Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 6 septembrie 2009

Sorin Pâslaru "lucrează" de 10 ani la Ziarul Financiarul


Update:
Este prea "cuminte" presa financiara?

Hârtia de bişniţ ZF prezintă cu mândrie, uneori doar pe bază de abonament, toate mizeriile venite din zona financiar-imobiliară adresate fazanilor de soi, de la studiile Raiffeisen privind oportunitatea unor pierderi de 80% din portofoliile recomandate de ei, şi până la şansele istorice de achiziţionare a unor locuinţe la preţuri... fenomenale.

În această privinţă m-am “adaptat” la “politica” editorială a ZF, cu o singură excepţie… junghiul Sorin Pâslaru, un tânăr pe cât de ambiţios pe atât de servil, un ideal mestecător al informaţiei economice laolaltă cu excrementele “privaţilor” importanţi din Manipulistan.

27 Iulie 2006
Scumpirea caselor e un semn bun
In primul rand, cresterea preturilor este un semn bun pentru economie. Cine plateste pentru un teren, un spatiu comercial, o casa sau un apartament stie ca va castiga de pe urma lui.
...
In al doilea rand, luand in considerare faptul ca peste 80% dintre locuinte sunt detinute chiar de locatari, inseamna ca oamenii sunt mai bogati. Acesti bani intra in economie. Sursa
„Ştie”, normal că ştie. Ştie de la ZF.
Intră banii în economie până în toamna lui 2007... când încep să iasă.

10 Ianuarie 2007
...aprecierea activelor romanesti in comparatie cu nivelul preturilor din UE nu poate decat sa aduca bunastare. Sursa
... falsă prosperitate.

8 Martie 2007
Un PIB facut din case si masini
Se va putea inscrie Romania pe traseul dezvoltarii economice a Spaniei, care si-a bazat cresterea in ultimii 20 de ani pe constructii? Este foarte posibil, iar afirmatiile ca suntem in fata unui boom imobiliar nesustenabil nu se sustin daca ne comparam nu cu ce a fost in Romania pana acum, ci cu ceea ce este in jur sau cu ce ar fi trebuit sa fie daca deciziile curajoase de a inchide fabricile nerentabile, de a privatiza bancile si de a deschide economia investitorilor straini s-ar fi luat la timp. Sursa
Iaca asta a făcut Sorinel vreo 10 ani la ZF... împletirea vorbelor goale în smocuri pentru prostirea în masă. Specific, nu Pâslaru a umflat baloanele, nici Zilişteanu, nici Gheţea, nici Isărescu, nici Baltazar, nici Tăriceanu, nici fazanii, nici bizonii. Ei aşa... credeau. Ascunşi în spatele retoricii retarde „nimeni nu poate spune ...” s-au completat unii pe alţii şi... ne-au cam ţepuit.

26 Martie 2007
Consumati, consumati, consumati
...vest-europenii - dintre care probabil ca germanii sunt cei mai rezervati - stau intr-un colt, observa si se gandesc mai mult la viitor si la riscuri. Cat vor mai avea romanii aceasta perspectiva idilica, de Cristofor Columb descoperitor, asupra lumii? Mult timp de acum incolo, pentru ca abia au inceput sa iasa din casa. Sursa
Desigur, era vorba de consumismul BUN la români... credite pentru ORICE, nu preţul contează, ci valoarea...
Şi cum au ieşit românii din casă, nici 2-3 ani n-au trecut că s-au şi trezit „violaţi” şi jefuiţi cât să le ajungă vreo... 30 de ani.

22 Iunie 2007
Iata ca in sfarsit avem un avantaj major din faptul ca Banca Nationala a ramas independenta in anii de devalorizare puternica, cand se punea problema introducerii unui Consiliu Monetar si deci a quasi-desfiintarii bancii centrale, cum este acum in Bulgaria.
A fost viziune, lupta pentru independenta sau pentru pastrarea slujbelor? Nu mai conteaza. Important este ca socul aprecierii de acum a leului fata de euro poate fi baza unei expansiuni puternice a afacerilor romanesti in vecinatatea apropiata, de care acestea au nevoie ca de aer. Sursa
Observaţi CÂND s-a petrecut îndemnul la expansiune? O lună întreagă au avut românii la dispoziţie să fie ... expansivi.

31 Iulie 2007

Produsul intern brut s-a triplat in euro in ultimii sapte ani si are toate sansele sa se dubleze in urmatorii cinci ani, pana la 240 mld. euro. Sursa
?Avea? ?toate? şansele să se dubleze/cvadrupleze, acum are şanse ridicole să se situeze în 2012 la 120 mld. Euro.

25 Septembrie 2007

Cand imobiliarele iau fata politicului, e bine
Ce i-a ramas romanului dupa ce a dat jos comunismul, a devorat ziarele, a aderat la NATO, iar acum la UE? Ce tinta nationala, ce subiect comun mai poate avea? Sa-si faca o casa. Sa vanda si sa cumpere apartamente, case si terenuri, sa construiasca o fantana arteziana in sufragerie, o scara interioara, sa aranjeze bucataria feng-shui. Sursa
E bine pentru nişte şmecheri şi câţiva băieţi mulţumiţi cu resturi în schimbul manipulării.

9 Ianuarie 2008

Investitiile au schimbat structura de productie. Desi abia am intrat in Uniunea Europeana, ca structura si "varsta" a dezvoltarii suntem in valul care creste, valul de la Est. In economia globala a venit timpul altora, a celor multi. Sursa
... şi foarte proşti.

După jumătatea anului 2008 se schimbă linia editorială a ZF, dispare huzurul din banii (reclama) imobiliarilor, iar Pâslaru începe, uşor... uşor, să simtă criza şi, brusc, îşi aduce aminte cam cum era pe la el pe acasă (Tecuci-oraş... monosemaforizat) când era mic: cam ca acum.

19 Septembrie 2008
Ce criza mai poate veni aici, unde suntem de 20 de ani (sau de 70 de ani) intr-o vesnica criza? Pentru ca nu cred ca poate cineva tagadui ca: infrastructura e in criza, piata de resurse umane e in criza, sanatatea e in criza, invatamantul e in criza, agricultura, nu mai vorbim, e in criza.
Ca mai vine o criza acum, ce mai conteaza? Sursa
Pe la începutul acestui an cuantifică şi numărul certitudinilor... din piaţă:

6 Ianuarie 2009
Lumea nu va disparea, singura certitudine? Triada "neagra" - bancile, casele si masinile - a lovit si economia franceza, ca si restul economiilor - islandeza, americana, ungara sau romaneasca.
Care va fi evolutia PIB pentru Romania in 2009? Ecartul prognozelor este urias - intre -3% si 4,5%. Orice este posibil, spun analistii. Sursa
Ei... şi aici intervine Sorin Pârslaru la forma lui de altă dată, bănui, pe mult mai puţin bani, dar după luni bune de înfometare.
Luni de zile a încercat să găsească un punct de sprijin pentru... Terra şi, dacă tot nu l-a găsit, iese şi pe sticlă, la ştiri, în prime-time, asemeni lui Zilişteanu în anii de glorie ai manipulării imobiliare, şi iată ce-i poate... caracterul:

22 Ianuarie 2009
Cine trebuie sa-si cumpere casa sa nu mai astepte
In afara cresterii dobanzilor si a restrictiilor, pe piata imobiliara sunt tot mai putine tranzactii, pentru ca oamenii se tem ca pot da prea multi bani pe o locuinta, preferand sa astepte un pret mai bun.
Dar cei care au nevoie cu adevarat de un credit pentru o casa sau pentru o masina - tinerii casatoriti, familiile care au nevoie un spatiu mai mare, de mobilitate - vor merge inainte.
Ca va scadea, ca isi va reveni piata imobiliara sau nu, are mai putina importanta pentru cei care, in functie de drumul lor in viata, au acum nevoie de o casa. Nu putem sa nu mai mancam astazi paine pentru ca pretul graului a crescut ieri cu 50%. Sursa
Textul articolului şi apariţiile TV se identifică în special prin imperativul din titlu: „Cine trebuie sa-si cumpere casa sa nu mai astepte!”.
În plină prăbuşire de preţuri ale cloacelor, supraevaluate şi de ZECE ori, într-o ţară cu un cost al creditării URIAŞ, Sorinel Pâslaru dă „sfate” la TV comparând cloaca şmenărească sau ceauşistoidă cu... pâinea.

17 Februarie 2009

Este clar ca trecem printr-un soc. Exact ca o masina ramasa fara benzina, economia a franat brusc din cauza lipsei de finantare. Anul 2009 a inceput de fapt la 1 octombrie 2008, si probabil ca nu numai anul 2009, ci o lunga perioada complet noua.
... teritoriul pe care a intrat inclusiv economia romaneasca dupa 1 octombrie 2008 este atat de instabil, incat nimeni nu poate banui prin ce ajustari va trece. Sursa
Nimeni nu poate bănui, dar îndemni proştii să arunce cu banii şi cu viitorul lor în cine ştie ce şmecheri.

4 Mai 2009
Ca si China, nu avem alta sansa decat consumul Avem scoli de echipat cu calculatoare, avem carti de cumparat, avem case de construit, avem nevoie de apa curenta si masini de spalat in jumatate din gospodariile tarii, adica in mediul rural. Sursa
... my... GOD!!!

P.S. Citatele selectate sunt complet rupte din context, asemeni... titlurilor.

12 comentarii:

Unknown spunea...

Smoala si pene era pe vremuri remediul popular pentru doctori docti din astia :)
Un singur link lipseste de mai sus: http://www.zf.ro/autori/sorin-paslaru-2814737/ - sa stie lumea cum arata mazeta in carne si oase.

daniel cazangiu spunea...

specia de papagali trambitari nu este pe cale de diparitie, in ciuda evidentei care-i contrazice. acum se adapteaza si isi ajusteaza putin discursurile. cert este ca nici unul dintre acesti papagali nu a disparut din media, si contiuna sa faca (culmea!) audiente mari in continuare.

pe de alta parte, stii cum e, "daca piata cere ..."

Anonim spunea...

"Ca si China, nu avem alta sansa decat consumul"
omul are perfecta dreptate. eu o sa consum si el paslaru o sa produca si o sa-mi vanda mie pe 2 lei ce produce, iar eu o sa-i dau in locul produselor hartie de sters la fund. ca in china. cine-mi da telefonul lui sa stabilesc o intalnire ca sa semnam contractul ? :D

vala spunea...

sorin paslaru e foarte competent si ancorat in realitatile romanesti...ca si boc...deci unele lucruri trebuie luate ca atare...sunt sugar free...

Manole spunea...

Ce îmi place genul ăsta de gândire autopersuasiv-falacioasă. Şi în Congo sunt şcoli care au nevoie de calculatoare, dar sigur nu le vor avea nici în 2050. De ce? Pentru că altfel n-ar mai fi Congo!

bogdan192 spunea...

Aricolul asta din Adevarul nush daca l-ai vazut. E delicios.
http://www.adevarul.ro/articole/sa-cumpar-sau-nu-o-casa-la-preturile-actuale-1.html

ionut spunea...

Intotdeauna m-a fascinat urmatoarea dilema: orice om are, se zice, pretul lui. Oare care e pretul pentru care unii sunt dispusi sa manance rahat cu polonicul, ca "analistul" in cauza? Oare chiar merita? Chiar nu li se apleaca niciodata?
Si, pana la coada, sa ma bati si nu inteleg cum unei persoane ii poate lipsi cu desavarsire simtul ridicolului si-al penibilului.
Ca sa nu mai spun ca, in calitate de "publicist", sa iei de prosti intreaga masa de cititori si sa le insulti inteligenta tuturor cu articole de genul asta, e dovada de marlanie si nesimtire in stare pura.
Mie unul mi-e foarte clar: manipularea ar trebui sa constituie un capitol din codul penal!

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

...nici nu mai trebuie bagati in seama astfel de personaje. Nu mai pot nici macar sa intoxice. Ele insele sunt toxice. Put.

Anonim spunea...

ha ha eu nu urmaresc de multa vreme presa "economica" dar mi-a sarit si mie in ochi manajerul asta, un exponent al manajerilor romani.
daca pentru hostiuc am un mic de compasiune ca omu e chior...
pislaru mi se pare exact genul "nila".
cel mai jenant e cand o pupa in cur pe tovarasa de la petrom.
mai faceau ei niste sezatori si se uitau ca niste sclavi ce sunt in gura babaciunii aleia ce debita niste banalitati teribile..

AristotelCostel spunea...

Merci, Iulian, ca ai folosit... baza de date. :D

Cred ca daca ar exista mai multe astfel de "abordari", n-ar mai indrazni jegurile pamantului sa-si bata joc de... neinformati.

Si Paslaru si Hostiuc sunt sclavii... grupurilor de interese. Daca ar trai din ceea ce vand, ar livra opinii in interesul cititorilor, dar cum ei nu sunt in stare sa vanda nimic, supravietuiesc numai din minciuni si tepe.

Anonim spunea...

placerea e de partea mea. auz' ce scrie chioru, bietu' chioru. cica traim timpuri grele, mafia bancara de azi e mai al drecu decat cea din anii 90.
nbai, nu-mi vine sa cred eu credeam ca BRD e imparatia lui Dumnezeu

Anonim spunea...

uite-aicea sfaturi ....ia credit nu te da inapoi =))) plus CaFSi
http://stirileprotv.ro/stiri/economie/sorin-paslaru-nu-fugiti-de-credite.html

acuma la ZF Live...spunea ca din pacate nu ne-am descurcat cu economia din cauza ca n-am avut noroc! sa ne cumpere cineva oltchimu da nici doctoru FMI n-a gasit reteta potrivita...

Nila depaseste orice asteptari, a fost ultima oara cand il mai urmaresc...bye nilă bye bye ochelărel :)))

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă