Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 20 decembrie 2009

Prostia n-are leac (Episod pilot)

Update reformulat: Titlul spune multe despre resemnarea mea faţă de personajele enumerate. Am eliminat pozele pentru că:
1. din start n-am avut motivaţia să le plantez într-un an de criză cu zeci de fazani păgubiţi... liberi.
2. Punkt e merid cu o viitoare şomeră de la BCR şi am considerat că textul "bagă nişte milă, şefu'" merită înţelegere.
3. Folosesc link-urile blogului şi acele poze mă deranjau... sincer.
Recunosc că sunt ameninţat de punkt. Pe mine nu mă poate exclude din ordinul arhitecţilor aşa că a schimbat textul.
"A manipulat pana cand nu a mai avut nici un rost. A cenzurat si a banat chicotind pe PM cu "baetii". A mintit, s-a laudat, a umilit si s-a distrat. I-a pagubit pe unii mai slabi de minte, pe altii doar i-a insultat. A incercat si cu ordinul arhitectilor (sau ceva de genul), a incercat si la politie. Individul nu a avut nici o mila si nici o masura. Acum, cand toate incercarile anterioare au esuat rand pe rand, incearca si varianta lingusirii pe fata si auto-umilirii.

Unde sunt bubulii? Crizacii? Saormarii? Blogerii? Saracutii? Masonii? Aristotelprostel? Unde sunt semnaturile belicoase? Unde sunt edit-urile cu rosu? Unde sunt preturile de 3000e pe MP?

Dpmdv, chiar si numai pentru cat l-a torpilat pe Render merita ce i se intampla. Eu nu am sesizat nici o urma de... reconciliere atunci cand avea impresia ca are in mana painea si cutitul. Acum, cand aria pe care inca o modereaza are mai putin trafic decat blogurile de care radea odinioara, acum, cand are numai de pierdut, vrea liniste. Pai sa i-o dam... din doua in doua luni. ;-)

Vorba ta: noi radem doar de... citate. :-))" Zâna Albă
Timpul le rezolvă pe toate... însă eu sunt distructiv. :)

În ciuda alergiei mele faţă de minciună şi şmechereli ‘eftine, am retardat câteva luni de zile publicarea acestui “episod pilot”… să nu zică lumea că-s “răsbunător”, deşi-mi place să lovesc… victimele care dau în gropi.

Treburile murdare nu-mi reveneau mie, dar bănuiesc că tovarăşul capitalist punkt şi-a arătat rapid disponibilitatea... de a se autodezvălui pe blogul „Manipularea Imobiliară”, blog dispărut în ceaţă pe fondul unei aşa-zise cuminţiri a lui... gugutata, recte mizeria manipulatoare de la Softpedia, punkt.

Punkt/Gugutata:
Softpedia este un SRL si adminsitratorii iau ce decizii doresc dinsii. Toti moderatorii au joburi, firme si alte activitati ce se leaga cu domeniile in care modereaza. As_xxl este constructor si face case si in Bucuresti. Evergreen este si dinsul constructor… adihaller, mschummy si altii.
S-a înţeles dragi fazani? Şmecherii ăştia vă fac lejer prin simpla cenzurare a primului rezultat oferit de google la cuvinte cheie gen: „vriau casa”, „cand se re’a cresterea”, „pot loa credit pentru prima casa”, „ild la garson’era”, „chiri aş sau prop’ietar”... adică forumul softpedia.

Dinupatriciu/Turbo-trabant:
dude, sunt io trabantu. ce dracu faci? a trebuit sa fac userul asta ca am vazut ce ai patit. zi , vorbeste in puii mei.
Legumele gen mobilus, vladamoh, radu 333… şi mulţi alţi şterşi… mintal, ar fi depus şi jurăminte că turbo nu-i manipulatorul dinu de pe softpedia. Ei bine… era. Totuşi, m-am înşelat şi eu… nu era manipulator, ci doar PROSTUŢ GRĂMĂJOARĂ. Iată o dezvăluire intimă:
Turbo-trabant: coborarea a fost prea mare pe fondul panicii generalizate nu o sa citesti in romania asta dar te rog sa ma crezi ca in germania au sarit cu 10-15% pe motiv de dobanzi mici. in uk au crescut de la -25% la -15-20%. daca scriu asa ceva pe forum , imi iau ban instant si ma ia lumea de nebun, atat de mare e fanatismul .
nu e un fenomen specific romanicii si asta era scenariul kazahstanez : o revenire in forta plusata de inghetarea ofertei pe nou. o recesiune imobiliara in V cum e la moda sa se spuna.
sunt max 20.000 de apte noi si vechi la vanzare acum in bucale. mult prea putine la oaras de 2 milioane de cretini care stau intr-un milion de case (2%) si alte noi nu se vor face prea curand ( bancile nu mai finanteaza constructii de blocuri si nici investitorii nu mai au curajul sa revina in romanica poate peste 2 ani).
acum imi este chiar frica ca o sa depasim varful lui 2008. nu as vrea dar pe fondul unei panici inversate+oferta de rahat , avem sanse.

Punkt: dude, in romanica e un "parlit" de 1000 euro/mp. in vest e 4000/mp in orice capitala/ oras mare. do the math pe 5-10 ani , are sanse sa ajunga macar budapesta la 1500 /mp:)
stiu ca o sa imi spui ca romanica e saraca si asa e, dar cumparatorii straini sunt deja prezenti pe piata din ro din nou in cautare de "chilipiruri". astia o sa ia grosul la astea noi ( ce s-a construit deja) si o sa stea cu curul pe ele ani de zile ca nu vor sa vanda.
raman la parerea mea ca se vor stabiliza la 85-90% fata de maximul anului trecut.

Punkt (către turbo... convingându-l că absolventul de mincu şi licenţiat la spiru... nu e el... deşi el... e):
Pe blog i'am dat apa la moara si le'am facut jocul....numa' erori desi ei nu stiu asta. Trebuie totusi sa recunosc ca exista o coincidenta uimitoare de nume intre pofilul linked si numele meu dar nu eu sunt ala de acolo.
... e coincidenţă de look, profesie, hobby, nume şi pseudonim...

În episodul pilot este loc şi pentru cele două vedete de pe balonul imobiliar, cezar şi olandezu:

Cezar/Jipa
Si eu si olandezul ti-am raspuns de o suta de mii de ori ca aici functioneaza raportul cerere oferta, si anume mai pe romaneste iti cer cat vreau, imi dai daca poti, daca nu pa si la revedere. Complet neechitabil si chiar imoral, si asta e.
V-am mai spus eu o vorba,baieti. 99 la suta din voi n-ar avea bani de cumparat nici la 1000 eur/mp.
Cu alte cuvinte, DA, romanii sunt saraci si eterne victime ale istoriei. In acelasi timp, fratilor, n-am PIC de mila pentru voi. Sursa

Domnul cezar jipa a oferit sfaturi de cumpărare timp de 2 ani... neîncetat, timp în care s-a chinuit SĂ VÂNDĂ. Cert este că până la finalul lui 2008 n-a reuşit, nerămânându-i decât să spere la o chirie beată şi o revenire a preţurilor în 2025. Ghinion! De ce să-ţi fie milă de noi? Da’ la tine nu te gândeşti? :)

Update: Conform ultimei declaraţii depuse la sediul blogului de faţă, dl. Jipa susţine că a vândut cloaca din Rahova la doar 3 luni după postarea anunţului, rămânându-i pe cap, în loc de podoabă capilară, 2 garson'ere în Valea Furcii, ambele închiriate. Dpmdv prima parte a declaraţiei pare plauzibilă, a doua poate fi înjumătăţită... din răutăcizm.

Olandezu

Ca si concluzie (pt. Costel) , un 90000 E pt. un ap. de 2 camere e chilipir si v-as sfatui sa il luati imediat (daca aveti banii evident).
Precum s-a vazut in diferse postari , pretul n-are cum sa scada, apartamentele (noi) se scumpesc din cauze de materiale, dobanzi la banca etc, iar BNR s-ar putea sa inaspreasca creditul. Sursa
Ăsta e Ionuţ Bordei... o „valuoare” imobiliară inegalabilă. Din punctul lui de vedere... locuinţele se scumpesc în ciuda... cumpărătorilor...

... va avea urmări...

14 comentarii:

dcg spunea...

@aristotelcostel -> "(nu mai găsesc diploma architectului... hel...p :))"

A ramas agatata pe blogul lui Manole, comentariile din august. Uite linkurile:

fata: http://i30.tinypic.com/2ds4v48.jpg

spate: http://i25.tinypic.com/2dse5jl.jpg

Anonim spunea...

Sper ca-ti citesti mail-ul. Am trimis cateva la AristotelCostel @ gmail

Akhenaton spunea...

Era momentul pentru o executie publica, in ajun de Craciun?

Sau poate te-ai gandit la cei care voiau sa faca un dar de Mos Craciun un apartament, o casa sau o vila?

AristotelCostel spunea...

@akhenaton

Până la crăciun să nu uităm de... ignat!

Akhenaton spunea...

In urma evaluari de piata cam la cate episoade te astepti?

Mai greu, insa am inteles ca-ti place soriciul bine parlit :))

AristotelCostel spunea...

@Akhenaton

"Scenariul" are 1 giga.

Flavian spunea...

Sa traiesti. Ca n-am uitat... ;-)

Chiar daca acum duc alte "razboaie" cu demni urmasi ai mesterilor manipulatori imobiliari.

Anonim spunea...

Dude, get a life, cum zice irakianul. Tu ai impresia ca forumul softpedia are greutate in viata reala? Ai senzatia ca pe acolo pierde vremea cineva care chiar are cu ce se ocupa? Dai prea multa atentie unor nimicuri.

AristotelCostel spunea...

@bladhaund

Asa cum intra "blondele" pe softpedia sa-si aleaga samponul ideal, la fel si-au cumparat case ... numerosi fazani... ca creste... uite, zice si pe softpedia.

Aia de pe acolo sunt in general ajenti imobiliari... nu-i tocmai o ocupatie, dar manipularea intre doua telefoane ajuta la cresterea cifrei de afaceri.

Daca-i nimic... de ce sariti de fund in sus... si mai ales... in jos. :)

Dudă, vezi-ţi de rată, scuze... de viaţa ta. :)

Akhenaton spunea...

Inainte sa-mi spui tu ca exista softpedia eu eram un ignorant, habar n-aveam.
Poate ca ai dreptate, ca sunt multi care s-au fript pe viata citind pe acolo "ca creste" fara incetare si au luat credit sa se "imbogateasca".
Stiu ca ai ceva polite de platit si imi place sa te citesc cand si cand, ma amuz. Si printre randuri mai inteleg si eu ceva economie.

Unknown spunea...

Tot e perioada de aducere aminte (20 de ani de la revolutie), hai sa ne aducem aminte cum era acum vreun an si 2-3 luni. Cu mai-sus-numitii eroi in rolurile principale:

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=444840

AristotelCostel spunea...

@cezar

Oleaca... asa... in fundu' sufletului... trebuie sa recunosti ca grohai prea mult.

cezar spunea...

"Oleaca... asa... in fundu' sufletului... trebuie sa recunosti ca grohai prea mult."

...in ce sens ?

AristotelCostel spunea...

Initial ti-am lasat comentariul... dupa vreo 24 h... l-am si citit, :), remarcand "esprimari tendentioase":
1. 1-2 postari pe luna si absenta reclame oficiale sau ascunse exclud sensul discutiilor despre "succesuri";
2. "Ciudatii oficiali" obisnuiesc sa sustina realitati virtuale... ca-n cazul tau;
3. Nu m-am documentat profund in ce te priveste... din lipsa de curiozitati... e plina lumea de lachi-strachi.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă