Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

marți, 5 iulie 2011

Fitch dă apă la moară lătrăilor portocalii

Update (7 iulie 2011): Nu poţi face dintr-un rating Fitch să şi pocnească
___________
Bogdan Drăgoi e în plin extaz. Faptul că ne împrumutăm mai scump decât Grecia... cu un rating mai bun... arată cum zace competența-n... pedeliști.

Efectul pozitiv al creșterii rating-ului se va vedea și la casierii... atât Orgonaș cât și Guran vor plăti câte două rate luna aceasta.

În noiembrie 2008, după atacul speculativ pe leu, pe când criza... ajunsese până-n portofel la tanti Maricica, Fitch aplica lovitura de grație:

Agentia Fitch a scazut ratingul de tara al Romaniei. sursa

La vremea când metalurgistul Pogea "creiona" bugetul de criză al României în baza unei creșteri economice de +2.5%, "negociată" cu FMI, "specialiștii" Fitch loveau iarăși... sub centură:

Fitch: Cresterea economica a Romaniei in 2009 va fi de 1%. sursa

A fost -7.1%.

Dar nu-i nimic... asta e, în anul următor aveau să se apropie de estimarea corectă:

Fitch anticipeaza pentru 2010 o crestere economica de 2% in Romania. sursa

N-a fost tocmai 2%, ci doar 1.3%, și n-a fost creștere, ci scădere.

Având o imagine mai clară asupra competenței Fitch... interpretați și voi... cum vă duce capul: 
Iulie 2011. Fitch revizuiește în sens pozitiv ratingul României, în categoria recomandată pentru investiţii, pe baza diminuarii deficitului bugetar, a cresterii exporturilor, a evoluțiilor economice favorabile la nivel național și a reformelor aplicate în ultimii doi ani. sursa
Bancherii, "economiștii obiectivi", guvernanții și lătrăii au foarte multe elemente comune... în "discurs"... "cre'că_cu toții vă vrea binili".

Un comentariu:

cristian dogaru spunea...

acum, se vinde 10% din petrom sapt viitoare...o sa vina niste fonduri poate, aveau nevoie de investiment grade pentru asta...ce, sa puna botul doar rusii?...

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă