Ce muie și-a luat Monica Macovei!!! (Mihălțan, notează! :)

Escrocul Iohannis a încercat să se folosească de sistemul mafiot securist din justiție. Livia Stanciu a reușit în cazul Rarinca, Iohannis, NU! G H I N I O N !!! :) (Două case dobândite ilegal? Și vorbești despre corupție? M A R Ș!!! :)

Protocol PICCJ – SRI, numarul 003064 din 4.02.2009... Kovesi trebuie să facă pârnaie. SRI-ul trebuie declarat Securitate și desființat. :D


Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

sâmbătă, 3 decembrie 2016

Trenduri Decembrie 2016

EURRON
14 Noiembrie 2016
EURPLN are șanse rezonabile să bifeze 4,47 caz în care 4,667 devine o țintă plauzibilă, și... în timp ce zlotul se depreciază brutal, leul se poate aprecia în fața euro, ca de obicei, pe fundamente ombilicale. AC, sursa

3 Decembrie 2016
Divergența despre care vorbesc de câteva săptămâni ar putea continua săptămâna viitoare cu un spike datorat decuplării complete a evoluției leului în raport cu valutele din regiune, urmare a vacanței... naționale.

EURPLN
EURPLN a atins 4,47 deschizând drumul către prima țintă de preț de la 4,64, cu sau fără corecții, stop loss-ul e departe, la 4,174. Zlotul e un reper, speculațiile în direcția trendului conferă un somn liniștit.

EURUSD
Atingerea nivelului critic de la 1,0723 deschide posibilitatea unei corecții importante. Alternativ, ne apropiem de cea de-a doua țintă de preț.

EURX
Indicele Euro pare prins între nivelul de cerere 98,84 și cel de ofertă de la 100,92. Ca și în exemplul EURCHF, vom ști direcția corectă după atingerea stop loss-ului corespunzător zonei de cerere/ofertă.

USDX
21 decembrie 2014
Indexul dolarului a spart tot și cred că se grăbește către următorul nivel situat la ~92. Pe termen lung, eu nu știu cât de lung, linia albastră care trece prin dreapta-sus a graficului este... next level. AC, sursa
Linia albastră avea să fie atinsă în 2015 nu însă și nivelul critic 101,89.
Pe 24 Noiembrie 2016 a fost bifat nivelul critic, primul semn oficial că dolarul se va întări în anii ce vin.

27 martie 2016

3 Decembrie 2016


Not so fast... cu indicele dolarului peste 100, cu economia americană pe punctul de a decola de pe racheta Fed, cu indicii bursieri aflați la noi și noi maxime, o corecție a dolarului e cam tot ce lipsește.

Pe graficul lunar dolarul pare supracumpărat, cu divergențe evidente formate între preț și diverși indicatori. Nu exclud noi maxime ale dolarului, dar aștept o corecție care să corespundă cu o apreciere a euro în fața dolarului peste 1,1.

USDNOK
USDNOK a călcat strâmb, a atins nivelul critic 8,589 semnalând o probabilă apreciere, posibil după retestarea nivelului de cerere de la 8,1353.

USDJPY
USDJPY a retestat nivelul critic 114,57 și, atât timp cât 115,5 nu este atins, trendul short e strong. Alternativ, toată lumea se repoziționează pentru acumularea de poziții long.

Aur
Nivelul de cerere a fost testat și retestat de câteva ori până când prețul a leșinat subit. În consecință, nivelul de stop loss a fost atins, goldarii sunt împinși înapoi spre 1100 $/uncia, iar de acolo va începe... greaua suferință.

... și puțină propagandă sovietică...
... dolarul e bun, dar mai ieftin... :D

62 de comentarii:

Altcineva spunea...

bun, deci din cate am vazut urmeaza 1.038 ...

Altcineva (Vali)

Altcineva spunea...

:) si acum vad ca eur/usd a atins 1.0723 - nivelul pentru o corectie mai importanta (ma intreb dc e vorba de nivelul 1.08 sau de altul mai sus?... deci nu mai mergem la 1.038 :D ! ) .... piata asta e glumeata , joaca Ping-Pong cu pretul intre nivele de support si rezistenta.

Altcineva (Vali)

AristotelCostel spunea...

Nu vrei să ai răbdare. :)
Toată lumea e setată long pe dolar. Mulți vor fi curățați.
Acumulările de poziții short se vor face tot peste 1,1, mai aproape de 1,148.

AristotelCostel spunea...

Pe indexul dolarului am evidențiat două nivele critice care, odată atinse, deschid... hăuri. Primul, 100,2, tocmai a fost atins.

Altcineva spunea...

Da, Aristotel. Ai dreptate, cel mai mare pacat al meu e lipsa de rabdare. Si imi pare rau pentru ca stiu ca rabdarea si luciditatea sunt esentiale in trading. Pe langa invatatul de analiza tehnica trebuie sa imi dau lectii de rabdare ... nu de alta dar sa nu o patesc de sa-mi zboare toti fulgii cu atata nerabdare.

Am studiat din nou tintele si viziunea pe eur/usd versus dxy si am inteles.

Multumesc, Aristotel .

Cristian Rosescu spunea...

Costele,
Tinta de 1,1 cum posibil maxim in 1,148 va fi atinsa pana in 12 dec, cand se intalneste baba ca sa ridice dobanda, nu ? Parca nu prea cred ca o da la-ntors si acum si amana decizia pentru data viitoare.

Merci,
CRisti

Zyggy spunea...

@Cristian Vezi pe graficul saptamanal postat de AC cam cand are de gand sa se ajunga la 1.148x. Dupa graficele mele ar cam fi vorba de martie - aprilie 2017.

AristotelCostel spunea...

Lucky guess... EURUSD se apreciază... "ușor lateral" până la anunțarea deciziei de politică monetară, rata va fi majorată cu 0,25%, dolarul se apreciază "puternic" în timpul știrii și continuăm valul e.
Acest tip de val este cel mai plictisitor dintre toate.

Cristian Rosescu spunea...

@Zyggy
@Costel

Multumesc !

Altcineva spunea...

Aristotel,

Despre DX ... am vazut ca dupa 100.20 DX (cruciulita rosie din chart) a tras o fuga pana sus pe DX joi si vineri.
Neaga asta viziunea expusa de tine in chart-ul DX si o sa tragem o fuga la noi maxime DX ?

Multumesc,
Altcineva (Vali)

AristotelCostel spunea...

Stirea a venit de la BCE. My lucky guess a prins contur, EURUSD a ajuns în zona fostului nivel de cerere, 1.083 (devenit rezistență), iar de acolo s-a prăbușit în timpul știrilor, fără să facă un nou minim.

O continuare a valului e ar susține varianta manipulării. Un trend obosit este forțat prin intermediul știrilor, insiderii își fac plinul, intrând în piață în direcția corectă, sau închizând poziții pentru a le redeschide la prețuri mai favorabile.

Doru E spunea...

Buna Aristotel.Exista posibilitatea dupa acest minim al eur, ca miercuri la decizia Fed (marire cu 0,25-max 0.5 %) sa asistam la un salt in sus pe valul e tocmai ptr.a contrazice asteptarile si a inchide shorturile ptr. a le deschide de la1.1 - 1.2 eventual?E un scenariu la care ma gandesc .Procentual care ar fi posibilitatea?
O zi buna si multumesc.

AristotelCostel spunea...

Uleiul a sărit peste nivelul de stop loss(critic), nivel retestat acum ca suport. Rubla se apreciază puternic, USDRUB a spart suportul de la 62,5, EURUSD n-a reușit un nou minim în ciuda deciziilor BCE.
Dacă Fed nu majorează dobânda, dolarul s-ar pleoști destul de rău. Nu exclud o majorare cu 0,25% însoțită de asigurarea că măsurile ulterioare vor fi... precaute, realitate care s-ar plia pe scenariul unui val e.

Eu am renunțat la depozitele în dolari. De la 1,05 până la 0,97-1 nu e mare lucru. De la 1,14 ar fi altceva.

Doru E spunea...

Asta astept si eu .Am planificat patru transe de intrare1.1 ,1.2,1.3,1,4. in dolar cu pregatirea de iesire la1.05.Ma astept la o miscare surpriza a FED de marire cu 0.5% a dobanzii tocmai ca nu mai este timp ptr.doua majorari anul acesta.In ziua anuntului de obicei piata face o miscare falsa (in acest caz urca euro1.1-1.15..) dupa care in momentul anuntului cade brusc spre1.06 ...05.Daca rata e mai mare de 0.25 dolarul se poate aprecia mai mult spargand rezistenta de la 1.05 spre 1.o3,1.02.Daca rata rwmane neschimbata se poate duce rapid spre1.13 1.135.Sunt 2 scenarii ptr.care sunt pregatit cu ordine in banca.O seara frumoasa Aristotel.

Altcineva spunea...

Aristotel,

ce fel de val 'e' e asta daca face noi minime ???
nu mai inteleg nimic ....

Altcineva (Vali)

Zyggy spunea...

Se pare ca scaderea usd/cresterea eur se amina pina in Februarie 2016.

Informatii-economice spunea...

S-ar parea ca FED a mers all the way.
Pe langa reducerea asteptata de 100% din analisti si votata in unanimitate, a mai soptit si ca vor fi 3 majorari anul urmator in loc de 2 cat se asteptau. Dupa anunt s-ar parea ca vom avea 1.5% in 2017, 2% in 2018 si 2.5% in 2019 la cum vede FED lucrurile.
Pana atunci mai e mult...

AristotelCostel spunea...

14 Noiembrie 2016
"Bias-ul meu, pe graficul lunar, e short... big time, adică... epopeic." AC, sursa

Asta nu înseamnă că mi-am propus să short-ez euro la orice preț. Am crezut în valul e până... la capăt. :D

3 Decembrie 2016 (context EURUSD)
"Alternativ, ne apropiem de cea de-a doua țintă de preț." AC, sursa
Scenariul alternativ a fost considerat. Dacă ne apropiam de 1,038 fără atingere, dolarul nu mai arăta la fel de strong. Problema e că 1,038 a fost bifat, speculatorii știu cum să se poziționeze, voi încerca să public în weekend nivelele de preț de intrare short.

23 NOIEMBRIE 2016, 16:24
"Ca tot ziceai de dureri suplimentare, acum EUR/USD a ajuns la 1.054.
Sunt sanse ca valul E sa fi fost lumanarea din ziua alegerilor?" Răzvan

23 NOIEMBRIE 2016, 19:36
"@Răzvan
Posibil acel (d)-(e) să fie corect. Confirmarea ar fi 1,038." AC

Confirmarea s-a produs ieri.

@vali, nu mai e niciun val e, a fost demult.
@răzvan, da, de acum long-ul pe dolar începe să devină popular. Importantă este identificare nivelelor de ofertă.

Informatii-economice spunea...

Sa inteleg ca intri cu depozite si astepti "sfarsitul Euro" cu o bere si popcorn?
E drept ca longul pe USD e favorit, in mai ales avand in vedere anunturile. Ma surprinde insa un pic numarul de pipsi in ciuda consensusului pe long USD...
Ma asteptam la o miscare mai brutala dupa anunt considerand forecastul pentru 2017 chiar daca 100% dintre analisti au spus ca va creste dobanda. Nu stiu daca as merge pe depozite...

Informatii-economice spunea...

ce distractiv... cred ca ajunge aproape de paritate dar nu o atinge...
daca se opreste la 1.002 o sa friga multi adepti ai paritatii, cel mai probabil cei care au intrat tarziu in joc.

Ce zici de sansele pt asa ceva? Cat iti pui TP?

AristotelCostel spunea...

@Răzvan

1,038 a finalizat un ciclu de depreciere a EURUSD. Astept o corecție. USDX ar putea atinge 104,25 înainte de corecție.

Goldarii au ținte la 897 și... 666 $/uncia.

gelu spunea...

Salut Costel!
O scadere pe usd/jpy de 1000 pip este posibila urmatoarea luna?
Dupa care un range pe eur/usd 1.12-1.20 este posibil pana in martie-aprile...fed vede 3 mariri de dobanda in 2017, eu cred ca nu o mai apuca pe a 2-a si incepe sa le scada!!!
Paradox:bursa americana a crescut cot la cot cu dolarul....daca se face praf cu el cu tot!!

Informatii-economice spunea...

Mi se pare mie sau am avut un lower low la 1.0348?

AristotelCostel spunea...

...busy...busy...busy... no vacation...

@Răzvan

Nu contează. La 1,038 sunt mulți vânzători de dolari. Dacă cererea nu depășește oferta (de dolari) avem corecție. Deocamdată prețul a sărit într-un nivel pivot, aproape de 1,066. O altă țintă importantă, multianuală, este 1,0253 (intrare speculativă short: pending order sell limit 1,06, stop loss 1,066, tp1 1,0254, tp2 1).

@Gelu
USDJPY poate retesta 113 (118 reprezintă o rezistență importantă).
Pe termen mediu mă aștept la o corecție pe EURUSD. Dacă zona de rezistență 1,06-,1066 împinge EURUSD spre noi minime, e posibilă testarea parității.

Informatii-economice spunea...

la multi ani AC!
Asteptam update-urile tale!
Sunt F interesat de cum vezi 2017.

Marc spunea...

Iti doresc tie si colegilor de pe acest blog: La multi ani , sanatate si un an bun in 2017 ! Iti multumesc pt ca ne impartasesti stiinta si convingerile ( si muzica) ! Succes si te asteptam , asa cum ne-ai obișnuit , prezent si activ si in 2017 ! Respectele noastre !

AristotelCostel spunea...

La mulți ani, Răzvan! :D

Iar am postat la limita... ghinionului. Zona 1,06-1,066 respinsese prețul și m-am poziționat pentru o retestare care s-a produs în limitele publicate adeseori de mine, price sell-10 pipși (1,059). Adică sunt deja short cu poziții asigurate (poziții dublate, 50% marcat la 1,06-(1,066-1,06)=1,054)

La mulți ani, Marc!
2017 va fi tot de rahat în plan personal (busy). Încerc.

septembrie 2014

ianuarie 2015

HiLuci Lucian spunea...

La multi ani, Aristotel!
Ce crezi că se va întâmpla cu eur/usd anul acesta?
Am văzut că Armstrong vorbește despre o nouă criză economică care ar începe anul acesta și ar dura până în 2020.Europa ar fi cea mai afectată și va duce la scăderea puternică a euro. Așa că în următorii ani dolarul va fi regele?:)
Vom vedea curând eur/usd iar la 1,14 si daca da,trebuie intrat în dolar cu toate resursele?

HiLuci Lucian spunea...

La multi ani, Aristotel!
Ce părere ai despre perechea eur/usd în anul acesta? Am văzut că armstrong vorbește despre i nouă criză economică care va începe anul acesta și va tine până în 2020, cea mai afectată ca fi Europa. Spune că euro ar scădea foarte mult.
Crezi ca vom vedea curând eur/usd la 1,14 si daca da, ar trebui intrat atunci în usd cu toate resursele:)
Mulțumesc Aristot!
Un nou an fericit tuturor!

Informatii-economice spunea...

Ai avut dreptate AC si esti unul dintre putinii analisti care a nimerit bine. 1.0348 a fost lowest low inainte de corectie.
Felicitari!

Ce faci cu pozitiile short?

AristotelCostel spunea...

@Răzvan

Teoretic erau acoperite. Acum m-am uitat și le-am închis. USDX nu arată prea bine pentru cumpărători, USDCAD se duce în cap... USDJPY la fel.

Pe EURUSD urmăresc 1,066. Dacă e atins, corecția dolarului continuă.

AristotelCostel spunea...

@Lucian
Am reținut întrebarea, sper să postez luna asta.
Am ieșit total din dolar în decembrie pentru a nu depinde în niciun fel de decizia Fed. Cu sau fără decizie, mă așteptam la o corecție.

Informatii-economice spunea...

@AC iar se intampla miscari impulsive pe Eur USD. Eu credeam ca sunt doar o corectie pe trend negativ dar pare foarte abrupt. Ce val este acesta?

AristotelCostel spunea...

@răzvan

Pe 5 ianuarie spuneam că aștept să văd EURUSD atingând 1,066. Nivelul a fost atins.
Este foarte probabilă continuarea corecției spre 1,14.

Dar chiar și atins nivelul de 1,066, nu exclud ca EURUSD să facă o glumă spre paritate înainte de a pleca spre 1,14. Am plasat ordine sell în zona 1,08, stop loss 1,094, tinta 1,025, iar în caz de paritate, sunt dispus să intru long, stop loss 200 de pips pentru 1,14.

La 1,14 voi intra cu depozite in dolar.

valy spunea...

Poate e cam sus tinta de 1.14.

Eu am deocamdata varianta asta:

http://at-analizatehnica.blogspot.co.uk/2017/01/eurusd-actualizare.html

HiLuci Lucian spunea...

Aristotel nu ne mai vorbești deloc despre ce se întâmplă în piața valutară. Vad cursul euro/usd peste 1,07.va urna 1,14 ?, Mulțumesc

AristotelCostel spunea...

17 ianuarie 2017:

"Dar chiar și atins nivelul de 1,066, nu exclud ca EURUSD să facă o glumă spre paritate înainte de a pleca spre 1,14. Am plasat ordine sell în zona 1,08, stop loss 1,094, tinta 1,025, iar în caz de paritate, sunt dispus să intru long, stop loss 200 de pips pentru 1,14." AC, sursa

Va urma și 1,14. Deocamdată urmărim corecția din 1,08. Voi încerca un update general.

Claudiu Tudor Cora spunea...

Astept de cateva zile sa citesc opinia ta critica despre evenimentele recente si evolutia situatiei politice si economice, cu atat mai mult cu cat efectele economice consistente nu vor lipsi si sunt sigur ca nu esti indiferent la ce se intampla. Multumesc mult.

AristotelCostel spunea...

Ba sunt indiferent la ce se întâmplă.

Împărtășesc în totalitate opiniile lui Lucian Sârbu, Cristian Dogaru și Ilie Șerbănescu.

Avem parte de o încercare de repliere a sistemului mafiot securist în fața... câștigătorilor alegerilor parlamentare. În Parlament opoziția e formată exclusiv din prostălani al căror principal punct slab îl reprezintă... numărul. :)))))))))))
PSD-ALDE vor fi șicanați cu... strada, alimentată pe teme demarate tocmai de slugile securiste infiltrate în interiorul coaliției.

Nu văd niciun efect economic consistent. Guvernul continuă alimentarea consumerismului pe fondul ameliorării redistribuirii veniturilor și colectării veniturilor în special din zona multinaționalelor. BNR apară cursul dimpreună cu și pentru sistemul bancar, ieșirile stradale ale TFL-eilor fiind sub controlul total al SRI. Istoria recentă ne-a arătat că leul se face praf doar la dărâmarea guvernelor securiste(boc/mru) sau în cazul suspendării marionetelor securiste(băsescu... și curând iohannis).

Claudiu Tudor Cora spunea...

Cam asta cred si eu, un buboi care a plesnit niste puroi prin manifestatiile de strada. As discuta subiectul in plan regional si international pentru ca observ niste evolutii care converg spre o noua ordine mondiala de lunga durata, poate nelipsita de conflicte fizice, sa nu zic armate.

AristotelCostel spunea...


http://www.cotidianul.ro/judecatoarea-lui-voiculescu-exclusa-din-magistratura-295856/

Sistemul securist se spală pe mâini de încă o slugă de care s-a folosit.
Scopul?
Demonstrarea funcționării sistemului, adicătelea CSM poate face ordine în justiție și, deci, nu este necesară legea răspunderii magistraților.

... rahat... Bogdan trebuie să răspundă pentru abuzuri, pentru inconștiența de a condamna la ordin. Pe ea scrie Vișinescu... pesedacii trebuie să treacă legea răspunderii magistraților... urgent.

Altcineva spunea...

Neo-comunistii care au preluat puterea in 1989 (esaloanele 2 si 3 din PCR) sub forma FSN-ului (atunci) vor cadea si vor muri.

Puteti sa stati linistiti in privinta asta. Ca cineva undeva lucreaza, nimeni nu asista nepasator la injectiile de instabilitate de origine rusa.

In rest numai bine va doresc :) si o Romanie dezvoltata si vestica, mai putin una estica , satelitara si ...moscovita.

Vali

AristotelCostel spunea...

Vali, fata procurorului securist Lascu din ce eșalon face parte?
Coldea e un securist stalinist proamerican, adică bun?
Camelia Bogdan e modernismul transmutat în justiție?
Injecții de instabilitate de origine rusă? Cum ar fi SRI-ul și propaganda securistă care ar crăpa cu zile în absența perenilor... dușmani? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Informatii-economice spunea...

Dragilor, nu stiu cum de a ajuns Romania atat de dezbinata intre TFListi si bosorogi, intre prosti si hoti/"jmecheri", intre saraci si bogati...
In final vad ca toata lumea stie care sunt problemele : o clica de securisti care a fost la putere din 1989 si pana acum indiferent de partidele de la guvernare.
E ciudat ca in continuare ne asteptam ca securistii dintr-un partid sa fie mai buni decat securistii din altul...

De aceea, propunerea mea e sa lasam deoparte subiectele care ne dezbina mai rau si sa ne gandim la care ar fi solutiile ce ar putea face diferenta intre Romania ultimilor 27 de ani si Romania pe acare ne-o dorim..

Mie imi lipsesc dezbaterile intre partide, conlucrarea, continuarea proiectelor importante indiferent cine e la conducere...
Hai sa vorbim despre ce ne dorim pentru Romania si cum credem ca putem obtine acele lucruri si atunci discutia va deveni constructiva. In alta ordine de idei, AC, asteptam update-urile legate de piata valutara. Acolo e un domeniu unde desi e vorba despre bani, lumea pare ca nu e la fel de inversunata ca in cazul partidelor care ar fi mai bine sa ne fure in perioada urmatoare.

PS: Celor care spun ca alt partid e bun, le recomand sa citeasca J Buchannan sau orice despre teoria "public choice"

AristotelCostel spunea...

@Răzvan

Dacă ar fi fost toți la fel nu mai protestau TFL-eii, cineva are ceva de apărat.
O justiție abuzivă tolerată de... oi, ar putea face victime chiar și printre... noi. :) În ultima vreme îmi sunt accesate constat conturile de e-mail. Parolele sunt beton, conturile, protejate, securizate, dublate, mobilizate... și totuși... accesate... urmele securiste rămân.
În cazul României știm bine ce fac partidele Securității când ajung la putere. Că n-o fi niciun partid bun... whatever, dar cu siguranță există partide mai bune decât partidele Securității.
Am reacționat mai sus la faptul că nu-mi pasă cine câștigă din războiul manipulării. A ajuns Voiculescu (cu grup cu tot) la bulău la ordinul sistemului securist? Sunt oameni fericiți din cauza acestui abuz? Atunci să continue! :D Să-i lege și pe Dragnea și pe Tăriceanu, iar după câțiva ani ne vom întreba cine și de ce o fi ajuns atât de crud să monteze capete de securiști pe anvelope în flăcări. La fel de bine ne putem opri aici, abuzivii să fie retrași pe linie moartă, Securitatea să mimeze reformarea, dar să facă un pas în spate din zona politicului, altfel... cauză... efect... anvelope. :)))))))))))))

Marc spunea...

Buna, Aristotel
Ce părere ai despre miscarile pe EUR USD in contextul discutiilor cu Yellen care vor continua astazi urmate de asteptatele scăderi de taxe ale lui Trump ? In ce marje se va mișca eurusd in perioada aceasta mai ales ca se anunța si o posibila mărire de dobânzi ale Fed in martie ? Multumesc si spor la treaba ...!

AristotelCostel spunea...

Probabil înflația anuală va ajunge aproape de 3% și Yellen va fi nevoită să majoreze dobânda, cum a spus... în martie.

Sunt short EURUSD de la 1,08, țintă 1,025 (posibil 1,0125), așa cum am anunțat pe 17 ianuarie.
Nu mi-am schimbat părerea, iar dacă ajungem atât de jos, voi încerca să intru long în zona parității, țintă 1,14, independent de variabila... timp.

Marc spunea...

Multumesc ! Mai scrie cand ai timp cate o analiza ...si mai scurta ... o parere , ( o poveste) ca asa ne-am obișnuit ... Speram ca totuși esti bine ( luptator si schiat ) in ciuda tuturor neplacerilor descrise ! Toate cele bune , cu respect .

Claudiu Tudor Cora spunea...

Salut. Urmeaza sa vand o proprietate pe la 100k E si vrea sa mi plateasca in dolari la paritate. Mi se pare riscant la paritatea asta. Tu ce ai face? Eu as merge jumate $ jumate E. Multumesc mult.

HiLuci Lucian spunea...

Aristotel nu mai ai nici o analiza eur-usd, ron-eur. Ce se intampla in ultimul timp ca nu esti prea activ?
As vrea sa stiu parerea ta cu privire la eur-ron,in viitorul apropiat vezi posibila intoarcerea cursului la nivelul dinaintea crizei 2008.un curs de 3,9-4 eur-ron

AristotelCostel spunea...

De câteva luni îmi sunt confirmate absolut toate afirmațiile privind regimul securist din România. Mi-e greață!!!
Sunt obișnuit cu prostia și nesimțirea tovarășilor, dar nu prea mai suport pădurea de postaci securiști, activă și acum după ce sistemul mafiot a apărut public în curul gol.

@Claudiu
În dolari la paritate? De ce nu vinzi în lei, echivalent euro? Prețul e 100 k euro, tranzacția e în lei (dacă vinzi în România). Orice altceva îmi pare harneală valutistă.

@Lucian
Nu văd niciun fundament pentru aprecierea leului, din contră.

Informatii-economice spunea...

@AC, e totul OK?
Sunt deja mai bine de 3 luni de la ultima analiza.

Marc spunea...

Buna Aristotel,
Dupa situatia de vineri, te-as ruga sa ne impartasesti părerile tale despre perechea eurusd, in contextul săptămânii viitoare ; marturisesc faptul ca am stat deoparte , dupa ce Trump s-a razboit cu China si Germania pt dolarul tare... Ma asteptam sa faca ceva sa întoarcă trendul ...Acum a apărut un zvon ca Draghi ar mari dobanzile pt ca EU merge bine... Unele analize arata o evoluție spre slabirea USD , temporara si apoi intarirea lui;... dar e ingrijoratiare si situatia din Olanda , cu alegerile, in 15.03... M-as bucura daca ai avea putin timp sa ne transmiti analiza ta ! Iti multumesc in numele tuturor si iti doresc sanatate si succes !

AristotelCostel spunea...

@Răzvan
Da, totul e OK. Sper să revin.

@Marc
În perioada asta m-am jucat mult pe EURUSD, pretty successful. N-am mai avut timp de analize pe termen lung. La mica ciupeală, merge și așa. Și eu vreau să-mi fac... analizele. :D

AristotelCostel spunea...

Ah, EURRON a spart 4,55 și se duce. Am avertizat vreo doi ani, acum vorbesc în van.

Marc spunea...

Da... asa mi-am imaginat, ca te preocupa, a fost o perioada quasipredictibila si destul de propice insa am dorit sa-ti aflu opiniile pt valtoarea de sapt aceasta ; indica-ne te rog, unde te găsim cu analize ! Despre eur si usd ron , nu-mi vine sa cred nimic atata timp cat e "Manole " la butoane, insa ar fi bine de stiut... Multumiri si spor !

Alex spunea...

AC,
ce prognoze se pot face dupa ce FED a ridicat stacheta, iar Brexit-ul a fost anuntat oficial ?

Sa ne asteptam la un EUR-USD 1.12 in primavara asta , urmat de 1.00 spre toamna (pe masura ce FED se tine de cuvant si urca ) ?

Informatii-economice spunea...

@AC, nu ai mai facut nici un update.
Vad ca Eur/USD a trecut de 1.08 desi imi amintesc ca spuneai de un TP la 1.025.

Intre timp Goldman a venit cu niste comentarii foarte interesante : http://www.cnbc.com/2017/03/19/yellen-departure-could-spark-a-fire-under-the-fed-to-cut-its-45t-balance-sheet.html

Claudiu Tudor Cora spunea...

Need help pe EUR USD CHF. Multe multumiri.

Claudiu Tudor Cora spunea...

M a prins viata cu cash egal impartit in EUR CHF si USD cam pe la mijlocul intervalelor de variatie. Logic ar fi sa nu fac nici o miscare ci sa astept sa o ia una din ele la vale. Ca sa fac vreo miscare acum nu am oua, e destul de impredictibil. Pe dolar ar trebui sa fie un val atipic spre paritate. Pe franc mai vezi pozibila vreo depreciere in 1.09-1.10 inainte de paritate?

AristotelCostel spunea...

@Răzvan

În ultimul post, din decembrie :D, am spus că nu cred în dolar. Aștept să se ieftinească. Ținta de 1,025 era pentru Forex, poziții speculative. Am marcat parte din profit, ce s-a închis... s-a dus.
E și asta o lipsă totală de motivație, aștept corecția dolarului.

AristotelCostel spunea...

Citiți comentariul din post pentru EURX, făcut pe 3 decembrie 2016.
Euro a stat între zona de ofertă și cea de cerere, fără să atingă nivelele stop loss.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă