fi egalată în enormitate decât de o eventuală răzmeriță a pensionarilor pentru majorarea pensiilor cu cel puțin... infinit. Desigur, îi putem numi și antreprenori... în fond ăsta e nivelul real al antreprenoriatului din România. :)
În altă ordine de idei fixe, nu rețin ca vreun alt economist din România, în afară de Ilie Șerbănescu, să fi atras atenția asupra schemelor Ponzi derulate pe spatele populației din România. Lucian Sârbu/Manole/Balonul imobiliar, Adrian Panaite/Curierul Naţional, Alex Dumitrașcu, Renderman/Index Imobiliar și AristotelCostel au făcut-o în locul marilor valori produse de școala românească de economie (de dreapta... mai să iasă din cadru).
Satisfied?

14 comentarii:

originar spunea...

Haahahahaha.Super.
Ma tot gandeam zilele astea - vazand ca in mainstream au aparut stiri despre cat de popular e blogul lui - sa mai scriu o postare despre bolnavul de Giurgea si basinile de dreptaci cazuti in extaz perplex in fata aberatiilor patologice vomate de el pe blog; dar atat de bine ai scris articolul, incat nimic nu mai e nimic de zis in plus.

ThinkAgainRo spunea...

brvao Costele m-ai uns la suflet! Acest idiot ratat vrea de fapt să-și facă propagandp și încearcă rețeta Dan Diaconescu de reușită în politicile afacerilor: coagulezi în jurul tău niște idioți nemulțumiți, îi pui să te voteze și după aceea ai acces la ciolan și poți negocia!
ACest Giurgea să fie clar este un ratat care a încercat ceva jurnalism și apoi făcea consultanță de recalificare aforței de muncă prin niște programe europene gen dă-mi UE 100 de mii de euro căci eu predau lecții de computer la 100 de ceferiști disponibilzați și astfel ''dinami(t)zez'' starea de stagnare a forței de muncă din Romînia!
El se dă mare business man care și-a externalizat afacerile dar de fpat moare de foame!
Așadar AC încă o dată felicitări și te rugăm scrie mai des!

incomod spunea...

Giurgea e un complexat, care defuleaza acum toate frustrarile din copilaria in care a fost ciuca bataii de joc a prietenilor ... :) e suficient sa-i vezi poza ca sa-ti explici de unde vin toate problemele lui psihice... :) mai curios e cum a reusit sa adune toata liota aia de psihopati care comenteaza pe blogul lui... :)

Logosfera spunea...

Faptul ca statul nu impoziteaza corect veniturile (ala Becali) nu inseamna introducerea unui nou impozit va corecta problema (doua rele nu fac un bine). Apoi tu rogi aceleasi japite care au furat tara sa faca treaba buna de data asta cu acest nou impozit. Sa faci acelasi lucru mereu (te rogi de hoti sa dea o lege buna) si sa vrei sa obtii rezultate diferite (o lege buna de data asta) e definitia nebunie. Legat de "it's inequality, stupid" vorbim cand vei dona cateva puncte din IQ-ul tau unui retard. Presupunand ca tehnologic s-ar putea ai face-o, domnule Costel Ipocritu?

"Niște cloace infecte și pârloage fragmentate care vor rămâne așa mii de ani lumină dacă nu sunt taxate corespunzător."
Ce legatura are dreptul de proprietate cu asta? N-am dreptul sa fiu proprietar pe o casa de chirpici sa asa vrea muschii tai? Nu avem dreptul sa fim mai saraci decat vrea Aristotel Costel sau cum?

AristotelCostel spunea...

@Logosfera

Ti-am aprobat comentariul fara sa-l citesc... merg pe incredere, dar iti voi raspunde curand. :)

Pana una... alta, de vreo 2 ani nu pot comenta pe logosfera.
Ne-am paruit in trecut sau nu-ti citesti spam-urile? :D

Logosfera spunea...

@Aristotel Costel
E adevarat ca nu prea citesc folderul de spam dar nu am cenzurat (adica eu cu manuta mea) nici un comentariu pe site-ul meu.

Anonim spunea...

bai si eu care credeam ca sunt singurul care spune ca giurgea e un limp dick :)))

JOS BASESCU spunea...

Aristotele, dupa ce s-a pus in cap si bruma de cacat economic care era oricum cu un picior in groapa, prin cacatul de impozit forfetar la vai steaua lor de agricultori ce mai bagau vara ceva legume sa nu moara amaritii de foame si le-au umplut de respect buzunarele prin asta mafiotilor de importatori;
pe linga nemernicia ordinara pe care au facut-o javrele astea de doi bani de la usl ca au dat drumul la singe prin megahotia de la gaze si electricitate tot pt a umfla cu nici nu mai stiu cite miliarde curul umflatilor de corporatisti... daca pe linga toate astea se da drumul la singe si pe impozitele pe amaritele de cocioabe atunci o sa fie explozie nucleara in curul tuturor uslistilor iar ce fost in ianuarie acum un an nu o sa fie decit o simpla plimbare cimpeneasca...
mare atentie ca iese cu mult singe pe strada la propriu nu la figurat...

incepe sa puta a jaf mai mare decit a facut jegosul ala de securist basescu... inteleg eu ca e foame mare la cacanarii astia de uslisti dar incep sa se joace cu focul mai rau ca javrele basiste

AristotelCostel spunea...

Cei care au protestat impotriva exploatarii gazelor de sist sunt liberi s-o faca din nou.

Legat de legumicultori, daca n-au de platit mai nimic si primesc si subventie la ha, e normal sa importam si patrunjel. Dar sa se taxeze munca. Sa se bage un 80%... da-i dracu' de sclavi.

Principalul efect al impozitarii cloacelor e prabusirea preturilor si corelarea acestora cu veniturile potentialilor cumparatori... spre marea ingrijorare a bancilor.

Daca atunci va fi sange... sa lasam lucrurile asa cum sunt.
Bancile nu vor executa pe nimeni, preturile vor ramane pentru ever de vreo n ori peste posibilitatile financiare ale cumparatorilor.
Noile generatii vor duce in spate un stat umflat, un sistem bancar parazitar umflat si generatii intregi de pensionari umflati, mai toti improprietariti... gratuit.

Printre efectele secundare ale mentinerii actualului sistem se numara si nederanjarea tuturor imbogatitilor tranzitiei care au tunat cat au putut, si care rezista acum tenaci cu zeci de hectare, vile si cloace... protejati de... saracia poporului.

Nu-i dragut?

Si inca ceva. Pentru marotistii de dreapta care cred ca e o masura impotriva bogatilor nuantez faptul ca astfel se vor cerne bogatii veritabili, intreprinzatori, de... capatuitii la plesneala (99.999999999999999%).

JOS BASESCU spunea...

Aristotel incepi sa cazi in cealalata extrema... si mai ales sa pui botul la manipularile din partea cealalata...

impozitarea o sa-i arda pe aia 90% amariti si mult prea putin pe cei 10% pirnaiasi care au devalizat tara alaturi de corporatii

cit priveste efectul benefic de a da case celor care-si permit corelat cu puterea de cumparare... vise si un praz verde... cind cocioabele o sa ajunga la 5000 de dolari pe cotet atunci o sa fie si mai putini cumparatori ca acum... nu m-am inselat pina acum niciodata in predictii pe mocirla imobiliara

a trecut de ceva vreme treaba cu preturile aduse jos o sa dezmorteasca piata imobiliara... s-a trecut acum la economia de supravietuire... sintem facuti knockout

mafia bancara o s-o duca perfect si cind o sa creasca impozitele... noi platim toate pagubele ca si pina acum... totul se provizioneaza (din buzunarul bugetului adica al papagalilor ca noi)...

impozite pe munca aproape de dementa, banii din buget devalizati de catre fmi alaturi de mafia bancara plus ceva seminte si pt jegosii autohtoni care pun biciul pe noi, hotia de la utilitati nu o mai opreste nimeni acum, s-au dus dracului si legumele care mai dadeau o gura de oxigen vara... urmeaza impozitele pe cocioabele amaritilor

mai intii o sa avem parte de federalizare in toamna si oricum se alege praful de tara in mai putin de doi ani

singurul lucru care-mi da sperante e ca javrele nu-si dau seama de colapsul social care se apropie in progresie geometrica si in orice caz ei sint bucurosi gindind ca orice haos o sa-i ajute... s-au inselat de multe ori securistii iar acum mai mult ca oricind... ii cunosc, stiu cum gidesc si mai ales nu-mi e greu sa deslusesc ordinee pe care e primesc

Aristotel... mare atentie ca exista campanii de manipulare din toate partile si in toate directiile astfel incit sa nu mai poata fi gasita realitatea

in ansamblu insa merg mina in mina pe o singura directie si se completeaza perfect chiar daca calca pe cadavrele "protejatilor" ca sa dea impresia unui razboi

AristotelCostel spunea...

Am publicat articolul despre impozitarea adecvata a proprietatii in martie 2012. La ce extrema te referi?

E doar o parte din ceea ce trebuie sa schimbe la nivel... global.

O masura care descurajeaza stocarea "Pamantului" e menita sa-i protejeze pe sclavi. Mai ramane sa explice efectele acesteia cei care o vor implementa... ca de obicei, mult prea tarziu.

Nu e vorba de niciun "efect de a da case". Eliminarea parazitiilor n-are legatura cu datul, ci cu igiena... sistemului economic.

Mafia bancara o s-o duca bine atat timp cat sclavilor li se vor livra texte de dreapta cu "bogati". Practic, tot ce se urmareste prin mentinerea si dezvoltarea actualului sistem este... acceptarea de catre populatii a unui cvasi-sclavagism ordonat, iar "libertarianismul" si "dereglementarea" sunt principalele elemente care ne-au adus unde suntem si care ne duc... acolo (cvasi-sclavagism ordonat). :)

P.S. Campaniile de manipulare sunt numai bune de identificat. Cine vrea solutii... poate sa se gandeasca si la cele pe care le-am pus pe blog.

P.P.S. Nu am organizat nicio aripa pulamilitara de implementare a taxarii adecvate a proprietatii.

JOS BASESCU spunea...

:) :) :) :) :) aripa pulamilitara Aristotel in grad de costel :) :) :)

pina acum nu m-am gindit la asta dar daca vrei putem sa infiintam o pulamilitara... o declaram juridic ong si ne facem un steag cu udrea calare


intr-o alta ordine de idei... cacatul asta cu resuscitarea extremei dreapta vine de la niste creiere tembele din cia si au propagat-o in cit mai multe colturi unde se preconizeaza evenimente pt siguranta lor... a prins fix din pulamilitara... in loc sa bage bani in toti papagalii de spalare media si in multe organizatii tembele de extrema... mai bine ma plateau pe mine si le dadeam o analiza scurta in care se lamureau ca nu mai tine nici cit un cacat decit pe regiuni mici si pline de handicapati pe care nu te poti baza prea mult... lumea e in miscare
au ajuns papagalii sa experimenteze pina si in grecia :) ... incep sa cred de cind i-au preluat pe ai nostri viteji poponari securistii, papagalii aia din cia s-au molipsit si ei de cretinism in stare pura

oricum la treaba cu impozitele pe case la romani nu la nivel global ramine exact cum prezic eu... si-mi sustin "analiza" oricind; hotii nu o sa fie atinsi decit in masura foarte mica, restul de saraci lipiti pamintului o sa-si dea sfirsitul obstesc iar in pragul lui s-ar putea sa explodeze mamaliga... s-a mai intimplat

Coane, tu crezi ca boii astia au ceva in creierul fiscal cind iau decizii? ma uit la Voinea si parca nu-l mai recunosc... zici ca baut apa dupa aia din categoria ialomiteanu

florin tudor spunea...

Mai neneaca ! Ai numele lui Aristotel,si aveam pretentie la matale .Ti-ai bagat pl-ul in pat? Nu te uiti macar la linia securista voiculescu-crin care l-a usurat pe dobitocul mirositor de lanolina pura de niscaiva euroi si a adus iohanisu`sa imparta in regiuni tarisoara asta prostit(uat)a,batuta si cu banii luati ?Consimti la asa ceva ? Sa nu apara si la noi vreun "kosovo" ca atunci vaide multi rrromani !

AristotelCostel spunea...

Ce-i aia pl-u?
Cine-i dobitocul mirositor de lanolina?
Linia securista voiculescu-crin?

Sorry, nu vorbesc limba giurgea, iar pe pupinbasisti chiar nu-i inteleg.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă