Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 13 iunie 2010

The Dark Side... of Positive Thinking


10 comentarii:

Anonim spunea...

Bush a fost majoreta?
Cate lucruri au devenit clare acum ..

Flavian spunea...

Am'presia ca tanti confunda si ea optimismul cu naivitatea, chestie destul de des intalnita in ultima vreme.

AristotelCostel spunea...

@vandabil

... clare sau neclare, nu o dată mi s-a reprosat atitudinea "distructiva".

Iacă... era vorba de Muppets Show... Planet of the Apes.

Revelator sau nu, după ce mi-am atras partea negativă a injectaţilor cu compot... n-am de gând să rămân dator. :)

Miorlau Pufos spunea...

Secretul asta a devenit un soi de Alchimistul. De la coafeza si pina la manager, toata lumea il citeste. Am o problema cu carticelele astea pe care le-au frunzarit toti. Exista un paragraf care mi-a atras atentia in Secretul si care zice cam asa: "voi sinteti mostenitorii Regatului. Voi sinteti Dumnezeu". O-la-laaaa. S-o luam pe rind:

1. "Regatul" este foarte drag Martorilor lui Iehova. Citesc o carte de sectari, asadar?

2. Panteismul - totul este Dumnezeu sau Dumnezeu e tot?

Nu-i rau sa fii optimist, insa ce ne propun teoriile si tonele de maculatura lansate pe subiectul asta n-are atita treaba cu sentimentul asta, ci mai mult cu crearea si intretinerea unei iluzii. Si-atunci cind traiesti intr-un balon de sapun n-are cum sa nu faca "poc" la prima rafala de vint.

Unknown spunea...

in timp ce se plimbau printre ruine pe ulitele afgane, americanii, au descoperit din intimplare 1 trilion de dolari (varianta oficiala) in ceva resurse minerale ...

la comoara asta macar puteau sa ne lase pe noi in pace cu securistii lui basescu si imprumuturile fmi...

deci Aristotel fii optimist acum cit se mai poate ca pe urma vine al doilea imprumut fmi iar rezerva bnr al lui mugurel o sa prospere si mai mult in timp ce restul populatiei o sa dea ortul popii

Flavian spunea...

Pana de curand, iluzia o traiau cei care visau ca or sa pice cloacele. Erau niste visatori notorii, care aveau o credinta din asta ciudata si vazuta foarte prost de baietii puternic ancorati in "realitatea" zilnica.

Asta ziceau cel putin oamenii adevarati. Specialistii din domeniu. Cunoscatorii. Cei aflati cu picioarele pe pamant ce nu credeau in scenarii si materiale din astea ce propovaduiau SF-uri gen scaderea preturilor.

Ceilalti, saracii, cei care afirmau ca realitatea nu-i chiar asa cum o vad unii, sustineau ca nu ei sunt naivii de fapt. Dar, ca de obicei.. totul e relativ.. pana ce iluzia de azi devine realitatea de maine... sau nu... ;)

AristotelCostel spunea...

@gogu

Eu trag "nadejda" că securistoizii vor fi alergaţi cu rănguşoarele de către seniorii de care zice flavian... CREDITACII... din clasa "medie". :)

Ţin să-ţi amintesc că nu admit ţaigaistisme pe blog. Se ştie că Ben Laden a plătit nişte ţărani afgani pentru a demola turnurile gemene, clădirea 7 căzând prima sub presiunea forţelor... spirituale. :)

@flavian

N-am mai urmărit "ariile", da' se pare că punkt a admis realitatea. Turbo-trabant/Dinu Patriciu deviase destul de brusc de la scenariul... prosperitate pe spatele fazanilor la "scenariul kazahstanez". Din frustrarea datorată contractării unei cloace la super...promoţie a mâncat şi el rahat până s-a... umplut. :)

Acu'... se pare... s-a-ngropat singur. Să-i urăm succes în ... second life sau... poate, mai probabil, în next life.

Unknown spunea...

doar o idee de umor negru... atit si nimic mai mult

cit priveste clasa creditacilor, trezirea o sa fie in toamna odata cu retrogradarea in clasa iobagi subnutriti ... pina atunci sa fim optimisti sperind ca episodul "rangi" o sa fie cit mai repede cu putinta

Miorlau Pufos spunea...

"Apropo de bancarizare, să creştem numărul de persoane care sunt clienţi bancari, eu zic că este momentul cel mai bun. Trebuie început prin instrumentele oferite (...) Trebuie ieşit în faţă cu produsul şi acesta trebuie să apară undeva pe stradă, în piaţă, pentru că nu vine clientul la ghişeu să întrebe «Ce produse mai aveţi?». Trebuie să le vadă foarte clar undeva şi atunci bancarizarea va creşte în proporţii mult mai mari"

Da, deci tarii cit mai mult carbune si sistemului bancar creditaci agatati de pe strada si in piete, probabil unde naivitatea e la ea acasa. Se vede treaba ca bancutele sint cam disperate de se gindesc sa-si deschida tarabe in piata la un loc cu vinzatorii de marar si barabule.

AristotelCostel spunea...

:)

Raiffeisen - Iasi - 2007 - tineri civilizati... costumati... spălăţei... plantaţi în mijlocul trotuarului,lângă cerşetori, împărţeau "fluturei" şi "ofereau" consultanţă... trecătorilor. :)

N-aş crede că n-au coalizat... de dragu' comisionului... "câţi puradei ai ... taică?"... "are bolentine"? ... "vrea bani?" :)

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă