Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

vineri, 16 aprilie 2010

CNP

 Update ŞOC!!! Ion Ghizdeanu, CNP: Romania are capacitatea sa iasa din criza in acest an

 Update: Acum e clar?
Corectiile amanate sunt mult mai dure. “Din fericire” apocalipsa va fi… globala.
De-al de xyz(un bou, în termeni "tehnici", bull) fac criza mai frumoasa… mai atractiva… mai dezirabila. Cand s-or intampla… iminentele, imi umplu blogu’ de bananas… dancing.
Sursa

  Marele cârmaci şi-a împlinit menirea, Antonov-ul se îndreaptă spre aeroportul din... Smolensk, iar purcelul... zburător este singurul rezultat palpabil al guvernării... "de dreapta".
(Atacul bocitoarelor profesioniste) : bocitoarele profesioniste ar trebui să-şi dea năframa neagră de pe ochi, să-şi ia ţechinii şi să ne mai lase!
Există şi în domeniul economic echivalentul Marghioalelor cu broboadă care se tânguie la căpătâiul vreunui nefericit pentru doi ţechini. În opinia lor, Guvernul este invariabil incompetent şi răuvoitor, catastrofele se vor amplifica, iar orice semn de revenire este doar o iluzie. (Lingău... fără serviciu :))
... serios?
___________________________________________________________

 Comisia Nationala de Prognoza are urmatoarele atributii principale:

- elaboreaza prognoze privind dezvoltarea economico-sociala a Romaniei pe termen scurt, mediu si lung in corelare cu prevederile Programului de guvernare, a strategiilor nationale, sectoriale si regionale precum si pe baza tendintelor din economia nationala si cea mondiala;
- elaboreaza, in colaborare cu institutiile de profil, Programul Economic de Preaderare, care contine principalele obiective de politica economica, in vederea indeplinirii criteriilor economice de aderare;
- participa la elaborarea instrumentelor de monitorizare a angajamentelor asumate in vederea pregatirii Romaniei pentru aderare la Uniunea Europeana;
- gestioneaza si implementeaza programe de asistenta PHARE destinate dezvoltarii capacitatii de formulare a politicilor economice, pentru elaborarea Programului Economic de Preaderare precum si in vedere perfectionarii activitatii de previziune;
- elaboreaza si utilizeaza modele economico-matematice pentru proiectia formarii si utilizarii produsului intern brut, determina eficienta utilizarii factorilor de productie la nivel macroeconomic.

Portofoliu

Martie 2008
CNP: Romania va avea in 2013 un PIB de doua ori mai mare decat in 2007 . Sursa

Iunie 2008
Cresterea economica se va mentine, pana in 2020, la un nivel de peste 5%, motorul principal fiind sectorul constructiilor care, desi isi va incetini urcarea, va inregistra cea mai accelerata dinamica, potrivit prognozei de primavara pe termen lung realizata de Comisia Nationala de Prognoza (CNP).

CNP a mentinut estimarile privind evolutia cursului mediu de schimb pana in 2013, rata urmand sa ajunga la 3,25 lei/euro, fata de 3,55 lei/euro in acest an. Pentru 2014 - 2020, Comisia nu mai publica nicio estimare deoarece ia in calcul trecerea la euro din 2014. Sursa

Septembrie 2008
Comisia Nationala de Prognoza (CNP) a revizuit in urcare cu 2,6 puncte procentuale estimarea pentru cresterea economica a Romaniei in acest an, la 9,1%, apreciind ca, pana in 2013, avansul produsul intern brut nu va cobori sub 6%, potrivit prognozei preliminare de toamna.
Bonus: "In prezent, economia Romaniei inregistreaza cei mai buni parametri din istoria sa moderna. Iar daca in 2009 vom inregistra o crestere economica de 6,5%, nu inseamna o prabusire, sau hard landing (aterizare fortata n.r.), cum se vehiculeaza, ci tot un avans al economiei. Nimeni nu creste cu 9% tot timpul", a declarat Vosganian. Sursa

Octombrie 2008
Comisia Nationala de Prognoza a revizuit in scadere estimarea privind cresterea economica din 2009, de la 6,5% la 6%, anticipand incetiniri ale activitatii in toate sectoarele. Sursa

Ianuarie 2009
Pentru anul in curs, estimarile publicate luni de CNP indica o crestere economica de 2,5%, cu un PIB de 579,021 miliarde lei. Sursa

Aprilie 2009
Prognoza oficială - România revine la creştere economică din 2011 Sursa

Noiembrie 2009
Ghizdeanu (CNP): Romania va iesi din recesiune la sfarsitul lui 2009 sau inceputul lui 2010.
El a adaugat ca nu exclude o evolutie pozitiva sau apropiata de 0 nici in ultimul trimestru al acestui an si ca in 2010 PIB-ul ar putea creste chiar cu 1-2%, peste estimarile actuale. Sursa

Aprilie 2010
Romania va iesi din recesiune in trimestrul al doilea din 2010 Sursa

15 comentarii:

Anonim spunea...

Plecam?

Flavian spunea...

Frumos, inca o bucata la lista de "dosare".

Foarte utile, mai citez si pun linkuri la ele pe ici pe colo... ;)

gogu spunea...

era sa uit de tutele astea de la Clubul National al Papagalilor, noroc cu tine Aristotele ... bine ai revenit.

baselu cred ca deja se pregateste pt furia multimii si incepe sa care vina pe boculete ... asta chiar are impresia ca in timp ce o sa arda guvernul, cotroceniul ramine neatins?!!!

p.s. pina si fosti ultrasi portocalii incep sa vehiculeze ideea pozitiva a unei resetari a sistemului oricum ar fi ea

claudiu spunea...

CNP = o adunatura de bugetari prosti. ce criterii de evaluare are aceasta institutie? se face o comparatie intre datele prognozate si cele realea? cand se constatata abateri majore intre prognozat si actual cine isi da demisia?

ionut spunea...

Sa nu faceti greseala sa-i suspectati p'astia de la CNP de prostie...

gogu spunea...

Aristotel, ai vazut comisia senatoriala vs. javre g.sucks? ce impresie ti-a facut

AristotelCostel spunea...

@gogu

Chiar imi scapa... subiectul. Comisie senatoriala?
Javre?

habarnam

gogu spunea...

e vorba de anchetarea preliminara a sefilor de la goldman sachs... au dat in direct pe bloomberg, am crezut ca te-ai uitat. aveau date exacte despre catastrofa imobiliara inca din primavara lui 2006

Anonim spunea...

salutare, revin !

Victor spunea...

AC, spne-mi si mie te rog daca tu crezi ca exista solutii pentru iesirea din criza si daca aceste solutii sunt lafel de grele pentru bugetari precum taierea a 25% din salariu sau marirea cotei unice si a TVA. Multumesc.

gogu spunea...

"Orice decizie vor lua politrucii, vor scadea salariile bugetarilor, se vor reduce veniturile celor din mediul privat, vor creste taxele, iar economia speculativa se va sufoca"

Pina in decembrie se instaureaza garantat anarhia.
ASecuristii nu renunta la furturi decit prin violenta cumplita...

AristotelCostel spunea...

Citatul lui gogu e din... mine. :)

Victor, solutii exista, dar sunt nerealiste. Securistoizii si politrucii prefera varianta anilor '80 cand si-au batut joc de romani.

Sunt aceleasi specimene sau cel mult odrasle ale acelorasi specimene.

Se fura din banul public pe toate segmentele bugetare, dar de catre cei care au acces la acei bani.

Trebuie sa fim realisti, sa recunoastem ca statul roman e format din acesti ba'eti smecheri si ca vor face tot ce le sta in putinta sa amane momentul in care vor fi impactati.

Vor reduce salariile, probabil si pensiile, vor pierde procese, chiar daca le vor pierde sau castiga, nevoia de a aduna mai multi bani la bugeta ramane si vor majora taxele si impozitele, continuand spirala... reducerii consumului. :D

Victor spunea...

M-am bucurat cand am vazut ca exista solutii dar din pacate ai dreptate si la chestia cu furatul :(

Mihai spunea...

@gogu - suntem la jumatatea lui decembrie, e plina lumea de prevazatori si experti ca tine

AristotelCostel spunea...

@mihai

Sub rezerva ca prostanii sunt majoritari.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă