Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 31 ianuarie 2013

Despre pupinbăsistul TavanFals/Florin



Una dintre puținele enigme ale Otiliei care încă mă mai încearcă este de ce unii oameni care și-au folosit capu' în mod corect, la un anumit moment dat, încep să se prostească până-și umplu tastaturile cu bale de retardați.

Am depășit faza jignirilor continue provenite din segmentul corporatiștilor olimpici, calificați la 150 mii euro pentru 2 camere mobilate, din perioada 2006-2007. Am reușit să jonglez pe șiret cu toți ajenții imobiliari, bancarzii ofițeri de credite și propagandiștii fondurilor de pensii private din perioada 2008-2009. Cum-necum mă descurc de prin 2010 să deranjez maxim sectorul zootehnic al economiștilor de privată sau de la gostat, însă mi-e peste putință să transform pupinbăsistul prostit... în om.

Oricărei reacții postate de mine pe blogul lui Florin, prin care n-am făcut decât să răspund unor prejudecăți infantile susținute cu surse de tipul EvZ, România Liberă, Hotnews, Gîndul și alte zeci de căcaturi, îi reveneau ț-șpe injurii presărate cu marele argument "Antena 3/Voiculescu". OK, de două-trei ori o fi scuzabil din lipsă de argumente, în fond e de înțeles, nu tot omu' ie dăștept. Problema este că argumentul a devenit atât de facultativ încât a devenit o regulă ca el să lipsească. Și la ce bun să-ți argumentezi afirmațiile când îl ai la îndemână pe... Voiculescu?!?

Până la urmă, oricum ar fi orientat PROSTUL în societate, și oricare ar fi interesele lui... "că crește"/"că scade", "instrumentele" pe care le are PROSTUL la dispoziție pentru a tranșa un subiect sunt cele specifice trusei de bază din dotarea pupinbăsistului retardat.

Ultima dată când am fost acuzat ca_cadru universitar de stat de faptul că plec în străinătate pe banii contribuabililor s-a întâmplat la finele lui 2008. Pe atunci, ajentul imobiliar de dreapta, cu "că crește" în cap în loc de creier, Andrei Văcaru, încerca să se folosească de absolut toate informațiile de care dispunea pentru a mă... desființa.

TavanFals/Florin... m-a desființat și el, zilele trecute, acuzându-mă în plus și de colaboraționism cu mafia politrucă ieșeană, dar și de prime și sporuri de care, zice el, aș beneficia de la Voiculescu... direct din mână.

Pe mine personal mă doare puternic în MS DOS de ocupația lu' Florin și nici nu-mi bat capul că el ar fi un glumeț profesionist la fițuica_Kamikaze, a cărei politică "editorială" e de-un pupinbăsism grotesc, normală de altfel la umbra cucului lui Mircea Toma.

Durerea pupinbăsistului prost TavanFals/Florin e în altă parte.

22 Noiembrie 2012 (4.53 EUR/RON, 3,52 USD/RON)
Eu astazi am scapat de toata moneda nationala pe care o posedam prin diverse buzunare si conturi cu exceptia micilor sume de cheltuiala necesare pana la finele anului… Perspectiva coabitarii Isarescu + USL in contextul platii datoriilor externe din 2013 ma duce cu gandul doar la inflatie si depreciere – controlate in cel mai fericit caz sursa
De atunci l-am tratat cu înțelegere pe bietul pupinbăsist știind bine de ce suferă el atât de tare din cauza... USL-ului și cam cât rău i-a făcut lui... Voiculescu.

Până azi! (4.38 EUR/RON, 3,23 USD/RON)

P.S. Recunosc, în urma acestei mărturisiri am început să frânez pornirile ex-bancherului și am furnizat predicții "la liber", oripilat fiind de efectele pe care le poate avea pupinbăsismul/presa pupinbăsistă asupra... buzunarelor pupinbăsiștilor (credeam eu pe atunci... tratabili).

P.P.S. Cine sunt de fapt pupinbăsiștii neamului, marii dreptaci ai poporului... emigrat? În primul rând cretinacii corporatiști înrobiți de bănci în anii de bulă, care urlă acum că sunt furați de... statul român, 30-100% din veniturile lor fiind livrate  lunar, cu mânuțele lor de proști, direct... băncilor. O pondere mult mai mică o au "pupinbăsiștii pă cash", care, deși au trecut testul bulei imobiliare, sunt răpuși  de clarviziunea și logica... băsistă, iar când o astfel de "logică" le face pagube direct în buzunar (de frica tancurilor sovietice), îi va trezi la un moment dat... realitatea crudă.

11 comentarii:

ThinkAgainRo spunea...

Of Costele Costele!
Florin nu e un om așa de rău precum postacii portocalii de pe EVZ care sunt înfiorători nu prin prostie ci prin obsesia de a-l pupa în cur pe KIOR!
Florin/Tavan Fals nu înțelege că bula imobiliară din 2004-2007 nu ar fi putut apărea sub ILIESCU/Năstase/Ponta fiindcă comuniștii PSD au alt stil de lucru decît masoneii ca Videanu și Berceanu!!!
Ca orice om are și el limitele sale! Aici e LIMITA! Mai bun ca Băsescu nu se poate! Jos USL!
Oricum articolul tău mi-a plăcut mult deși îmi place și cum scrie FLORIN cu toate că nu-mi place argumentația probăsistă!

Akhenaton spunea...

Tu chiar mizezi pe Leu? Si eu care credeam in naivitatea mea de avatar ca vrei teapa neamtului, sau macar hiperinflatia americanului!
Cand vine ziua aceea de joi, cand schimbi macazul?
Lui TF o sa-i traca intr-o zi, azi e suparat.

AristotelCostel spunea...

Văd și eu cualetatea postacilor și nu cred că e net inferioară... subiectului.

"Realitatea imobiliară" a fost concentrat de băsism în perioada "loviturii de stat".

Pupinbăsiștii de acolo și-au apărat democrația de... tancurile sovietice.
Florin a spus pe 22 noiembrie că a scăpat de ultimii lei, dar majoritatea spanacilor cu părul creț și creierul neted, dimpreună cu el au tot descărcat lei în apropierea... minimelor. :)

Tata lor, Băsescu, le-a livrat informație de calitate prin sursele securisto-cultural-telectuale cam tot atât cât merită niște bă'eți dăștepți.

Eu, nefiind tocmai un clarvăzător ca ei și neavând nici aptitudini de identificare corectă a realităților mioritice și globale, m-am nimerit dăcât din întâmplare tot timpul pe felie.

P.S. S-a dat la Antena 3 că se-ntărește leu'? :D

AristotelCostel spunea...

@Akhenaton

Spike-urile astea spectaculoase anunță vremuri bune de tot.
Nu m-ar mira să mi se blocheze în joia respectivă internet bang-urile.
Something is puting in Denmark.

Nu cred că toate băncile de investiții au nimerit trendurile. Se scrie scenariul la The Bank Job 2 (2013).

AristotelCostel spunea...

Iaca dandana:

The Netherlands nationalized its fourth-largest bank on Friday, injecting €2 billion ($2.7 billion) to recapitalize SNS Reaal NV and head off any chance of a messy collapse that would threaten the country's already fragile economy and financial system.

Tzipi spunea...

Pe mine m-a banat urgent, pentru ca am inceput sa spun ca femeia aia din Canada, minte de ingheata apele, iar el ii canta in struna.
Sinu doar ca am spus, dar am si dovezi, asa ca mi-a dat ban, ca tot romanul trebuie sa afle cum curge lapte si miere in Canad ...

AristotelCostel spunea...

:)

Pe tine te-a banat urgent.

Pe "colega" ta Ioana/Canadiana a injurat-o dupa cateva luni cand am deconspirat-o ca fiind agenta imobiliara in misiune.

Fără... frâie se comportă ușor sălbatic, dar dacă-i manevrat cu suflet latră corect.

Tzipi spunea...

Eu am spus adevarul ca Ioana minte ( si au spus si altii ), da' tot mi-am luat ban urgent.
Ma indoiesc ca Ioana traieste in Canada, ca prea batea campii : mai mint aplaudacii, da' nici chiar asa ...

Aham, am inteles : a injurat-o peIoana, insa o lase sa zburde in voie la el pe blog, si sa-i minta pe romani ca in Canada curge lapte si miere.Probabil ca exista si alte interese acolo : ca asa sunt eu, mai suspicioasa...

AristotelCostel spunea...

Dl. Kiki zice ca nu-i aproba Florin un comentariul, pe Romania imobiliara.

Eu pe acolo nu mai dau, asa ca-i plantez comentariul aici:

Kiki said (primul calup)... :D
Hm… vad ca atunci cand cineva iti pune o oglinda in fata, nu-ti place… asa cum nu le place nici celor de la agentiile imobiliare oglinda pe care tu le-o pui in fata… rusinos, moderatorule….

Vreau sa preintampin de la inceput orice speculatii ca as fi agent imobiliar sau ca as avea nu stiu ce interese oculte in specula imobiliara. Nu sunt, nici nu am nimic de vandut si, poate si mai important, nici nu vreau sa cumpar nimic in Romania in urmatorii ani. Asta ca sa fie clar – desi banuiesc ca, in urma comentariului meu, unii mai isterici ma vor rastalmaci.
Florine, am mai spus-o aici pe forum, si iti repet: derapajele tale de limbaj (pe care le-au mai semnalat si altii) sunt nepermise si nedemne. Constat tot mai mult ca discursul tau seamana cu cel din Romania Mare. Un extremism desantat, fara logica, manat de o ura oarba si nesimtita pe alocuri.
Nu poti justifica niciodata extremismul tau, fie si doar de limbaj, prin „nesimtirea” sau „idiotenia” sau lipsa de raspuns a celor pe care ii vizezi sau ii combati. Daca demersul tau nu are succesul pe care ti-l doreai, poate ca e vina ta. Stiu ca e mai usor sa dai vina pe public pentru propriul insucces, dar asta e varianta facila si, de cele mai mutle ori, gresita a explicarii esecului. Toti incapabilii care nu au succes, fie ca e vorba de vreun „artist” neinteles, de vreun „business” „prea” inovator, de vreun „ecologist” prea rupt de realitate samd prefera sa taxeze audienta. Audienta e fie inculta, fie proasta, fie rauvoitoare, fie nesimtitoare. E mai usor sa dai vina pe altii, in loc sa iti analizezi propriile greseli. Poate ceea ce propui este cu totul neinteresant (si, ca orice parinte, nu vezi parul din ochiul copilului, si nu intelegi de ce lumea il vede urat cand tie ti se pare superb). Sau poate ca nu se adreseaza unei nevoi, sau vizezi o falsa nevoie, sau o nevoie pe care o are un public foarte restrans. Sau poate nu te adresezi publicului care ar fi interesat de ce propui. Sau poate nu ai credibilitate. Sau nu folosesti vorbele care trebuie. Sau nu inspiri incredere, esti suspect sau pari nebun. Sau sau sau. Sunt mult mai multe explicatii, mult mai logice, decat simpla „vina” a publicului. De ce e publicul „vinovat” ca nu vede ce vezi tu?! Hai sa luam un calmant, ca Vadim Tudor, si sa mai dormim un pic. Sa mai renuntam la cafea si sa nu mai fim hiperisterici.
In ce te priveste, Florine, problema ta, pe langa limbaj, este ca nu esti credibil si pari duplicitar.
De ce nu esti credibil? Pentru ca ai limbajul cuiva care are si el un interes, desi tipa peste tot ca nun are nici un interes. Pare ca ai interesul de a cumpara ceva foarte ieftin. Daca nu te-ar interesa sa cumperi, nu stiu de ce ti-ai mai pierde timpul cu tot forumul asta si cu toate eforturile pe care zici ca le depui. Daca nu ai o fixatie (pe care mai bine o tratezi la psihiatru decat asa cum faci acum) obsesiva, eu cred ca tu de fapt vrei sa cumperi. Si atunci urli ca vrei ieftin. Ceea ce e de inteles, insa mijloacele pe care le folosesti sunt ridicole si, din ce in ce mai mult in ultimul timp, de prost gust. Am mai spus asta tot pe forum, au mai remarcat si altii limbajul tau.

AristotelCostel spunea...

Kiki said (II)...

De ce pari duplicitar? Pentru ca esti. Pentru ca tu, FLORIN, ESTI UNUL DINTRE BENEFICIARII DIRECTI AI BALONULUI IMOBILIAR. Asa cum marturiseai acum cativa ani, ai vandut un „cotet comunist” pe care il cumparasei „din bani cinstiti” cu vreo 70-80.000 eur prin 2007 (nu-mi aduc aminte detaliile, dar oricine poate cauta in arhiva forumului – daca nu mai e acolo postul lui Florin, e clar de nu mai e … Pai, daca chiar crezi ca NU E CORECT sa fi obtinut acei bani, atunci ar trebui sa ii cauti pe „prostii”, pe „imbecilii”, pe „creditacii” pe care i-ai pacalit si sa le faci dreptate: sa le returnezi surplusul pe care l-ai obtinut in urma unei tzepe. Da-le inapoi 50.000 eur, ca asa ar fi corect. Da, Florine, dreptatea se face la nivel individual, actionand si de unul singur, in fiecare zi. Nu doar urland pe bloguri ca nu stiu ce mafie financiar bancara ii inrobeste pe prosti. Fa acest gest – documentat cu un act notarial, samd – si iti garantez ca vei intra in atentia presei „mari”, ca ceea ce vrei sa spui va avea audienta, iar demersul tau va incepe sa prinda la public si sa aiba succes.
Daca nu faci acest gest, esti duplicitar. Si magar, pe deasupra. Pentru ca, dupa ce tu ai vandut ca orice „scursura” care a facut bani pe spatele unor inocenti „prostiti de banci si de evaluatori”, le ceri proprietarilor, la misto banuiesc, sa isi publice anunturile pe un site inventate de tine la „un pret corect”. Adica le ceri proprietarilor sa renunte la profituri, in timp ce TU NU AI FACUT ACEST LUCRU. Ar fi trebuit sa dai tu exemplul asta, sa vrei sa obtii doar un pret corect. Dar nu ai facut-o, pentru ca ai inteles ca este ilogic ca un cumparator sa-si doreasca sa obtina din start un pret mai mic pentru ce au de vanzare. Dar altfel iti palce sa ii jignesti pe altii care vor sa isi vanda casele sau apartamentele, ca sunt avari sau mai nu stiu cum. Cum aplici tu criterii diferite cand e vorba de interesele altora!
Pentru ca ce intelg eu din toate isteriile pe care le tot publici in ultimul timp, Tavane Fals, este ca iti doresti sa se ieftineasca casele, sa ajunga la „pretul corect” la care ai cumparat tu prin anii `90 (ceea ce imi doresc si eu din acelasi motiv cu tine) pentru a cumpara o casa. Si pentru a ramane cu profitul pe care l-ai facut vanzand acel apartamentu supraevaluat in 2007 sau 2008. Pentru ca tu ai vandut (intuind corect, ca si mine si altii, ca e o exagerare a preturilor si ca ele vor cobori in cele din urma) pentru ca sperai sa scada apoi foarte repede preturile pentru a cumpara ceva asemanator (sau mai bun decat avusesei) cu mai putin bani, PASTRAND CASTIGUL DIN SPECULA. Specula la care tu, Tavanul Fals, Florin nu stiu cum, ai participat. Si cand ia vazut ca preturile nu coboara la fel de repede precum te asteptai, sau iti doareai, te-ai insterizat si ai inceput sa ii injuri si sa ii faci boi si cretini pe cei „care nu vedeau adevarul” suficient de rapid pt ca preturile sa scada asa cum iti doreai tu.

AristotelCostel spunea...

Kiki said (III)...

Pe scurt, eu inteleg ca pentru ca lucrurile nu sunt cum vrei tu si ca nu evolueaza cu viteza pe care ti-o doresti, altii sunt de vina si sunt, evident, dobitoci. Ceea ce mi se pare caraghios si, mai ales, MESCHIN. Si eu am vandut, si nu la pretul la care ai vandut tu, si nu pentru a face o speculatie. Si eu imi doresc sa scada preturile – care vor scadea, cu siguranta – pentru ca orice activitate pe care vrei s-o faci, de ex sa cumperi un spatiu comercial sau sa inchiriezi pt un magazin, un restaurant, sau o fabrica, sau sa faci o ferma – toate se impotmolesc din cauza pretului exagerat in imobiliare. Dar aceste scaderi se vor vedea poate peste 10 ani, pentru ca procesul de dezinflatie e, de obicei, unul lent si de durata.
Dar a fi isteric si a da lectii altora din cauza ca TU VREI SA FACI RAPID O SPECULATIE, sau ca iti dai seama ca ai dat vrabia din mana (aparatamentul vandut in 2007) pentru cioara din gard (cine stie ce crezi tu ca ar trebui sa poti cumpara cu 70.000 eur) mi se pare penibil. Nu mai da vina pe publicul „incult” sau „indobitocit”. E ca si cum un trader la bursa ar spune ca toti sunt dobitoci si nu vad ca, desi el pariaza ca scade petrolul pentru ca e logic sa fie asa pentru ca au aparut masinile electrice samd, totusi toti se incapataneaza sa cumpere si sa duca pretul in sus, iar el falimenteaza din cauza acestei aberatii pe care, in cele din urma, „dobitocii” o vor recunoaste ca atare si ii vor da dreptate. Dar ce sa ii faci, intre timp, pana isi obtine el „recunoasterea”, timpul a trecut, el a imbatranit, a saracit, iar viata a trecut.
Florine, repet: in principiu, sunt de acord cu logica celor spuse aici pe forum, ca fost o bula imobiliara creeata de un aflux de capital surprinzator de mare pentru Romania, ca preturile sunt pe un trend descendent si ca preturile nu se vor mai intoarce (ca de fapt intreaga activitate economica din Romania) la anii 2007-2008 decat peste 20 de ani. Dar modul in care vorbesti despre asta, intoleranta si exagerarile de limbaj, injuriile si complexul de superioritate si de „geniu neinteles” de care suferi – toate astea imi repugna. Si nu doar mie, ci unei majoritati care, iata, nu „rezoneaza” la scrisorile si manifestele tale cam deplasate.
Dupa ce-am zis, in fine, sa vina potopul. O sa urmaresc amuzat cum o sa fiu facut agent, bancher, sau mai stiu eu ce.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă