Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

luni, 26 ianuarie 2009

Sorin Gabriel Zamfir, "specialist" imobiliar, fost parlamentar liberal, chiulangiu, dezvoltator, chiriaş...şomer


... o viaţă mai bună, mai prosperă, o lume în care să fim respectaţi şi corect recompensaţi pentru munca, inteligenţa şi onestitatea noastră.

Mai 2008
"Din toamna lucrurile vor incepe sa se invioreze. Dar acum suntem intr-o perioada de analiza si cercetare", a sustinut Gabriel Zamfir, presedinte Uniunea Nationala Imobiliara (UNIM)
"Tara noastra trebuie refacuta de la zero", a mai precizat presedintele UNIM.
In momentul de fata "nu avem un blocaj real in real estate-ul autohton", a afirmat Zamfir. El a mai adaugat ca "piata imobiliara are toate premisele sa mearga bine inca 15-20 de ani".
Septembrie 2008
"Daca exista persoane care se asteapta sa scada pretul apartamentelor din ansamblurile rezidentiale noi se insala. E momentul in care cei care au posibilitatea sa cumpere trebuie sa o faca acum. Ne-am apropiat de preturile europene. Nu vor mai exista pante ca in anii trecuti cu cresteri spectaculoase de preturi", a spus Zamfir
Septembrie 2008
"Daca piata financiara nu face un efort sa sprijine cumparatorul, va atrag atentia bancheri ca aveti niste ipoteci care s-ar putea sa nu reprezinte o garantie reala, pentru ca s-au facut evaluari cand piata era sus si preturile erau mari, iar daca piata cade, va veti buluci sa va recuperati banii in zadar. Banci ajutati-i pe oameni sa acceseze credite si daca voi bancheri nu dati mana cu dezvoltatorii si cu cumparatorii de case o sa avem cu totii o problema", a mai spus Zamfir.
Octombrie 2008
Zamfir a declarat însă: "Stau în Otopeni la o oră şi jumătate de Bucureşti în condiţiile de trafic de acum e normal să iau 700 de euro chirie, nu mi se pare mult 700 de Euro".
În luna august 2008, deputatul PNL Gabriel Zamfir s-a situat pe locul I în topul chiulangiilor din Parlament, conform Cotidianul şi Agerpres.
Ianuarie 2009
Fostul deputat PNL Gabriel Zamfir ne-a confirmat ieri ca si-a depus cererea pentru indemnizatia de somaj. Motivele invocate au fost legate de blocarea pietei imobiliare. “Am doua blocuri pe stoc, iar ceilalti bani sunt blocati in terenuri. Nu am din ce sa traiesc. Pe langa faptul ca am trei copii, urmeaza sa plec si in Caraibe, cu iahtul, si nu am bani lichizi pentru toate aceste cheltuieli. Daca legea imi confera acest drept, de ce n-as beneficia de el.
Onestitatea noastră?

11 comentarii:

Anonim spunea...

Deci banci, sunteti in rahat, bagati-va si mai iare in rahat, macar sa ne facem noi exitul, dupa aceea mai vedeti voi cum dati mana cu clientul.

In rest mult tupeu tipic clasei noastre politice. Pe de alta aparte e o reactie normala a politicienilor la o mamaliga de popor.

Costele, de obicei imi fac un ceai si ma asez lejer in scaun inainte sa-ti citesc articolele. Keep working. Insa faza cu iahtul mi-a pus o pioneza in scaun.

Manole spunea...

Aristotele, ai pus linkurile prost.

Pentru corectitudinea prezentării acestui caracter infect să dăm totuşi citatul complet: "Am doua blocuri pe stoc, iar ceilalti bani sunt blocati in terenuri. Nu am din ce sa traiesc. Pe langa faptul ca am trei copii, urmeaza sa plec si in Caraibe, cu iahtul, si nu am bani lichizi pentru toate aceste cheltuieli. Daca legea imi confera acest drept, de ce n-as beneficia de el."

AristotelCostel spunea...

@hubble

Informaţiile astea puse cap la cap redau fidel moralitatea imobiliarilor şi politicienilor români.
Comentariile mele ar fi fost "dulcegării în... tomberon" şi, ţinând cont şi de opiniile aruncate în internet de Alexandru Petreascu, cum că eu i-am făcut de râs maimuţa, păi-n paştele mă-si, aş zice eu, sunt CITATE din voi.

@manole

Merci pt. atenţionare. Treabă de mântuială...dom'le!
Da... totu' e legal în ţara asta... numai de găini să nu te legi.

P.S. Domnu' cu babilonul imobiliar îl descrisese fugar pe bandit, dar, sincer, l-am descoperit pe "liberal" ... din aproape-n aproape.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

...Am postat si eu de cateva ori de "fenomen" (ultima, acum 3 saptamani).
E (aproape) de no comment :) ; in plus, evident...

Unknown spunea...

As vrea sa stiu daca unul dintre voi are in plan sa faca ceva contra clasei politice (afara de scris pe bloguri)? Prin aceste discutii reusiti sa va uniti astfel incit la un moment dat sa puteti forma un grup public de presiune? Sa organizati adevarata "societate civila"?
Sau de exemplu sa formati ceva in genul "Oxford Analitica" sau alte organizatii ale caror opinii/analize sint prezentate la stiri sau in ziare de circulatie.

AristotelCostel spunea...

@stef

Societatea civilă românească e sponsorizată de cine trebuie şi rezultatele se văd.
Eu doar tapetez valorile României şi caut "păreriştii" sinceri ai Romaniei.
Dacă cineva are impresia că "vârfurile" opulente din mass-media se situează deasupra unor părerişti se înşeală şi am certitudinea că nu sunt... sincere.
Deci, "nu plan, nu agenturi", da' mai ştii?

Unknown spunea...

Si eu cred ca "societatea civila" de la noi e sponsorizata. De aceea trebuie citeodata sa fie muta, altadata sa ia o anumita pozitie. Tocmai d'aia trebuie ca altcineva sa reprezinte societatea civila. Mai ales in perioade de criza apare aceasta necesitate. Tu cunosti persoane clar revoltate sicare vor sa ia pozitiepublic contra clasei politice? Poate in situatii de criza vor aparea mai multe voci.

AristotelCostel spunea...

@stef

"Tu cunosti persoane clar revoltate si care vor sa ia pozitie public contra clasei politice?"

Cunosc doar persoane clar revoltate.

Treaba cu "poziţia" te duce în derizoriu în secunda unu... "C'est la vie en Roumanie".

În fond, Robert Negoiţă le poartă de grijă românilor şi la câte case are... e incoruptibil. Chiar şi băiatul ăsta, Zamfir, s-a oferit pe sine poporului şi noi ne-am revoltat că vrea să-i plătim noi chiria şi... şomajul.

Unknown spunea...

Asa e cu poz publ. Cazi in derizoriu. Daca esti somer sau ai rate marite la banca, nu ai bani sa platesti scoala copilului (ca se fura din buget) si iei pozitie publica contra clasei pol, cazi in derizoriu. Mai bine te revolti in sinea ta. Sau pe bloguri. Nu am vazut revolutii (schimbari de regimuri) care sa se infaptuiasca pe internet. Daca doar ne lamentam pe internet, inseamna ca asta e un hoby, ne jucam pe calculator. Poate stii bancul cu vanatorul insistent/incapatinat prins de urs.
Aceasta energie/ revolta trebuie canalizata inspre o actiune.
imi pare ca toti carora le publici articolele pe blogul tau au pareri similare. O sa ma interesez cum se infiinteaza un ONG si o sa il anunt pe blogurile voastre. Sa vedem ce iese.

AristotelCostel spunea...

@stef

Daca nu am formula... enunturile problemelor, am alerga pe strazi cu bocancii in mana sa spargem capete de politicieni sau alte pramatii.

P.S. N-am inteles bancul si l-am respins.

CARMEN MIHAITA spunea...

fratele meu daca-mi permiti nu stiu daca sa rid sau sa pling...ma mai gindesc

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă