Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 7 februarie 2010

Manual de utilizare

Demersul internaţionalizării prezentului blog îşi extrage seva din tradiţiile străvechi ale poporului român... modern, de promovare a valorilor şi, în special, a valuoroşilor neamului. Numa' gândiţi-vă cum ar fi să putem compara valorile noastre cu cele de pe plan internaţional.

Începând de azi acest lucru este posibil.
De exemplu, să considerăm cea mai valoroasă gherlă pe care am identificat-o... vreodată:

31 mai 2007 (Ciprian Lopata, CEO, Arco Real Estate Consulting):
"Nu exista bubble imobiliar in Romania" Preturile apartamentelor vechi vor creste inca 10-15 ani de acum inainte, dupa care cresterea va fi mai lenta. Dupa vreo 50 de ani se vor stabiliza. Sursa
"Investitorii" captivi sunt invitaţi să utilizeze steguleţul care li se potriveşte.
There is no real estate bubble in Romania. Old apartment prices will rise another 10-15 years from now on, after which growth will be slower. After about 50 years they will stabilize.
Traducerea e relativ aproximativă, oferind investitorului cu mai mult de 1 neuron, dar mai puţini de 2, o imagine generală cu privire la viitorul pieţei imobiliare româneşti pe următorii 50 de ani. Din fericire, pentru domnul investitor Hauge, google aduce inovaţii absolut spectaculoase.
Leilighet prisene vil stige en 10-15 år gammel fra nå av, etter som veksten vil bli lavere. Etter ca 50 år å stabilisere.
Dragă investitorule, nu ezita să consulţi întreaga bază de gherle a blogului... poate pricepi de ce ai rămas în exil... fără exit.

Chiar şi dl. Ilias Papageorgiadis poate pricepe acum ce tâlhării s-au petrecut pe piaţa imobiliară românească:
Σύμφωνα με το φτυάρι ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό το φαινόμενο είναι η κρίση στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο.
De asemenea, noile instrumente google pot ajuta decisiv agenţii imobiliari români care cunosc mediu doar o singură limbă străină în afară de limba manele, anume limba română.
Să considerăm un citat celebru care a schimbat lumea la timpul potrivit:

Aprilie 2007

Treasury Secretary Henry Paulson delivered an upbeat assessment of the economy, saying growth was healthy and the housing market was nearing a turnaround. "All the signs I look at" show "the housing market is at or near the bottom," Paulson said in a speech to a business group in New York. Sursa
Totuşi, instrumentul google vine parcă doar în sprijinirea activităţii agenţilor imobiliari ajenţilor, dialectul rezultat fiind mai apropiat de limba... manele.


Secretarul Trezoreriei Henry Paulson a emis o evaluare optimista a economiei, afirmând că creşterea a fost sănătoasă iar piaţa de locuinţe se apropie de o coteală*. "Toate semnele la care mă uit" arată "piaţa locuinţelor este aproape de partea de jos", a declarat Paulson într-un discurs la un grup de afaceri din New York.
  * în versiunea originală... cotire.

23 de comentarii:

Informatii-economice spunea...

Pai ce ti se pare asa de ciudat?
un Boom adevarat si prelungit se face cu implicarea celor mai credibile voci.
La Burst vocile spun toate in cor: "cine ar fi putut crede ca se va intampla asta"?
Acum exact aceleasi voci spun ca economia se relanseaza si ca vom avea crestere economica (ce-i drept comparata cu un an de scaderi si sustineri cu bani publici). Si din nou ii credem si din nou ne bucuram ca o cutie de chibrituri construita in 1935 mostenit din generatie in generatie ii va duce pe unii printre cei mai bogati oameni de pe pamant:))...
Si ghici ce se intampla?... nu spun... Ghici!

vala spunea...

ne indreptam spre o bula a blogurilor ...

AristotelCostel spunea...

@vala

Numai tu ai vreo trei. :)

Da... ce-ti veni? Preferi să ne situăm pe taburet la orele 20 în faţa plăzmilor?

vala spunea...

@ AC

corect ... de doua ori !

pana si khris e mai bun decat ... o plazma ... :)

on the other hand, vorba americanului ... merg sa ma uit la "up in the air " ...

Unknown spunea...

"Ciprian Lopata a gasit reteta succesului in imobiliare
"Piata imobiliara este ca un bebelus nou-nascut". Aceasta este parerea CEO-ului"

hai sa traiesti ca am avut o portie zdravana de ris ... 'ti dai seama ca au ajuns sa se autointituleze CEO si mai ales sa creada ca sint capabili si potenti 'telectual pt titulatura pompoasa precum coada unui fazan in maimutareala imobiliara neaosa.

ca sa revin la oile mele:
"În scenariile de bază, ei sunt doar căţeluşi meniţi... sfâşierii fazanilor, în timp ce bancherii în frunte cu Isărescu sunt autorii morali ai genocidului financiar din România."
uite de asta nu-mi place mie de tine... n-am la ce sa te combat, privim globul de pe aceeasi orbita, adica sintem doi "aerieni"...

hai totusi sa ma fortez la un combat cu tine:
am ramas prieten cu doi ag. imobiliari care nu s-au comportat precum hienele si foarte competenti in ceea ce fac - eu le ziceam ce am nevoie iar ei se apucau de treaba fara sa bata cimpii la cum o sa evolueze specula imobiliara, genul taci si faci fara garagara "re-involutiei" imobiliare romanesti. Asa ca nu-i pot baga pe toti in aceeasi oala - per ansamblu insa... am impresia ca sint exceptiile de la regula.
Toate cele bune

AristotelCostel spunea...

eu...

agenţii ... care cunosc...

tu...

... ei se apucau de treaba fara sa bata cimpii la cum o sa evolueze specula imobiliara.

Respectivii nu se califică pentru consideraţiile suburbane de pe acest blog... care e panoplie de valuori, nu catalog de prezenţă pentru oameni... muncitori.

Unknown spunea...

exact ce spuneam - n-am ce combat sa fac cu tine :)
seara buna la gura sobei si vizionare placuta a viscolului
p.s. stai sa vezi ce ne ia aghiuta miine printre nameti

Informatii-economice spunea...

genocid financiar?
hai sa fim un pic seriosi... n-a crapat nici o banca din .ro, executarile sunt la niveluri reduse.... iar gradul de indatorare al romanilor nici nu intra pe aceeasi scala cu cel al americanilor!
nu stiu ce se va intampla dupa valul de disponibilizari din februarie.
BTW: stie cineva ce a cauzat acest nou val de disponibilizari in sect privat la inceput de februarie? Nu de alta dar n-am mai auzit niciodata de atatia oameni dati afara deodata!

AristotelCostel spunea...

Nu mai e de joacă

Sunt 500.000 de persoane cu ipoteci care nu mai pot plati

... bulgărele a pornit la vale... va fi g.f.

Gradul de indatorare e important din perspectiva acoperirii aproape totale a... veniturilor românilor. Americani au posibilitatea falimentului pă p.f., românii... nu. În plus, datoriile sunt peste 50% în euro sau franci, iar economia românească e la mână capitalului străin... speriat de criză, "oportunităţi", perspectivele... ruseşti şi... ucrainiene.

Unknown spunea...

Aristotel, daca nu avem o lege a falimentului pe persoana fizica care sa ne protejeze de mafiotii bancari, hai sa facem noi una, daca tot s-a implementat in subconstientul de masa ca sintem baieti descurcareti, apai hai sa fim toti 22 de milioane descurcareti, nu numai hotii si borfasii.

Aviz celor afectati de teroarea impusa de recuperarea restului de credit dupa ce trebuie sa fie executat silit:
- luati legatura cu un avocat neaparat, treceti inainte de a se ajunge la executare orice alt fel de bunuri pe numele familiei.
- vorbiti cu angajatorul sa va treaca salariul minim pe cartea de munca - in cea mai mare parte din cazuri o sa inteleaga si ei au boala grava pe autoritatile-mafiote plus credite bancare
- daca recuperatorii nu au ce sa execute timp de 3 ani din datorie aceasta se prescrie conform legislatiei in vigoare (trebuie vorbit cu avocatul pt ca sint portite de scapare aici).
- faceti plingere penala impotriva recuperatorilor daca va amentinta in vreun fel, urmata instantaneu de actiune juridica si pretindeti plata la daune morale pt traume psihice provocate de catre acestia.
- Toate aceste lucruri inseamna o posibiliate uriasa de a cistiga la instantele eurpoene daca nu se reuseste la noi (cu toate ca la cita ura au prins si judecatorii fata de guvernanti aveti destule sanse sa reusiti si aici)

Deci se poate trebuie doar curaj si sa va ginditi ca ESTE DREPTUL VOSTRU SA VA APARATI pt ca NU SINTETI PROTEJATI DE CATRE STATUL-MAFIOT si sa tineti minte ca este un razboi in care nu trebuie sa aveti mila pt ca nici mafiotii-financiari-politici nu au fata de noi.

p.s. - este vorba de o situatie ipotetica pe o planeta virtuala denumita romalia

Unknown spunea...

Aristotel, sint 500.000 de amariti, stau eu si ma gindesc: cite semnaturi sint necesare pt promovarea unui proiect de lege gen falimentul pe persoana fizica?!!! 100-200.000 parca - nu-i o idee?
PRESIUNE Aristotel... asta-i cheia, presiune cit mai puternica... usor usor se mai desteapta si "papagalii" ca sa fie capabili sa respinga mocirla in care traim.

AristotelCostel spunea...

Asociatia Clientilor Bancilor din Romania

vs.

Bancile anuleaza contractele clientilor care fac plangeri in legatura cu conditiile contractuale

... de vreo 2 săptămâni nici vântul nu mai bate pe la ACBR. :)

Unknown spunea...

link-ul doi nu mere, ala cu "bancile anuleaza..."
Aristotel, aici e vorba de comisioane si alte lucruri "marunte" eu ma refer la concret - acte de intimidare legala a clientilor impotriva bancilor... plingeri penale, actiuni in justitie etc. - cum e sa ai 500.000 de actiuni penale inmultite cu fiecare pas gresit pe care-l face banca. Stiu suna a utopie dar ajunge cutitul la os pina la urma si stai sa vezi distractie

cit priveste treaba cu bancile anuleaza contractele pt ca se inscriu intr-o asociatie anti-bancara :)... stau si-mi fac o cruce... pai poate clientul ramine cu banii din credit iar banca cu orgoliul spalat in mina ca altfel nu vad posibilitate legala de anulare - oau si stau sa ma gindesc la cit poate sa plateasca in justitie o banca daca face o astfel de idiotenie... uite incepe sa-mi "para rau" ca nu am a face cu ghertoii astia pe parte de credite, m-am ferit ca dracu de tamiie, dar sa vezi ce mureau astia cu dintii mei infipti in beregata lor

Treaba cu somajul la 8,1 - eu zic ca cei care vad imbunatatirea economica a tarii in viitorul foarte apropiat au dreptate: cresterea somajului duce la prosperitate economica, adica sint direct proportionale, rezulta o marire iminenta a preturilor la garsoniere, apartamente si terenuri... ce zici judec sanatos conform unor adevarati patrioti-optimisti ai guvernarii ?!!!

Victor spunea...

@gogu
Eu nu sunt de acord cu falimentul pe pf, cred ca chestia asta se opune teoriei lui Darwin. Adik, dc cineva e manelist prost sau gaina si ia si pe ma-sa si pe tacso pe credit, dc sa-l sustin eu, ala precaut si corect?

Unknown spunea...

@ Victor,
simplu pt ca plateste banca din profit, entitate privata, adica casca ochii cind da banii, piromani apar tot timpul, problema e - le dai chibrite pe mina?!!! el e piroman dus cu pluta - cine-i vinovat ca a ars spitalul piromanul sau directorul care-i da voie sa se joace cu chibrite?!!! ei atunci faci legea ca sa plateasca directorul pagubele iar piromanul are interdictie pe cel putin 5 ani sa se mai joace cu focul (depinde de suma). In afara nu-i nici o placere sa te declare falimentar... fug oamenii ca de dracu de asta dar cind nu se mai poate nu se ajunge sa-si puna latul de git pt ca bancherul a fost un nenorocit care cu buna stiinta la trimis la spinzuratoare

Unknown spunea...

p.s. chibrite vine de la succesuri, am uitat ghilimelele

Unknown spunea...

Aristotel, care-i pronosticul tau la anticipate pentru cotroceni?!
vara sau toamna

AristotelCostel spunea...

... toamna lui 2014.
Avem servicii secrete şi ţoape miliţiste bine plătite.

Unknown spunea...

Nu ai idee cit de mult regret ca nu am stiut pe cine sa impusc in 89... am avut si arma pe mina dar ne luptam cu stafiile lansate de securistii astia nenorociti.
Ah cit de mult mi-as dori o "resetare" totala a sistemului ca sa o putem lua de la inceput fara toti mafiotii astia (si e posibil pt ca acum sint vizibili, s-au dat in stamba deja, asa ca stim pe cine sa luam pe sus fara mari probleme).

Pentru binele nostru sper sa te inseli. Eu sint optimist si zic ca nu mai prinde sfirsitul anului.
Toate cele bune

Valentin Ionescu spunea...

Bravos! Acum m-am uitat si eu in blogroll la tine. Pacat... Am vazut ceva care m-a umplut de scarba, nu la adresa ta, dar efectul e acelasi. Ai ajuns mai nou sa gazduiesti aceiasi iecsperti si analisti pe care iti venea sa vomiti acum cateva luni??? Oameni din subsolul imobiliarelor, care au simtit momentul sa iasa in fata intr-o lume in care nimeni nu-i baga in seama, si au ales sa o faca vomitand fiere la adresa celorlalti, generalizand fara discernamant, numai pentru a iesi ei in evidenta??? Nu ca ar si reusi...
Nici chiar tu nu ai facut niciodata asa ceva. Ai sa-mi dai dreptate in timp si ai sa-l scoti singur...

AristotelCostel spunea...

greci... what?

Valentin Ionescu spunea...

Pai?...

Valentin Ionescu spunea...

Mersi. Oricum te citeam, stii bine, dar acum intru din nou cu placere ca inainte :) .

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă