Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

marți, 1 decembrie 2009

Obsecviozităţi electorale

Aflat la cumpăna dintre două ere, simt "necesitatea" de a-mi devoala misiunea de comisar politic cu doar o săptămână înainte de transformările radicale din 6 Decembrie 2009.

Dacă n-am fi locuit într-una dintre cele mai jegoase ferme ale animalelor "on-ărf" sau dacă s-ar fi patentat vreun dispozitiv de hipnoză cu buton roş' sau dacă regimul ceauşist ne-ar fi afectat creierele şi nu stomacurile, pe 6 Decembrie ar fi trebuit să optăm între un prostănac şi o panaramă.

Din fericire... nu-i cazu' nostru... pardon... în sens restrâns.

Acum puterea e la noi, destinele lor se află în mâinile noastre, pe 6 Decembrie ne putem exprima prin vot... noi proiectăm traiectoria viitorului nostru naţional... şi alte "escremente".

Aveţi de ales între două mafii militaro-securistoide cu interese est-vest "cros-linched" de exploatare a prostanilor români.

1. Aripa tânără - mafia nouă... a serviciilor securiste întinerite şi supraaglomerate... aripă reformatoare sprijinită de mizeriile bancare de la... brucsel... aripă menită magiunirii (omogenizării/manelizării) "societăţii"... sau ce naiba o rezulta din procesul de... stoarcere.

2. Aripa clasică - structura de bază a societăţii neocomunisto-securiste, "valorile este noi" indiferent de rasă sau specie, "voi să n-are grijie" pentru că vom majora ajutorul la agent termic.

Totuşi, nu-mi pot refuza un zâmbet la trecerea în "nefiinţă" (politrucă) a pidosnicului matroz cu tot cu bagajul lui de gherle:
România nu va fi afectată de criza financiară din SUA... Nu sunt de acord cu cei care propovăduiesc apocalipsa economică în România... România este o ţară muribundă... Nici eu, nici Guvernul, nici Banca Naţională nu ne-am propus să scoatem ţara din criza economică, pentru că nu se poate acest lucru... Dizolvarea Parlamentului ne va scoate din criză... Ce a fost mai greu a trecut. Acum începem, uşor, uşor, să ne ridicăm din nou... Afară plouă! Traian Băsescu

... mergi de te... udă...

Update: Manifestari "spontane" pentru sustinerea lui Basescu

Update2: Tovarăşul Băsescu şi-a pus la punct sistemul securist... a fraudat alegerile şi va continua să facă ceea ce ştie el mai bine... va fortifica sistemul securistoid sacrificând domeniile inutile ale societăţii... de care oricum populaţia cocalarizată se poate lipsi. Pardon, în ţara asta nu-i de stat.

32 de comentarii:

vala spunea...

pai nu ma lasa cu ochii in soare ...

sa inteleg ca nu mergi la vot dar esti sigur ca va castiga geoana ?

why ?

ca io-s din ardeal si inteleg mai ... lent

AristotelCostel spunea...

@vala

... eu l-am blocat pe născase... :)

... jioană-i... deja blocat... de la natură...

vala spunea...

asta am inteles ... ca l-ai blocat o data pe nastase ... si ca geoana e ... de la natura ... da' ce ce crezi ca va castiga ? ... sau zici ca marinaru se uda ... in 2014 ?

AristotelCostel spunea...

@vala

... nu m-ar mira să renască spiritul Pieţei Universităţii... de data asta în corturi portocalii... golani... la propriu.

E mobilizare generală... dijeaba... se va fura cu... tirurile de buletine... în van...

... dă-o-n cucuruz... emperoru' se scufundă... rechini's... hămesiţi.

vala spunea...

spritul universitatii in corturi portocalii ... e o contradictie in termeni

marinaru' se scufunda = corect ; rechinii's hamesiti = corect

dar ideea e urmatoarea: mergem la vot la fiecare electoreala ... pana cand se vor ivii unii de doamne ajuta ... ei bine, atunci, cei care vor fi alesi vor fi cu adevarat legitimati si vor lua masurile care ne vor duce pe culmi de progres si civilizatie ... URA !

intre timp unii vom muri ... de batranente .. si ? ... important e ca speranta moare ultima ...

romantic, nu ?

unde mai pui ca pana atunci mai prindem si vreo 2, 3 bule imobiliare ....

AristotelCostel spunea...

@vala


unde mai pui ca pana atunci mai prindem si vreo 2, 3 bule imobiliare ....


Din respect pentru Robert Dobrescu, să recunoaştem că cei născuţi înaintea mileniului trei nu vor mai prinde altă bulă imobiliară... iar dacă mai citesc odată articolul ăstuia mai că-mi vine să pun în practică scenariul din 2012... să scap planeta de proşti. :)

vala spunea...

mai exagerez si eu din cand in cand ... 2,3 nu ... da' una prindem sigur ... in maxim 25 de ani ...

si tot din cauza bancilor

oricum nenea robert e dus rau cu pluta ... da' si tu esti masochist ca-ti pierzi vremea cu agentii imobiliari cu IQ 007 ...

ionut spunea...

Aristotel

Sterge update-ul.

Autorul se declara de acord cu libertatea de exprimare, dar manifestatiile sunt...retrograde si agresive! Articolul e imbecil pana la seninatate!

Spiritul pietei n-are nimic de-a face cu portocaliul.

Cat despre "nobilul" dobrescu, gata-gata sa faci o greseala si sa-i populezi ineptia aia de blog, noroc ca "aceasta postare a fost stearsa de catre autorul sau":))

AristotelCostel spunea...

@ionut

Nu l-ai recunoaste pe dumnezeu decat dacă ar avea ecuson. :)

(Nu te pripi sa tragi concluzii.)

forţele politice dispuse să recurgă la presiunea străzii precede manifestaţiile retrograde şi agresive

... n-am identificat virgule problemă în articol.

Cu Roberto ai dreptate... că am luat decizia înţeleaptă... "somnul raţiunii naşte monştri"... lefteri.

vala spunea...

faptul ca

forţele politice dispuse să recurgă la presiunea străzii precede manifestaţiile retrograde şi agresive

e important

dar argumentul ISOMAR e gresit ... isomarul e .. aservit psd ...PE FATA !

ionut spunea...

Aristotel

Eu am tras concluzia demult:

Prezenta lui geoana@comp. in piata operei din timisoara e la fel de nesimtita ca cea a lui basescu in piata universitatii si invers.

Refuz sa cred ca totusi ca cei prezenti in timisoara, brasov, constanta au fost membri pdl, sau trimisi acolo de pdl.

Iar manifestatiile ca expresie a libertatii de exprimare nu pot fi retrograde, decat in cazul in care si libertatea de exprimare este retrograda, in timp ce autorul clameaza tocmai virtutile acestei libertati.
Articolul mai are o problema si in sensul ca: neexplicit este partizan, dar are pretentie de echidistanta.

P. S. Sunt satul pana in gat de falsi profeti, probabil ca ecusonul ar putea fi, intr-adevar, o solutie:)

Lucian Sarbu spunea...

Buna seara!

Ii multumesc domnului AristotelCostel, care e un blogger celebru, ca imi transfera si mie o parte din celebritatea dumnealui.

As avea o singura intrebare pentru Ionut (care ma admonesteaza :) : erai in Bucuresti in (sau incepand cu) ianuarie 1990? Ai apucat sa vezi pe viu manifestatiile "spontane" ale fetelor de la Apaca, baietilor de la IMGB si, cu voia dvs., ultimii de pe lista, ale minerilor din vale?

Ce parere ai, Ionut: "marsul camasilor negre" al lui Mussolini a fost o expresie a "libertatii de exprimare"? Dar Kristalnacht? Dar, mai aproape de noi, marsul lui Cozma din 1999 asupra Bucurestiului?

Anonim spunea...

Marinaru va intra la apa mai mult ca sigur iar pe de alta parte, lasand in urma imaginea sa de stavila impotriva mogulilor, chiar si-o merita. La capitolul bilant e vraiste, ramane doar gustul unui capitan de nava in stare de ebrietate.

Cat despre noua alianta, care pare sa inspire o oarecare incredere ca e capabila sa reaseze lucrurile la normal, imi permit previziunea ca daca intr-un an nu va schimba abordarea politica si economica, asteptarile fiind enorme, Piata Universitatii va renaste, cu atat mai mult cu cat criza financiara poate fi un catalizator.

Mai pe direct spus: va iesi Geoana, dar daca stimabilii nu-si vad de treaba, ii va lua dracu !

Votez Geoana-Antonescu-Johannis nu pentru ca-mi place Geoana, pe departe gandul asta, ci pentru ca e o speranta. Basescu e expirat, a dezamagit prea mult.

Il inteleg pe Costel ca vrea un ipotetic ales ideal, toti ne dorim, dar atat timp cat acestea sunt variantele, dintre ele alegem.

**********

Urmatoarea bula e pe aur, se vede din avion. Flavian zice ca tot creste. Dar asa cum am invatat din lectia trecuta, tot ce creste mai si scade. Gauss, ding-dong, etc. Felicitari Flavian pentru intuitia ca aurul va creste, dar vezi sa nu te transformi in Zili, ai grija cand pui frana si intri pe derivata negativa.

ionut spunea...

Lucian Sarbu

"As avea o singura intrebare pentru Ionut (care ma admonesteaza :) : erai in Bucuresti in (sau incepand cu) ianuarie 1990? Ai apucat sa vezi pe viu manifestatiile "spontane" ale fetelor de la Apaca, baietilor de la IMGB si, cu voia dvs., ultimii de pe lista, ale minerilor din vale?"

Raspunsul e mai mult decat evident: da!
Eu am o intrebare pentru tine: tu, care banuiesc ca ai fost in bucuresti in 1990, ce parere ai de prezenta lui geona si gasca in piata operei din timisoara?

P.S. In discutia de fata "marsul camasilor negre" sau kristalnacht, ca si mineriadele, chiar nu merita nici un comentariu!!

ionut spunea...

Lucian Sarbu

Majoritatea celor prezenti in piata in timisoara NU au fost membri pdl, ba chiar comform relatarilor a destui martori, s-au disociat de agitatorii portocalii refuzand sa le faca jocul.
Sa afirmi ca reactia timisorenilor a venit exclusiv ca urmare unui ordin pdl (acesta fiind sensul aticolului tau), mergand si mai departe pana la a asocia ceea ce s-a intamplat ieri cu "kristalnacht", nu este altceva decat manipulare grosolana.
Sorry, partizanatul iti intuneca judecata.

AristotelCostel spunea...

@ionut

... timisoara nu-i pamantul fagaduintei.
Din ce stiu, da' nu cunosc... securistoizii zburda pe meleagurile banatene.
La revolutie... proclamatia nu s-a datorat "presiunii strazii", ci unor capete limpezi... ori astfel de capete n-au existat ieri... in strada.

Urmareste OTV-ul si identifica miezul cangrenat al "noii" revolutii... portocalii.

Lucian Sarbu spunea...

@Ionut: cred ca este dreptul oricarui candidat sa se adreseze simpatizantilor sai de oriunde pofteste, cata vreme are autorizatie sau nu instiga la rasturnarea statului de drept. Multumit de raspuns?

ionut spunea...

Lucian Sarbu

Raspunsul tau nu constituie nici o surpriza!
Tovarasii s-au adresat simpatizantilor neparasind cladirea, si-au iesit pe usa din dos! Idioti la superlativ.


@Aristotel

Vorba ta, din ce stiu, da' nu cunosc:) securistoizii zburda in voie in toata romania. Ieri avura o problema, i-a consiliat un "geniu". Tembelul al'lalt a scapat porumbelul ca el a fost in piata universitatii de vreo 2 ori, da' n-a mai venit nimeni!:)) O fi fost penurie de oo si rosii...

Sa ma uit la otv sa vad un comunist securistoid deghizat in salvatorul poporului vorbind singur? Imi pare rau, n-am "stomac" pentru asa ceva.

Flavian spunea...

Baieti, eu am tot propus sa-i dam jos pe amandoi. Pana la urma poate pricepe lumea ca decat sa ne batem intre noi, mai bine ii capsam pe ei. Toti 300 sau 400 sau cati mai sunt.

Reluam punctul 8 de la Timisoara, la care adaugam amendamentul cu cine a fost parlamentar sau ministru in ultimii 20 de ani nu mai are ce cauta in politica. Simplu si la obiect.

Hubble - mai asteptam cateva luni sa vedem daca e bula acum la aur sau a fost de fapt in ultimul secol la dolar... ;)

Tioon spunea...

Imi place ce scri tu aici si faptul ca faci o clasificare asa de categorica.
Eu o refuz pt ca e prea pesimista, eu am nevoie sa ma agat de cite ceva.

ionut spunea...

@all

Acum vad ca in postarea din 02.12.2009 ora 00:02 Am scris urmatoarea fraza:
"Refuz sa cred ca totusi ca cei prezenti in timisoara, brasov, constanta au fost membri pdl, sau trimisi acolo de pdl."

Ceea ce e evident o prostie si a deturnat sensul postului meu. Fraza corecta era:

"Refuz sa cred ca TOTI cei prezenti in timisoara, brasov, constata, au fost membri pdl, sau trimisi acolo de pdl".

Anonim spunea...

Cu televiziunile astea aservite mai e putin si o sa spunem ca base a declansat mineriadele si base a tras la revolutie.

Oricum aseara Romania a primit o lectie de baut whisky.

monfa spunea...

Tocmai ai pierdut un cititor vechi al blogului tau.Minunatul tau articol "impartial de altfel" imi arata 1:ori nu intelegi ce ni se intimpla ,pregateste.2:ori ai ceva interese sa iasa gasca psd ista.ORICUM SPER SA MA INSEL IN APRECIERILE MELE PENTRU CA BASE VA PIERDE SIGUR.

AristotelCostel spunea...

@monfa

Daca-l pierd si pe cititorul meu bleen, dar mai ales, daca o pierd pe cititoarea mea doamna de moravuri discutabile care se exprimă cu flatulozitate, voi uita pe veci sinuciderea 'telectualului Traian Radu Ungureanu, aruncat de pe blog odata cu implinirea visului marelui matroz... monstruoasa coalitie PSDL.

... Base varsa lacrimi pentru tine... nu lasa trucurile sa-ti stea in cale... pune stampila si... hai in piata!

P.S. Steagurile si bannerele sunt la prefectura. Sa-ti iei si trompetica. Augh, augh, augh!

ionut spunea...

Aristotel

Pierzi-castigi negustor te numesti! Tocmai l-ai pierdut pe @monfa, care te acuza ca "nu-ntelegi ce se petrece si ce se pregateste", ratand clar sensul cuvantului OBSECVIOZITATE:)

Monfa, inainta sa dispari definitiv, rogu-te, ai putea tu sa ma luminezi in legatura cu ce se petrece?

ionut spunea...

Aristotel

Azi am observat 2 chestii:

1) Pa basel l-a busit iar plansul (nu-i a buna!). "Alcoolul dauneaza grav sanatatii", iar eu chiar sunt curios daca mai tine "faza" inca o data.
2) Iohannis cere mai degraba garantii pentru actuala functie de primar, decat pentru cea de viitor premier, printr-o EXCEPTIE a legii.

Anonim spunea...

deși nu sunt mai niciodată de acord cu poziția ta, nu pot să nu recunosc că you have a point ;). eu optez pentru aripa tânără a mafiei

AristotelCostel spunea...

@camil

Adevarul crud se digeră greu şi are ZERO calorii. Bucătăria românească e pe bază de grăsimi.

Anonim spunea...

yeap. am aderat la un mod de viață nesănătos, ce să-i faci. vegetalele nu sunt pentru mine și porcul nu se mai îngrașă în ajun :). la fel cum n-o să recupereze marinarul voturile necesare, probabil

ionut spunea...

Aristotel

Am uitat sa-ti spun o "cestie" care mi-a "clopotit" ieri, da' la momentu' respectiv a fost destul de vaga:

Eu nu l-as scoate pe bleen de la "surse credibile"... daca intelegi ce vreau sa spun:D
Cu bleen ai acces direct la...zeus!

tequila_cu_varza spunea...

Ce faci?...ai votat, si nu te-ai mai intors?! :D

AristotelCostel spunea...

... păi... n-am votat.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă