Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

miercuri, 25 februarie 2009

Ruxandra Cleciu, garanţia calităţii

Aprilie 2007

Presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu sustine ca in ultimii doi-trei ani cererea pe piata imobliara bucuresteana s-a ridicat la aproximativ 60.000 de locuinte, iar oferta din momentul de fata atinge doar circa 10.000 de case aflate inca in stadiul de constructie. "in aceste conditii, noile apartamente, desi sunt putine, vin ca o gura de oxigen pentru cei aflati in cautarea unei locuinte, dar nu pentru cei cu venituri medii, ci mai mult pentru cei care au venituri peste mediu", a declarat Cleciu.

Să mă scuze tanti Cleciu, da’ unde a văzut ea ridicarea cererii?

Mai 2007

Presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu sustine ca romanii sunt disperati de a cumpara case indiferent care sunt preturile, iar acest lucru conteaza foarte mult in asezarea pietei. Cleciu a mai spus ca preturile apartamentelor din Bucuresti vor continua sa creasca in urmatorii patru-cinci ani, dupa care va urma cel mai probabil o stagnare.

Românii disperaţi să cumpere au rămas la fel de disperaţi din cauza ... ratelor.

Deci, până în 2011-2012 n-avem nicio grijă, preţurile cresc...români-s disperaţi, şi acum ne întrebăm, tanti Cleciu, cum am ajuns la preţurile fantasmagorice din 2007.

Octombrie 2007

Preţurile pe piaţa imobiliară vor creşte cu pînă la 15% în 2008

Februarie 2008

Preşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu, admite că fluctuaţiile de curs afectează piaţa. „Cel mai vulnerabili sunt cumpărătorii de rezidenţial, în special cei care achiziţionează prin credit în euro. Acum, vânzătorii nu pot decât să se bucure de evoluţia ascendentă a cursului; evident, nu au scăzut preţurile!“
Eh... micile bucurii ale vânzătorului scânteind în ochii “specialistului imobiliar”.

Iunie 2008

Preţurile au stagnat şi am impresia că sunt în scădere. Sunt cam la nivelul finalului anului trecut şi scad. Este greu să se estimeze cu cât scad ... Preţurile vor scădea cu 15% până în toamnă, când iar vor creşte un pic, pentru că şi pe piaţa imobiliară există sezonalitate: vara scad un pic, toamna cresc, iarna iar scad.

Schimbare de semn la estimare!!! +15% a fost modificat în -15%, da’ “staţi cuminţi la locurili voastre”, în toamnă „vor creşte un pic”.


Septembrie 2008

Ruxandra Cleciu inainteaza un procent similar, stabilizarea fiind asteptata pentru inceputul verii din 2009, moment in care diferenta de pret intre un apartament nou si unul vechi ar trebui sa ajunga in opinia ei la 20%-25%. Cea mai importanta consecinta a situatiei actuale din piata secundara este ca “zi de zi moare cate o agentie imobiliara. Firmele din acest segment gafaie, nu cred ca sunt multe care sa aiba profit acum. Membrii nostri se confrunta cu o lipsa acuta de lichiditati”, mai spune presedintele ARAI.

După nici trei luni, lucrurile au început să se precipite, iar tanti Cleciu n-a mai avut ochi pentru preţuri, axându-se în special pe numărul în scădere al agenţiilor cotizante la ARAI. Dacă gazda o duce rău, ce să mai spunem despre parazit?


Ianuarie 2009

"Preturile vor continua sa scada pana la jumatatea anului 2009", a adaugat aceasta. Ea a mai spus ca, in zonele semicentrale si cele de cartier, achizitia se baza foarte mult pe creditul ipotecar si pe aceste segmente au fost inghetate tranzactiile datorita scaderii preturilor, situatiei creditelor ipotecare si a evolutiei cursului valutar. "Pe acest segment s-au inregistrat scaderi mai mari, in jur de 25%", sustine Ruxandra Cleciu.

În plin sezon de bilanţuri şi pe trend de prăbuşire, tanti Cleciu rămâne la fel de guralivă în ciuda estimărilor manipulatoare din 2007. Nu numai că tupeul o împinge în media, dar mai găseşte forţa să livreze românilor disperaţi chiar şi ... sfaturi:


Ianuarie 2009

Cleciu Ruxandra (sefa A.R.A.I.) "Cand sa-mi cumpar o casa? Ca si cumparator pe masura ce astept, voi avea acces din ce in ce la mai putine oferte. In mod sigur este o perioada buna sa achizitionezi in primul semestru al lui 2009" (Capital, ieri).

Azi, insa (la Antena 3), intr-o insipida emisiune, aceeasi R.Cleciu spunea, "sfatuind" ...: "Ce ar trebui sa faca cineva care vrea sa cumpere un apartament, sa cumpere acum, sau sa mai astepte? ...Pai, cred ca sa mai astepte cateva luni".

E clar? Maturizarea pieţei imobiliare româneşti constă în deprinderea mersului pieţei de către cei mai mari "specialişti" imobiliari. NUMAI EXERSÂND ÎNVEŢI!!! Din păcate, unii mai "ratatui" învaţă pe pielea lor.

Februarie 2009

In ceea ce priveste dezghetarea pietei imobiliare, presedintele ARAI considera ca Statul Român este cel care detine cheia deblocarii crizei acestei piete. Ruxandra Cleciu sustine ca, peste tot în lume, Statul este cel care sustine tinerii si, in general, oamenii cu venituri mici, care nu-si pot permite sa-si cumpere o casa.
Ce gingaşă eşti tanti, “peste tot în lume”, statul ROMÂN cumpără "dezvoltările mafioţilor" cu juma’ de creier, din bani contribuabililor, pentru…tineri şi oameni cu venituri mici.

4 comentarii:

Hubble spunea...

Pana in 2004 exista o lege prin care ANL construia locuinte prin credit ipotecar cu subventie de la buget de 20% (aproximativ valoarea TVA).

In 2004 dezvoltatorii au facut presiuni pentru a abroga aceasta lege intrucat vezi Doamne statul le facea concurenta neloiala dezvoltatorilor.

Tot in 2004 s-a dat o alta lege prin care subventia se acorda tuturor, nu doar ANL.

Acum ce mai vrea doamna Cleciu, sa subventioneze statul 100% pe dezvoltatori ?

Ba mai mult, exista din dec 2008 TVA redus de 5% pentru constructii.

Cat se se implice si statul asta oare ?

Eu zic sa nu mai construiasca nimic si sa incaseze banii direct.

Chrysthyan spunea...

Adica tanti asta, fata de care am aceleasi sentimente cum am avut fata de agenta care mi-a intermediat tranzactia (nu zic ca mi-e rusine), asteapta ce?
Cine e asta? Ca eu nu o cunosc.
Au si asociatie? Pentru?
A, mori tu muncind fraiere ca iti luam noi banii.
Am o singura curiozitate legata de piti si coca din astia: oare stiu cum e sa iti depui actele la somaj?
Sa le spuna si lor cineva ca banii s-au evaporat.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

...Las-o, ca..."e ceva putred"; in gandirea ei (si nu numai). Poate...scopul, deh... Nu cu multa vreme in urma, i-am "dedicat" si eu :) .

Sunt spunea...

da chiar.. cine e asta.. mare vedeta si nu stiu eu?:|

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă