Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

vineri, 24 aprilie 2009

L-am rupt pe Zilişteanu... din context

De exemplu:

Aprilie 2008
"Indicele pieţei imobiliare ar fi util, poate fi făcut, dar necesită multe resurse, bani şi multă muncă. Dacă se pleacă de la premisa că vor fi luate datele de la notariate şi se va face astfel o statistică, se pleacă de la o premisă falsă. De când s-a schimbat modul de taxare a tranzacţiilor imobiliare nu mai putem crede în statisticile de la notari. Cumpărătorul se înţelege cu vânzătorul pentru a declara o sumă mai mică cu scopul de a plăti un impozit mai mic, iar în aceste condiţii datele înregistrate la notariate sunt sub nivelul real", a declarat vineri, pentru NewsIn, analistul imobiliar Radu Zilişteanu.
Sursa

Ianuarie 2009

Agenţii imobiliari consideră că noua grilă nu ţine cont de realitatea de pe piaţa imobiliară. „Se vorbeşte despre 94.000 de euro pentru un apartament în Militari, când preţurile sunt acum de şaptezeci şi ceva de mii de euro“, spune Ion Radu Zilişteanu. „Sunt nedreptăţiţi cetăţenii. Apartamentele se vând la preţuri sub grilă, dar taxele se plătesc la nivelul din grilă.
Sursa

Ce pot face 9 luni din "om"?

Personagiul m-a făcut sfertodoct. Cică dau sfaturi după ureche. Pe el îl cheamă la TV, pe mine nu, că la TV "apare" cei mai şmecheri.
Eu n-am afirmat niciodată că se va întîmpla cutare lucru, ci am spus întotdeauna "după părerea mea" sau, oricum, asta se înţelegea din context. Nu pretind că deţin adevărul absolut în ceea ce priveşte piaţa imobiliară din România, în ciuda faptului că m-am înşelat de extrem de puţine ori. Văd că mă citaţi copios şi trunchiat, extrăgând afirmaţiile din context.Sursa
Ţi-am rupt din context paragrafe de 15 rânduri (exemplul 1 si 2) care nici măcar nu-s prognozele tale de vârf. Pe alea le-ai făcut la ştirile Pro TV şi Antena 1 prin 2006-2007, manipulând piaţa imobiliară după ... necesităţi.
În ceea ce priveşte opiniile dv. privind piaţa imobiliară românească, ele denotă sfertodoctism, ca să nu spun urechism.

...


În prognozele pe care încerc să le fac, mă bazez pe prelucrarea econometrică a datelor obţinute din diferite surse de informare, pe contactul nemijlocit cu piaţa imobiliară românească din 1992, pe ipoteze din studii economice care propun modelarea fenomenelor imobiliare. Desigur, multitudinea variabilelor care determină evoluţia unei pieţe imobiliare (de natură economică, socială, demografică, psihologică, sociologică, legislativă, fiscală, etc.) face foarte dificilă elaborarea unui model economico-matematic de prognoză.
Zilişteanu, eu nici nu prea am emis opinii personale cu privire la evoluţia pieţei imobiliare, doar mi-am aruncat privirea asupra fenomenului şi am recunoscut schema Ponzi... imobiliară. Ăsta e urechism? Şi referirile la prelucrările econometrice (nema indici) şi multitudinea variabilelor (bani ieftini) care determină evoluţia unei pieţe imobiliare denotă "espertism"? Ia vezi tu cine a fost eronat.
V-aţi pus vreodată întrebarea de mă întreabă presa pe mine despre piaţa imobiliară românească şi nu pe dv.?
Pentru că eu nu pretind că-s "espert"? Poate nu-s trompeta niciunei asociaţii? Poate că n-am interese imobiliare şi n-aş avea de ce să fiu invitat la Pro TV să spun "că creşte"? Poate că mama m-a-nvăţat că nu-i frumos să minţi ca porcu'?

Pseudonimul e sănătate curată în România, iar doctoratul în alt domeniu decât cel în care te-ai specializat e... blat. Mai grav, citind referatul ştiinţific semnat de doctorandul Zilişteanu, la forma fără frecvenţă de 8 ani (specifică piloşilor), am observat o neconcordanţă impecabilă între ce ştii (sau ce ştie cel de-ţi scrie referatele) şi ce transmiţi maselor.

Ca cetăţean onest ce mă aflu am tot dreptul să pricep ce orătănii se învârt prin ograda asta şi cronometrările ieşirilor mele extraprofesionale... mă motivează. Când se va fi ales praful de mafia imobiliară şi victimele voastre vor fi căutând explicaţii, blogger.com le va oferi capete de Moţoc, Zilişteanu, Bordei, Lopată, Munteanu ş.a.

În concluzie, Zilişteanu, oricâtă mecanică şi economico-matematică ai şti şi oricâte prognoze econometrice ai făcut la viaţa ta, "citatele de 15 rânduri rupte din context" denotă o lipsă crasă de logică pe care eu n-o pot pune pe seama înşelărilor tale, ci a ... ÎNŞELĂCIUNILOR tale. Părerile tale de analist imobiliar, purtător de cuvânt ARAI, investitor imobiliar, patron de agenţie imobiliară şi doctorand în credite sub-prime au depăşit media... manipulării generalizate din anii anteriori, atât prin "precizie", cât mai ales prin expunere.

3 comentarii:

Kairo spunea...

Cum draq poti sa fi analist imobiliar si sa fi trompetă pe la televizor, cu afaceri imobiliare in spate, cand tu numai analiza de piata nu faci ci doar manipulare pentru masele ATAT de prost informate - fazani. E incredibil cat de des a aparut porcu asta la TV. Asta ar trebui executat pentru dezinformare cu buna stiinta. Google ar trebui sa indexeze toate aberatiile pe care le-a spus cretinu asta, sa atarne dupa el forever.
In rest, Aristotel, felicitari pentru perseverenta, consecventa, analiza, opinii pertinente, comentarii.

Kairo spunea...

Raoul intreaba: "in presa apareti cu denumirea "analist imobiliar"... ce face mai exact un analist imobiliar? multumesc"
Zilisteanu raspunde: "Probabil ca termenul mai potrivit ar fi expert, care, conform dictionarului, desemneaza 'specialist cu pregatire înalta; persoana care poseda cunostinte fundamentale într-un anumit domeniu de activitate'" si apoi ne mai spune: "Activitatea unui analist presupune o temeinica pregatire în domeniul respectiv, capacitatea de a face analize si prognoze, de a identifica si, eventual, cuantifica tendintele unei anumite piete".
Deci el este un fel de analisto-expert in manipulipiata imobiliara din tara. Si in Decembrie 2007 tot anunta ca pentru 2008 piata va mai putea creste cu inca 15-20% dupa ce a in ultimii ani a tot crescut cu peste 700%. Pana unde? Pentru cine? Pana la cer ar raspunde expertu, fercandu-si mainile, sclipindu-i dintele de aur, stralucindu-i coltul ochiului camuflat cu grija in spatele sprincenelor stufoase si tanjind la ultimul model Q7, culoare alba, ca doar "cererea" este foarte mare zise Bamse, si mai lua o gura de miere trasnet...

ionut spunea...

"Domnul" analist "independent" si "echidistant" zilisteanu, care n-a manipulat si nici nu s-a aflat vreodata in conflict de interese, afirma cu gurita-i proprie:

"Una dintre firmele pe care le conduc este agenţie imobiliară, aşa cum am mai menţionat. Respectiva agenţie intermediază tranzacţii imobiliare. Eu personal mă implic în tranzacţiile mari. Din cauza situaţiei de pe piaţă, în acest an nu am făcut nicio tranzacţie mare. Ultima datează de anul trecut."

No comment!

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă