Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 18 februarie 2010

Ionuţ Popescu... analist financiar

Nevertebrata considerată în prezentul studiu este disecată de presa... on-line... în detalii, care nu prea mă privesc pe mine… personal.
Sistemul economico-politic românesc permite unor limbrici să scurgă tone de bani de la stat şi tot ce putem face noi… cetăţeni români cu carte de identitate şi drept de vot, este să cuantificăm găurile lăsate de aceste… omizi… simpatice foc.
Ca să percepeţi brutal proporţiile capodoperei investigate, redau doar 3 rânduri pe tema d-lui Radu Soviani... emise de... lupul moralist:

21 Septembrie 2009
Cedez prestigiu contra salarii!
Prestanţa, prestigiul, respectarea legii şi a Constituţiei, toate au pălit în faţa obsesiei pentru salarii, în dispreţul celorlalte categorii de bugetari.
Sursa
Fragmentele pe care le-am selectat (5-10 rânduri cu premise şi concluzii... rupte din context… bineînţeles) vă vor schimba total optica, dacă nu… chiar şi dioptriile, cu privire la caracterul dă om al lui Ionuţ Popescu, pregătirea lui dă specialist, ghiftu’ lui natural dă… analist financiar şi calităţile de pupinbocsist care justifică întru-totu’ abonamentele lunare pe care i le achită... contribuabilul român prin sursele: Fondul Proprietatea, Eximbank şi alte ăgi..

27 Decembrie 2006
Nu s-a schimbat nimic în România, în economia românească? FMI ne felicită pentru rezultatele obţinute în acest an, deşi nu mai avem un acord cu această instituţie.
...
Aceste informaţii ar trebui să împiedice altceva; şi anume să poţi afirma senin că economia e pe un drum greşit, creşterea e nesănătoasă şi că, în general, ne aşteaptă falimentul pentru că sunt certuri în Parlament. Cine va citi peste 30 de ani ziarele de azi sau va vedea înregistrările emisiunilor TV nu va putea întelege cum cea mai fastă perioadă din istoria noastră a fost tratată de contemporani ca un fel de agonie prelungită.
Sursa
30 de ani, jănuţ? Da’ 3 ani ce are?
FMI ne vrea binele... ne laudă când dăm în gropi şi ne ajută... când suntem pe cale să ne... deşteptăm.

13 Iunie 2007
Oricât vi s-ar părea de ciudat, în aceşti ultimi 10-15 ani, aţi fost contemporani cu cea mai fastă perioadă din istoria României. Părerea mea!


Ne place sau nu, România trăieşte marele său proces de modernizare. Dacă vreţi să-l vedeţi/simţiţi, nu deschideţi televizorul! Sursa

... şi nici... ochii... 10-15 ani… 2003-2007, marele proces de modernizare a intrat la apă şi, cam da, se pare că am fost contemporani cu cea mai fastă perioadă din istoria României... bun, foarte bun analistu’.

10 Octombrie 2007
România se află, din acest punct de vedere, într-un cerc virtuos: investitorii străini cumpără terenuri (pentru a avea unde să construiască), iar românul încasează, apoi oferă salarii şi creează locuri de muncă, iar în final creşte oferta de case, temperând în acest fel creşterea preţurilor în viitor.

Evoluţia acestor preţuri şi tendinţa lor de a se alinia celor europene este însă şi dovada unei economii dinamice, care creează tot mai mulţi câştigători: cei care cumpără apartamentele încă din faza de proiect, cei care cumpără un număr impresionant de maşini din import, cei care iau cu asalt supermarketurile au în spate un salariu tot mai mare sau o afacere tot mai prosperă. Ei sunt câştigători, ei sunt cei care saltă preţurile.Sursa
Ştim de pe Balonul imobiliar, unde cu siguranţă ai postat aceleaşi... retardisme. Poate refaci bilanţu'.

21 Noiembrie 2007
Piaţa noastră a forţei de muncă este tot mai puţin concurenţială: cu un şomaj aproape inexistent, angajatorul are tot mai puţine şanse de a alege. Singura şansă este deschiderea acestei pieţe. Unii întreprinzători au simţit deja care e rezolvarea şi aduc sute de chinezi. Concurenţa asiaticilor nu va fi bine primită de sindicate; aşa cum s-a întâmplat şi în ţările unde românii s-au dus să muncească.
Acolo unde apare un decalaj prea mare între dorinţele salariaţilor şi oferta angajatorilor se produc migraţii masive înspre şi dinspre ţara respectivă. La noi a fost doar primul episod, plecarea românilor, urmează episodul doi, sosirea străinilor! Sursa
… hai cu episodu’… mamă câtă reclamă o băgat ăştia.... mai durează?
...
Categoria... „Mulţumesc din inimă… partidului!”:

19 Martie 2008
„Am rămas mut când am auzit că economia României ar fi în recesiune“, spunea deunăzi Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Şi nu poţi să rămâi decât mut atunci când auzi comentarii de acest gen de la oameni politici, făcute doar pentru a-i trage un ghiont Guvernului.


Pur şi simplu, România se află într-o fereastră istorică de oportunitate: creştere economică sănătoasă, garanţii de securitate (ca membri ai Organizaţiei Pactului Nord-Atlantic), apartenenţă la unul dintre giganţii economiei mondiale (Uniunea Europeană), miliarde de euro care urmează să vină în anii următori de la Uniune.
Acestea sunt repere pentru cea mai importantă etapă de modernizare din istoria noastră. Şi, în aceste condiţii, cum să nu rămână mut guvernatorul Băncii Naţionale atunci când aude de la oameni politici sau ziarişti supăraţi că economia românească este în pragul recesiunii şi al colapsului?
Sursa
… unde mai pui că acum avem şi scut. Mă rog, la capetele de lemn ale românilor pe care-i prostiţi cu atâta uşurinţă...e cam degeaba. Totuşi, dacă Mugurel ar fi rămas mut în martie 2008 ne-ar fi scutit de multe alte... inepţii... sau minciuni, cum le mai spun eu.

Urmează două citate cu bătaie... lungă.

11 Iunie 2008 
Ce mai face economia? Bine, merçi! Creşte mai repede decât toate aşteptările şi prognozele, imună la criza care încă macină economia americană.
...
Economia creşte sănătos şi viguros. Pe baza consumului şi a creditului, dar nu numai. Economia creşte pe baza investiţiilor străine, pe baza exportului, dar şi datorită faptului că sectorul serviciilor începe să semene cu cel dintr-o economie matură. Mai sănătos de atât nu se poate. Sursa
… şi nu s-a mai putut.

Nu mai reţin exact datele când a schimbat tovarăşul Popescu bărcile… galbene, cu cele portocalii şi următorul citat e potenţial generator de confuzii în privinţa autorului. Remarcaţi, vă rog, maleabilitatea “analistului financiar” Ionuţ Popescu în marja de timp de juma’ de an:

17 Decembrie 2008
Tiptil, aproape pe nesimţite, criza s-a insinuat şi în România. Anunţurile de concedieri, de închideri de fabrici încep să nu mai fie ştiri de prima pagină. Valoarea creditelor care nu mai pot fi rambursate creşte cu viteză, chiar dacă de la un nivel foarte scăzut.
...
Falimentele şi dramele personale nu pot fi evitate. La fel ca şi tranziţia, criza poate fi mai lungă sau mai scurtă. Dacă vom aştepta de la stat anestezia generală, deceniul următor ne va găsi tot în criză... Sursa
Ei... acum urmează un bai din ăla de pe Balonul imobiliar, o frustenie acumulată în timp şi eliberată la doar o singură lună după ce şi-a făcut exitul de pe imobiliare, turnând 2 apartamente (mai+iunie, verificaţi declaraţia de avere) situate central în Bucale... în cârca unor ... adaptaţi la sistem... fazani, guvizi şi alte specii d-astea... bovine:

2 Iulie 2008
Statul trebuie să-i ajute doar pe bătrâni, copii, bolnavi şi handicapaţi. Ceilalţi trebuie să se ajute singuri. Sursa
 Deci… ăăă... deci… s-a-nţeles?
1. Bătrâni;
2. Copii;
3. Bolnavi şi
4. HANDICAPAŢII DRACULUI!!!
Da’ nu vă pripiţi că acuma trece... anu’...

8 Iunie 2009
Avem nevoie de «Prima Casă»?
Ce-şi propune acest program? Mai multe obiective: în primul rând, să-i ajute pe cei care pot plăti rata la un credit, dar nu dispun de avansul pe care-l cereau băncile, pentru că avansul solicitat este doar de 5%; apoi, să mai dezgheţe creditarea, să redeschidă apetitul băncilor pentru credite, statul garantând integral creditele de până la 60.000 de euro; în al treilea rând, se urmăreşte un efect multiplicator.

Acuzaţiile oscilau: ba că este un program pentru a-i salva pe băieţii care au construit recent şi nu au cui vinde (29 % sunt imobile noi, construite dupa ianuarie 2008 (4.168 locuinte)), ba că nu va încuraja construcţiile noi, atunci când s-a aflat că în program vor intra şi apartamentele vechi (71% sunt construite inainte de 31.12.2007 (10.204 locuinte)).
… pentru câteva zeci de mii de români va însemna posibilitatea de a avea propria casă.
Sursa
… proprietarii de cloace cum sunt? Bătrâni?
Fazanii prima casa cum sunt? Copii?
Băncile cum sunt? Bolnave?
Dezvoltatorii cum sunt? Păi... handicapaţi... şefu'.

... foarte bun analistu’.
 
27 August 2008
Practic, economia românească nu a fost atinsă de evoluţiile de pe plan mondial, în condiţiile în care niciodată nu am fost conectaţi mai mult ca acum cu restul lumii.
...
Ce prognoze făceau analiştii străini sau agenţiile de rating? Aterizare dură a economiei româneşti, reducere drastică a creşterii economice, posibilă recesiune. Comentatori români, fără teamă de ridicol, recită de ani de zile acelaşi refren, „creşterea este nesustenabilă“, dau în continuare cu graţie cu bâta în baltă, în timp ce economia îşi vede de treabă. Sursa

... Ohhh... tu, Doamne... înţelebtu' bulii.

Popescu îşi uzează adesea retorica împotriva... adepţilor teoriilor conspiraţioniste şi v-aş recomanda să urmăriţi evoluţia în timp a unei lichele pro FM... I:

28 Ianuarie 2009
După problemele pe care le au băncile şi celelalte companii ar putea urma o criză a finanţelor publice, cauzată de deficitele bugetare enorme în mai toate ţările lumii.
Cine va mai ajuta atunci bugetele statelor, după ce şi FMI va fi terminat banii? De fapt, la FMI n-ar fi o surpriză să constatăm că a funcţionat principiul „primul venit, primul servit“. Nici resursele lor nu sunt nelimitate.
Sursa
18 Martie 2009
„FMI este instituţia care pârjoleşte pământul pe unde trece”, „toate ţările care au avut de-a face cu diabolica instituţie au dat faliment”, „revolte, sânge, suferinţă = FMI”! La astfel de strigăte e greu să mai ceri argumente, ele se consideră subînţelese; or, dacă vrei să nuanţezi, eşti ori idiot, ori de rea-credinţă sau, pur şi simplu, vândut celor care orchestrează conspiraţia mondială îm­potriva ţărişoarei noastre. Sursa
25 Martie 2009
Trebuie spus din start că toţi banii care vor veni dintr-un împrumut de la FMI vor ajunge la rezerva valutară a Băncii Naţionale, niciun cent în altă parte. Sursa
... pe toate le-a nimerit. Noroc c-am luat cât s-o mai găsit bani la FMI că erau pe terminate. Da... sunt idiot şi de rea credinţă... nu ca Ionuţ Popescu.

15 Iunie 2009
Pentru tot ce ţi se întâmplă rău e de vină altcineva: anturajul, soarta, vremurile, şefii sau, mai ales, politicienii! Conspiraţia mondială care ţi-a înrobit ţara are şi ea rolul ei, ceea ce te-a afectat direct; poţi să dovedeşti asta cu o mulţime de filme care circulă pe internet! Tu nu ai nicio vină! Sursa
Ba da, Popescu, tu ai mai multe vini şi aş începe cu vina de a devaliza banu’ public în cârdăşie cu găştile tale pe care le schimbi în funcţie de necesităţile tale de capitalist autohton avid după bani NEMUNCIŢI, mişculaţii cu SIF-uri, joaca de-a pragu’, speculă imobiliară, parazitarea bugetelor unor instituţii care nu-s de nasu’ tău, prostirea fazanilor cititori de Capital...
Intoleranţa şi ura însoţesc sărăcia! Sursa
... iubăreţule...tolerarea şi idolatrizarea hoţilor determină... sărăcia.

9 Noiembrie 2009
FMI vrea să ne bage şi-n traistă. Pe de altă parte, cam toate prognozele serioase ale unor instituţii financiare internaţionale, mari bănci străine, chiar şi agenţii de rating prevăd că anul viitor economia românească va reîncepe să crească. Agenţia de rating Fitch, de exemplu, pare să fie cea mai optimistă şi vede o creştere de două procente în 2010. Aceste prognoze nu numai că nu provoacă entuziasm, dar chiar sunt întâmpinate de către Cassandrele autohtone cu mârâieli şi neîncredere, în cazul în care nu sunt pur şi simplu ignorate. Sursa
Orice lături mai arunci în cârca apocalipticilor autohtoni reprezintă, în general, o argumentaţie... în plus. Nu se poate să (te) înşeli ani la rând şi totodată să te baţi cu pumnu’n piept că ai fi altceva decât un lătrău oranj... ascultator... preţuit din banii tuturor... fraierilor pe care-i persiflezi cu atâta lejeritate. Pardon... se poate.

În privinţa retoricii anti... teoria conspiraţiei, să ţinem cont şi de alte hobby-uri ale lui Ionuţ Popescu: autostrazi, aur si multă linişte... de la instituţiile financiare străine... băi popor care nu-l meriţi pe valuorosu’ analist financiar.
Autostrăzi: gratis sau pe bani?
Vreau o ţară liniştită!
Aur, cianură şi ONG-uri

P.S. Articolele mai recente (şi cele din perioada imediat următoare), îndreptate aproape exclusiv împotriva Cassandrelor, vor fi evaluate în a doua parte a anului. Până atunci, extrageţi ideile de bază, identificaţi retorica potrivnică apocalipticilor şi inversaţi sensul. Garantat veţi afla... adevărul.

12 comentarii:

Mihai spunea...

nici cei care se dau că sunt oameni cu principii nu sunt cum spun ci cum trăiesc.

în fața banilor și a confortului sporit cade majoritatea

Akhenaton spunea...

Apocalipticule, bine ca nu te citeste POPESCU asta, ca tare te mai bestelea :))

Unknown spunea...

Aristotel, sa stii ca lu bercea mundialu nu-i place cum scrii tu de protejatii lu nasu baselu... te legi de clan... vezi ca scot astia cravatele violet si-ti dau un deochi sub indrumarea vrajitorului oficial al inteleptului nostru conducator nicolae ceaubasescu.

Esti un mistificator al bunei credinte patriotice intrupate in spiritul crestino-democrato-popularo-liberal-securist a luminatilor guvernanti care-si sacrifica potenta intelectuala pentru a reusi indrumarea bietului nostru popor prin desertul crizei economice mondiale.
Sudoarea lor este expresia daruirii si sacrificiului hotarit pe care-l comit intr-un mod altruist pt propasirea semenilor.

Pixelul albastru te da de gol in aceasta nemernica incercare de discreditare a unui geniu financiar plin de patriotism precum ionut popescu... rusine AritotelCostel

AristotelCostel spunea...

@Akhenaton

Mă beşteleşte de aproape un an. Să-şi facă ce şi-o dori, opera lui e condamnată... eternităţii. :)

Unknown spunea...

Aristotel, a disparut basescu, pe cuvint de onoare ca nu-l mai vede nimeni ... cica ori a fugit din tara dupa ce ne-a amanetat pe toti ori e imbalsamat de catre securisti si o sa fie prezentat ca pe lenin ... nu de alta dar sa stim si noi cind incepe petrecerea
nu ti-am zis eu ca o sa dispara mult mai repede decit crezi tu :)))

Unknown spunea...

Aristotel, tie ce-ti place: guta sau salam? stiam eu ca toti sintem in fapt niste iubitori de manele, noroc ca a venit presedintele tarii romalia si ne-a aratat adevarul "99% din romani sint iubitori de manele"

AristotelCostel spunea...

:) E de ajuns sa nu-ti placa Guta ca sa faci parte din "elitele" Romaniei. S-ar putea sa aiba dreptate.

In profil se poate vedea ca mie-mi place... primavara si Salam Judas Priest, Metallica Minune, Megadeth de la Valcea, Guta featuring Paradise Lost, etc.

AristotelCostel spunea...

@gogu

Te rog frumos, cand mai intri pe blog, sa te ridici in picioare, sa-ti plantezi mana pe p'ept si sa fredonezi... imnul:

Bine ai venit in Romania... Nudă!!

Unknown spunea...

:)))) m-am conformat
ultima data cind i-am vazut era prin 93 sau 94 la polivalenta si s-a enervat vocalul ca rageam mai tare ca el si nu se mai putea concentra ... daca ma duci acum insa la un concert, 100% o sa-mi plezneasca creierul ... sper totusi sa ajung la ac/dc

Valentin Ionescu spunea...

Frumusete mare imnul! Nu sunt eu mare fan (except greii vechi, AC/DC, Deep Purple, Pink FLoyd, Scorpions, Judas Priest, etc; nu am reusit sa merg mai departe de ei), dar asta e tare! Zici ca e roman baiatul ala... De fapt ce baiat domle, privighetoare nu alta :D.

Akhenaton spunea...

In ce anume crezi tu ca se inscrie panta "descendenta" a venitului directorului FP, Dl. Ionut Popescu?
Sa ne asteptam si la alte micsorari de salarii la nivel inalt?

AristotelCostel spunea...

... e un caz... de exceptie. Nu m-am interesat daca "si-a dat" mia de euro pentru toate prestatiile lui ... statale.
Sa nu uitam ca baiatul a cumparat actiuni FP... sunand la anunturi de ziare, adica prostind batrani resemnati, si, foarte probabil, principalul lui interes il constituie valorificarea acestora in timpul predarii "afacerii la cheie"... japiţei americane.

Stie prea bine ca nu face sens sa te lacomesti la zeci de mii, cand poti castiga lejer... milioane. Mai mult decat atat, acum e deja pe un val de... simpatie, :), nu m-ar mira sa-l vad intr-o zi... presedinte.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă