Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

marți, 21 aprilie 2009

Tăcerea mieilor, "Hristos a inviat!" si intoleranţa la oi

Măcelul specific vremurilor şi atitudinea tranşantă a "societăţii civile" româneşti privind păstrarea tihnei faţă de "normalul" cotidian conduc la nevoia plăpândă a unui cvasi-bilanţ moral în Vinerea Mare că de săptămâna viitoare avem parte doar de vineri mici şi medii.

Aş începe cu grotescul Miercurii Mari, de care am aflat în Joia Mare, cum că "aleşii au mărit, înaintea Paştelui, salariile preoţilor". Mai mult, "au acordat ajutor financiar pentru repararea sediilor eparhiilor", ştiut fiind faptul că ciupercăraia bisericească postrevoluţionară se datorează enoriaşilor cu naivitatea la... ceruri.

N-o să mă opun tocmai eu prostiei neamului că experienţa pe care o duc în spate mă face un avizat neluptător împotriva a ceea ce nu poţi învinge, dar mă gândesc eu sincer dacă n-ar fi fost mult mai potrivit ca preoţii să primească nişte bice pe burţi în Săptămâna Mare? Cum vine asta... să-ţi baţi joc de tot neamul creştin-laic, rupând din bugetele prioritare unei societăţi umane civilizate, şi să premiezi, în "Săptămâna Patimilor", tocmai apostolii... căinţei?

Însuşi marele conducător al neamului, Băsescu voievod, a glăsuit pe tema stabilirii priorităţilor României, subliniind ori de câte ori ia o pauză în lupta domniei sale cu sistemul ticăloşit, că toţi cei care nu aduc plus valoare financiară societăţii nu vor vedea mălai de la Măria Sa! Ce fel de trepăduşi ai Măria Ta?

„Biserica este o instituţie fundamentală a statului, care nu a fost tratată cu suficientă seriozitate, deşi este singura instituţie care are, în orice colţişor, personal calificat”, a ţinut să se facă auzit şi democrat-liberalul Ioan Oltean.

Calificat să ce? Să vă umple secţiile de votare cu enoriaşi spălaţi pe creier?

...

Cam aici mi-am priponit pornirile satanice din "Vinerea Mare" în momentul în care am primit o urare de sezon care m-a făcut să mă simt... "ca ceilalţi".

Eh, pe parcursul "sărbăutorii"* mi-am revenit şi datorită lui Dan Puric care ar putea convinge şi o babă schimonosită, emanând "fiori reziduali", că-i cea mai zână dintre stele dacă-l acceptă pe divin în sufletul... care nu-l are. Fentând flegmele stradale, omiţând din peisaj "buna creştere" a poporului român, răspunzând cu "Mă bucur să te... mai văd" la "Hristos a înviat!", aproape că aş avea argumente grele împotriva balivernelor lui Puric, artist, coregraf şi om de cultură, da' nu caut să intru în polemici cu aplaudacii îmbrobodelii în juru' cozii.

Şi... totuşi, de ce să mă simt eu bou în ţara mea, când adevărul e că România însăşi e "bovinitatea Europei"?

Romania: 90% cred în dumnezeu; 8% cred într-o şforţă; 1% cred ni'ca (pentru cârcoteli, restul de 1% se regăseşte după virgule);
Germania: 47%; 25%; 25%;
Franţa: 34%; 27%; 33%;
Suedia: 23%; 53%; 23;
Cehia: 19%; 50; 30%...

Sursa: Eurobarometer 2005



Sondajul Gallup din 2007-2008 ne-a pus în valoare imaginea de sfinţii Europei, fiind penultimii din Europa care au răspuns "NU" la întrebarea: "Does religion occupy an important place in your life?"

Mai lemne ca noi (18%) sunt doar turcii (9%). 83% dintre suedezi, 80% dintre danezi, 74% dintre cehi, 73% dintre francezi, etc. îşi văd de treabă.

Dacă trecem peste poezia care ne ocupă tot timpul, am putea remarca faptul că nu-i tocmai rău că 1% dintre români oferă speranţă ... întregii lumi că şi meleagurile mioritice ar putea fi cândva NORMALE!

*Pepsi

14 comentarii:

Anonim spunea...

Dumnezeu nu are nimic de a face cu nimicia oamenilor si cu sotronul lor. Mandria unor nimicuri care se cred cineva. Dumnezeu nu are timp de fotbal, razboaie, biserici, el e prea ocupat cu sufletul fiecaruia si cu universul pe care l-a creat.

Unknown spunea...

fain postu'. Pina acuma il consider "Postu Mare" ca sa fiu in concordanta cu evenimentul. frumos scris, Aristotele

Nok spunea...

Magistral articol. Iata, intr-adevar o posibila sursa a tuturor releleor din rromanica: religia.

dcg spunea...

dacă-l acceptă pe divin în sufletul... care nu-l are.AC, adauga un "pe" in pasaj (presupunand ca stilul vanghelian nu a fost intentionat) si sterge pe urma si comentariul meu. Spor la treaba!

AristotelCostel spunea...

@Chrysthyan

Dumnezeu vine la pachet cu dracu'. Omu'i prost sau nebun, restul sunt animale.

@Nok

Încă vreo câteva avioane cu lumină de la Ierusalim plus câteva Catedrale ale Neamului din banii prostimii s-ar putea să te mai îmbuneze.

Am prezentat o statistică interesantă din care rezultă rolul PCR în spălarea creierelor şi umplerea acestora cu prima prostie debitată după "revoluţie". Am câştigat după '89 libertatea de a fi proşti, dar numai 1% dintre noi am reuşit să ajungem în stadiul ăsta, restul sunt deja într-un stadiu spiritual avansat.
Totuşi, am putea face o corelaţie între lipsa de moralitate a unor naţii şi gradul de îndobitocire religioasă.

@dcg

Cam totul e intenţionat pe aici, iar în cazul specificat punctele de suspensie anunţau un... derapaj.

krabul spunea...

Bati campii. Te superi ca vacaru pe sat. Comparatia este buna ca doar unu e vacar si restul nu sunt vacari. Sau unii (1%) sunt necredinciosi si alti sunt credinciosi.

Poate daca lumea ar fi lasata in credinta lumea ar fi mai buna. Poate nu.

Mai bine te legi de lucrurile care tin de economie si de apartamente.

Stii aia cu nu mai sus de sanda?

AristotelCostel spunea...

@Comales

Nu strică să vă reamintim unora că Pământul nu e plat. Sunt sătul de români avizi de bălegăreală în ... "mai jos de sanda".

Lumea e liberă să fie cum vrea ea, însă ce ne facem că trebuie să gândim şablon pe plaiurile mioritice, altfel deranjăm norodul.

Statisticile sunt utile dacă vrem să ştim de ce suntem cei mai deştepţi.
90% la 19% între români şi cehi ne dă o oarecare superioritate interioară, unde mai pui că tot noi duhnim, lenevim, furăm, locuim în grotoraşe, circulăm pe gropostrăzi şi, pentru că n-avem istorie şi edificii, ne minţim frumos şi ne irosim resursele în troici, cruci, biserici cu termopan şi catredale ale neamului neamurilor.
Mai au puţin burtoşii în negru şi spun că românii sunt noul popor ales.

La români, credinţa iese din casă, e opulentă, în timp caracterul, educaţia şi moralitatea sunt atât de bine ascunse că-ţi vine să renunţi să le mai cauţi.

Mă rog, astea-s tradiţiile... de ce să fie românii curaţi şi îngrijiţi şi în alte zile decât cele de crăciun şi paşte? De ce să nu pută casele românilor tot anu' cu două excepţii? De ce să nu-l avem pe dumnezeu la mână dpdv juridic dacă ne putem sinucide fără emoţii când uşile iadului sunt închise?

Bat câmpii? Da' m-am referit la intoleranţa la oi! Sunt pragmatic!

krabul spunea...

Faci parte din minoritate care vrea sa impuna o parere.

Iarta`ma daca te`am suparat. Si eu m`am suparat de pustani care isi fac cu carioca mustata.

Timpul va trece si mintea ti se va coace. Pana atunci ia`o mai incet cu supradozele de realitate. Pentru ca suprarealism nu exista.

Totul e desartaciune. Mai devreme sau mai tarziu vei afla asta. Si ce spui tu dar si ce spun eu. Praful se alege de tot.

Dar, m`am considerat jignit de ce ai scris si din acesta cauza ti`am dat acest post. Inteleg ca e blogul tau. Dar lasa`l asa cum era pana acum. Economic. Te bagi unde nu vezi si jignesti multi, poate mult prea multi oameni. De ce vrei tu sa fii de parte lui Patapievici? Inteleg ca urasti poporul roman ca nu este destept ca tine, dar poti sa pleci oricand in Anglia sau Olanda sau America.

Esti liber ca pasarea cerului.

Lasa`ne pe noi astia care suntem gaini sa ramanem in ograda in care ne`am nascut.

AristotelCostel spunea...

@comales

Şi cum îmi impun părerea majorităţii?

Am schimbat cumva cursul istoriei în spaţiul Carpato-Danubiano-Pontic?

Vrăjeluţele privind copturile le aud în general de la oamenii foarte odihniţi. Oi fi mic şi cu bube-n cap, da' bine că nu-s mare şi prost.

Referirile mele la popor sunt bazate pe statistici şi observaţii ocular-olfactive. Dacă mai sunt şi alţii care văd la fel ca mine, se numeşte... validare statistică.

De urât, urăsc mizerabilii care PROSTESC poporul şi care-l menţin în stadiul propice legumiculturii.

krabul spunea...

Vezi sa nu ajungi si tu la fel ca ei. Vezi sa nu te ciocoiesti peste vreo 10 15 ani.

Sa te ai in paza. Sau sa`ti stai de paza? Ca daca iti zic Domnul sa te aiba in paza Sa s`ar putea sa sughiti.


Numai bine.

Anonim spunea...

Ce imi place, credinciosii in diverse vor libertatea religiilor si a credintei.
Cand spune unul ca el e liber sa fie ateu e amenintat cu iad-ul in care nici macar nu crede.
Daca un om crede doar in Dumnezeu si nu crede in biserici e afurisit.

Cine sunt oamenii astia sa ii judece pe altii?

Anonim spunea...

Religia in Romania este un monument de ipocrizie. La fel si politica, la fel si arta si asa mai departe.
Romanii ii dau inainte cu pacatele si apoi asteapta iertarea in schimbul unui acatist. A face fapte bune e prea greu.
Traim intr-o tara in care credinta e material, agheasma, moaste (sa ma duc naibii daca o sa ma inchin vreodata la oase de mort) si bani.
Nepotismul in biserici e la ordinea zilei, numai eu stiu un exemplu clar.

@Comales

Cine esti tu sa arunci cu piatra?

Anonim spunea...

Comales spunea:
"Lasa`ne pe noi astia care suntem gaini sa ramanem in ograda in care ne`am nascut."
Fii tu gaina, mie nu mi-ar placea sa mi se taie capul si sa manance astia din mine!

Anonim spunea...

Aristotel m-as simti onorat sa ma adaugi in lista ta de bloguri.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă