Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 4 martie 2010

Epoca de Aur

Nu mulţi sunt... cei
care ar da pe aur
fix 2... lei. 


15 comentarii:

Flavian spunea...

Alegerea de acum a statelor e simpla. Printezi sau dai faliment...

E usor de realizat la ce valoare vor ajunge banii de hartie in ambele variante. Zici FIAT money si tragi apa...

Sau faci ca Soros care si-a dublat aseturile in aur desi a declarat la Davos ca aurul e "the ultimate bubble": Soros More Than Doubled Gold ETF Stake in 4th Quarter

Hehe, vulpoi batran... :-)

AristotelCostel spunea...

... eu pun randamentele mai mari ale aurului... în comparaţie cu leul, :), pe seama legendelor "standardului aur" şi nu în ultimul rând... reclamelor. Marketingu' a revoluţionat industria... ţepelor. :)

O credinţă personală, izvorâtă din fragedă... pruncie, ar fi că nu se putea renunţa la aur pur şi simplu... totul are un preţ, iar cei mulţi, în perioada asta... se protejează... intens.

Baloanele imobiliare s-au ocupat de clasa medie... a venit rândul clasei... mediu+. :)

Alex Nicolin spunea...

Mare parte din aurul tranzactionat acolo cred ca nici macar nu exista fizic, iar certificatele or sa valoreze ... mult mai putin de 2 lei cand se va sparge balonul.

Criza economica devastatoare venita dupa decenii de inflatie galopanta ii indeamna pe multi sa reconsidere valoarea monetara a aurului.

Pana acum au ajuns la faza "Bretton Woods +" :)

Flavian spunea...

Certificatele intra tot la categoria hartie igienica... :)

Pentru evitarea toaletei, se recomanda chestii... solide. Cu conditia sa nu fie umplute cu tungsten.

Criza economica devastatoare venita dupa decenii de inflatie.. o va face si mai... galopanta... ;)

Marian spunea...

http://pragcap.com/reflections-on-gold-as-an-asset-class

Marian spunea...

Ce, Flaviane, bagasi boldul in lingou si s-a rupt varful? :))

Asta e, Flaviane, ai luat teapa.

AristotelCostel spunea...

Deloc nu esti atent. :)

Sensul "epocii de aur" a fost tocmai link-ul pe care l-ai dat si tu. Vezi... aur din poezia cu ritm... scambic.

Marian spunea...

Lol, n-am fost atent :))
Linkul l-am luat tocmai de la tine de pe blog, dar am uitat :)

Unknown spunea...

Aristotel, tu esti mai sprintar la minte, ia zi-mi si mie ce se petrece: pe voxpubilica a aparut azi comentariu denigrator vizavi de prima coasa http://voxpublica.realitatea.net/business-economie/prima-casa-cum-sa-construiesti-un-subprime-romanesc-e-romania-too-big-to-fail-33718.html
in acelasi timp au aparut pe tv informatii oficiale referitoare la primele executii in prima coasa ... oare pregatesc astia iesirea pe usa din dos???

Akhenaton spunea...

Desi incerc sa te inteleg imi e greu, faci o traducere pentru cei mai putin inzestrati de la natura, ce-ai vrut mai exact sa spui?

AristotelCostel spunea...

@gogu

Lucian Davidescu, autorul, e unul dintre primii abonati ai Romaniei... nude. Are unele misconcepşănuri legate de curs, :), propune scenarii omitand parametrul t_zero, insa incita cititorul mononeuronat sa-nceapa procesul de diviziune. Cand se vor inmulti cititorii bineuronati... lucrurile se vor complica.

Fondul lui "nea straşină" doar a constatat că "ie" probleme.

@Akhenaton

... ca am intrat iar in zona deranjului speculativ senseless...

Unknown spunea...

ok, inseamna ca am fost doar paranoic :)

cmusat spunea...

"The favorite arguments used by inflationistas are the Weimar Republic and Zimbabwe, however, any true historian understands that the United States is not even remotely comparable to these corrupt and inefficient economies. " tu chiar crezi asta? Ca nivelul de coruptie este scazut? Germania in 1922 avea probleme mai mici decat SUA astazi (ma refer la nivelul datoriei de exemplu - cu toate datoriile stabilite la Versailles) si tot a alunecat. Sistemul pensiilor este falimentar - toti stim asta. Si totusi nimeni nu se preocupa de cum va arata problema asta peste 20 de ani. Faptul ca intr-un fel sau altul suntem falimentari, unde faliment = imposibilitatea de a respecta angajamentele asumate, interne sau externe, este absolut evident pentru toate tarile dezvoltate sau .. "in curs de a fi in curs de a fi in curs de... dezvoltare". True - nu vom renunta total la fiat currencies, dar pe de alta parte ele nu au aparut ca sistem in 1970. nici in 1935. Existau monede de arama in vremea romanilor, si atunci erau tot "fiat" money. Banii sunt o promisiune de a onora in angajament. In cazul acesta o promisiune a guvernului. Acelasi guvern care matematic nu poate plati pensiile actualei generatii de pensionari decat prin marirea varstei de pensionare la 79+ de ani. Mult succes cu asta.Daca aceia care investesc in aur o fac pentru a fi siguri ca valoreaza ceva indiferent de ce face guvernul actual atunci nu gresesc. Daca investesc in aur din siguranta ca peste 2 ani vor avea un portofoliu care sa valoreze cu 31.415 mai mult, atunci teapa, sunt atatea lucruri care influenteaza pretul aurului (vezi manipulare/frica/etc incat.. chiar nu poti sti.
Pe de alta parte e o corelatie foarte buna in articolul mentionat, aceea intre aur si frica. Daca esti optimist in ceea ce priveste sentimentul populatiei in urmatorii 5 ani de exemplu atunci da - poti sa iei in ras o investitie in aur. daca nu.. ceva nu "face" sens.

Anonim spunea...

I'm back!

Ce parere ai de reclamele la credite cu care am fost invadati?

AristotelCostel spunea...

@cmusat

aur si târşă

... reacţia normală în cazul unui cutremur este... aruncatul pe geam.

@chrysthyan

... sunt OK... targetează doar trepanaţi şi "ei" încep să se simtă. :)

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă