Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 6 martie 2016

Trenduri martie 2016

EURUSD
7 Februarie 2016
Pur teoretic... dacă 1,1334 va fi atins, următorul nivel de ofertă, 1,148, va fi retestat. AC, sursa
23 Februarie 2016
1,0826 este nivelul de cerere... important. Daca acest nivel propulsează euro, mergem mai sus. AC, sursa
6 Martie 2016
Recapitulez orientarea turistică pe EURUSD cât să evit eventuale confuzii.
Aprecierea euro peste 1,1162 (nivel de ofertă... neconfirmat invalidat prin atingerea SL 1,1334) a dat semnalul unei posibile retestări a nivelului de ofertă de la 1,148. Totuși, invalidarea nivelului de ofertă de la 1,1162 nu înseamnă că prețul ar fi urmat să retesteze direct nivelul de ofertă următor, a fost o simplă... informație, piața având să retesteze nivelul de cerere de la 1,0826, nivel care și-a făcut datoria... deocamdată.
Mai departe, prețul caută... nivelul de ofertă... ideal. :)


Pe timeframe-ul de 4 ore am identificat eșecul atingerii celei de-a doua ținte situată la 1,1426 (structura trendului... alterată), revalidarea nivelului de cerere de la 1,0826 și testarea unui nivel de cerere intermediar, probabil în timpul știrilor NFP.
Atât timp cât 1,0888 nu este atins, prețul se îndreaptă către 1,1049, alternativ 1,0826 este retestat pentru a reîncerca testarea lui 1,1049. Adică, nu cred în capacitatea acestui val de a coborî sub 1,0826 fără testarea lui 1,1049.
În cazul străpungerii lui 1,1049 până la cea de-a doua țintă de preț (1,1105... pe grafic... dormeam pe mine :) devine foarte probabilă retestarea nivelului de cerere de la 1,1162 cu SL (informativ) foarte strâns (1,1165).  If... if... if... 1,1468.

EURX
Pe EURX a fost retestat din direcția greșită fostul nivel de ofertă transformat acum în nivel suport. Atât timp cât 96,93 nu este atins, prețul poate reîncerca 99,72.

GBPUSD
7 februarie 2016
Pe GBPUSD am reușit performanța de a-mi închide pozițiile după atingerea celei de-a doua ținte, înainte de prăbușirea... prețului spre ținta de la 1,39. Cam de unde am pierdut prăbușirea am reușit să reintru în piață... short. Merit o a doua șansă. AC, sursa

6 martie 2016
E ceva ce nu-mi place la GBPUSD așa că mi-am închis pozițiile short de la 1,3945. Fiind vorba, probabil, tot de un val 4, va dura ceva timp până la finalizarea acestuia.

USDJPY
7 februarie 2016
În privința USDJPY am spus cu multe luni în urmă că o eventuală atingere a nivelului de 114,57 poate însemna o mare bucurie... globală, din perspectiva AUDJPY. Am identificat nivelul de ofertă care va împinge prețul către ținta de la 113,62. Întâmplarea face că pe drum se interpune nivelul critic... informativ. AC, sursa
6 martie 2016
Odată cu invalidarea trendului bullish pe USDJPY, vizibilă încă de la confirmarea nivelului de ofertă de la 120,9, bătută în cuie prin străpungerea lui 114,57, e de așteptat o repoziționare a traderilor. Mă aștept la conducerea prețului către nivelul de ofertă de la 116,31 și la reluarea trendului bearish.

AUDUSD
2 August 2015
6 martie 2016
A durat vreo 6-7 luni ratarea acestei predicții. Am fost cu jumătate de pip pe lângă... ținta exactă. (rally-uri pe aur și argint)
OILWTI
Rareori văd convergență între nivelele mele de ofertă și rezistențele clasice. O posibilă explicație ar fi că nimeni nu știe prețul corect al... uleiului... toată lumea testează liniuțe.

________________________
Update 22 martie 2016 (pt. marius73)
15 martie 2016
Marius73: "Aristotel,ma poti ajuta si pe mine cu o analiza pe Eur-Try ? Am schimbat niste lei pe Try pentru dobanda foarte buna la Try. " sursa

16 martie 2016
M-am uitat aseară pe EURTRY și m-am liniștit.:) Problema e că-mi ceri analiza eurtry și eurron, ai intrat pentru dobândă, adică pe termen mai lung, și ești deja panicat.
Presupun, totuși, că n-ai leverage.
EURTRY a ratat ținta de la 3,531, prețul întorcându-se din 3,479. Asta nu prea e bullish așa că a retestat nivelul de cerere de la 3,04 cam prea repede, semn că ar mai fi nevoie de timp pentru a încerca o nouă apreciere. Valul actual retestează oferta de la 3,24 și e probabilă aprecierea lirei față de euro. Mă gândesc că 3,04 poate fi retestat.
EURRON pare să-și fi găsit nivelul suport și va testa 4,49, deci leul se va deprecia.
Pe termen scurt ai șanse să te răzgândești fără pierderi.
Voi pune și graficele într-un update la post-ul actual.
 AC, sursa

20 martie 2016
22 martie 2016
Comentariul de pe 16 martie rămâne valabil. 
Am pus pe grafic două valuri complete, cu ambele ținte de preț atinse. Actualul val, așa cum spus în primul comentariu, a ratat prima țintă, deprecierea lirei... gripându-se. În scenariul unei consolidări, urmată de reluarea aprecierii euro, va fi retestat nivelul de cerere de la 3,04, cu o eventuală cădere până la 2,916, nivel de cerere puternic. În cazul atingerii lui 2,785, trendul bullish s-a terminat, o corecție fiind probabilă (pentru acumularea de poziții de short).

EURX
20 martie 2016

30 de comentarii:

Informatii-economice spunea...

Aaaa... si TP-urile tale?
Eu recunosc ca nu mai inteleg nimic... Countul meu nu prea mai face sens in acest moment asa ca trebuie sa o iau de la capat.
Speram ca 1.1028 sa opreasca cresterea dar vad ca trece si prin acest nivel.

Altcineva spunea...

Aristotel,

Multumesc frumos pentru analiza detaliata pe eur/usd.
Opinia mea e ca aria 1.1105 - 1.1150 (cu un focus special pe 1.1130) va fi o arie ...provocatoare... ca un fel de val 'e' trunchiat care dureaza de foarte mult timp.
:)
Nu mai stiu cum se numeste sportul ala extrem cand urci pe munti si apoi te dai cu parapanta in jos sau pe sfoara .... dar va fi ceva de genul asta :)) .... incep sa vad unde bati cand tot ziceai de 0.96 eur/usd de ma bagai la idei si erau doar semne de intrebare in jurul capului meu ... :) ...

Vali

AristotelCostel spunea...

@Răzvan
Am deschis o poziție long la 1,0849, asigurată cu stop loss la 1,086, în ideea că EURUSD reușește o apreciere semnificativă, spre 1,148.
Dacă vorbești de ținte de preț pe termen lung, aștept să văd "care este" nivelul de ofertă validat. Ipotetic, 1,148 poate arunca EURUSD sub 1. Am alte metode care-mi oferă bias-ul necesar tranzacționării cu pending orders, alternativ trebuind să urmăresc volumele de tranzacționare la aceste nivele pentru a intra în piață, ceea ce n-am timp să... fac.
Din păcate, pe termen scurt, EURUSD are bias-uri contradictorii, ăsta fiind motivul pentru care mă uit la mai multe... liniuțe. Pe termen lung, bias-ul e puternic short, însă prețul poate face glume... adânci, spre nivelele de ofertă identificate.

Pe EURX am identificat o țintă la 101,97 ceea ce ar presupune testarea nivelului de ofertă de la 101,1 care ar putea prăbuși euro mai rău decât 99,72 (scenariu valabil dacă 102,77 nu este atins).

E un val 4 corectiv care poate fi disecat în zeci de abc-uri și wxyxz-uri. E futil să-l descos. Atingerea lui 1,1068 anulează numărătoarea lui Maldonado de aici.

@Vali
Iau în calcul și posibilitatea activării unui nivel de ofertă inferior maximului atins luna trecută.
"Am spus" că mă aștept că euro să înceapă să sape în raport cu dolarul și după ce se schimbă trendurile pe AUDUSD, USDCAD, USDJPY... unde vorbim de corecții importante.

Trimite-mi e-mail pe aristotelcostel@gmail.com să-ți dau link-urile către traderii... valabili. Am adaptat câte ceva din fiecare datorită stilului meu de tranzacționare... bazat pe pending orders. Numai predicțiile în serie îmi sunt de folos.
Cine vrea... e-mail... self-development și apoi veți identifica logica din spatele liniuțelor.

gelu spunea...

Salut Costele!
Ce vad acum pe eur/usd este aiurea rauu...?
Cat crezi ca mai tine aiureala asta....sau pana unde?
A pierdut draghi razboiul cu deflatia...care cica nu e?

AristotelCostel spunea...

A evoluat frumos. :))

Din 1,1049 s-a dus sub 1,0826, câteva secunde, :D și acum pare să-și continue ascensiunea spre 1,148 (Etichetarea valurilor făcută de Maldonado e istorie). Știrile în forex sunt degeaba, piața anticipează.
Dacă cineva mai avea dubii, azi s-a anunțat aruncarea cu euro pe geam, ei se vor opri în... bănci (găuri negre), iar euro nu se prăbusește, se apreciază.

Piața a retestat 1,0826, nivelul investitorilor, de unde prețul a fost respins... brutal. 1,1162 este retestat. S-ar putea activa. :D

Draghi se luptă pe viață și pe bani cu falimentele bancare, pentru deflație n-are decât... cuvinte goale.

gelu spunea...

Imi place opera bancarzilor pe eur/usd...au ridicat stafeta un pic ca sa cadem mai bine...tot baba are soarta eur in mana ...sau poate nici ea:)))
Poate reuseste baba miercuri ce nu a reusit draghi in lupta cu deflatia care cica nu e...

Marius73 spunea...

Aristotel,ma poti ajuta si pe mine cu o analiza pe Eur-Try ? Am schimbat niste lei pe Try pentru dobanda foarte buna la Try. Te rog mult ajuta-ma, daca este gresit sa pot repara cu putine pierderi.

Marius73 spunea...

Am cam intrat in panica. I-mi vine sa merg sa trec iar pe lei, cu pirderile de rigoare.

Marius73 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

Salut,
M-am uitat aseară pe EURTRY și m-am liniștit.:) Problema e că-mi ceri analiza eurtry și eurron, ai intrat pentru dobândă, adică pe termen mai lung, și ești deja panicat.
Presupun, totuși, că n-ai leverage.

EURTRY a ratat ținta de la 3,531, prețul întorcându-se din 3,479. Asta nu prea e bullish așa că a retestat nivelul de cerere de la 3,04 cam prea repede, semn că ar mai fi nevoie de timp pentru a încerca o nouă apreciere. Valul actual retestează oferta de la 3,24 și e probabilă aprecierea lirei față de euro. Mă gândesc că 3,04 poate fi retestat.

EURRON pare să-și fi găsit nivelul suport și va testa 4,49, deci leul se va deprecia.

Pe termen scurt ai șanse să te răzgândești fără pierderi.

Voi pune și graficele într-un update la post-ul actual.

Doru E spunea...

Buna,Aristotel se împlineste un an de când am luat legatura prima dată cu tine.Atunci am anticipat exact trendul eur-usd ,in urma discursului de politică monetară a Fax.Ce spui acum,există posibilitatea unui salt spre,1.13-1.14 cu o corecție rapidă spre 1.10-1.09,sau direct down?E o întrebare doar nu astept o analiza. Astept părerea ta.O seară frumoasa.

Doru E spunea...

Fed

Marius73 spunea...

Multumesc mult Aristotel, mai linistit. Nu am leverage.

Doru E spunea...

Eu anticipez un1.1324 cu o revenire în 1,0986 apoi din nou spre 1.1445.Analiza ta cu 1.1485 punct de întoarcere spre 1.00 pare plauzibilă in lipsa unor date negative in economia americană. Dacă vin stiri negative, doar o ridicare de dobândă mai poate întări dolarul,sau jucătorii mari din piața force.

Doru E spunea...

Eu anticipez un1.1324 cu o revenire în 1,0986 apoi din nou spre 1.1445.Analiza ta cu 1.1485 punct de întoarcere spre 1.00 pare plauzibilă in lipsa unor date negative in economia americană. Dacă vin stiri negative, doar o ridicare de dobândă mai poate întări dolarul,sau jucătorii mari din piața force.

Doru E spunea...

Forex.Tastez de pe telefon si ma enervează sistemul care schimba cuvintele scrise.

AristotelCostel spunea...

Salut Doru,
Anul trecut știu că ai intrat un pic prea devreme long și am crezut că ne-ai părăsit de tot. :D
Am urmărit știrile de aseară mai mult pentru a-mi exersa... o metodă (n-am avut nicio predicție ”originală” de făcut). Carlo Rasi a publicat bull flag-ul care ne-ar putea duce către 1,148, oarecum în acord cu ce ai spus tu. Maldonado și Horvath văd finalul valului 4 la ~1,125, eu văd un trend destul de sănătos și nu servesc short fără confirmări înainte de 1,148.

Doru E spunea...

Nu am părăsit blogul niciodată. Zilnic dau o tură. Alaturi de alte patru, faci parte din cotidianul meu.
Îmi plac oamenii care au o logică adevărată bazată pe un cumul de cunostinte interdisciplinare. Am citit in istoricul blogului tău,să văd si ceea ce te-a nemulțumit in comentariile postate.Este adevarat ca ai fost balacarit.Dar asa cum am mai scris si altora îți dau si eu o parere:comentariile asupra vieții politice in Romania, poate să aducă oricui ,chiar si analistilor politici de profesie injurii.De ce?Pentru că diversitatea umană si gradul de educatie si cultură al populației acestei țări,face sa pălească si harababura Babilioneana .Cei săraci cu duhul mai au o scuză, iar ceilalți sunt influențați de cercurile in care se învârt si de interese de castă nu naționale. De aceea,îmi cer scuze anticipat tuturor celor care nu sînt de acord cu mine, recomand posesorilor de bloguri să posteze doar in domeniul care ia consacrat si pentru care sunt căutați de navigatori.Restul poate fi trecut la rubrica diverse. Oricum si cele mai bine intenționate si avizate analize sunt sortite esecului pentru mințile nepregătite.O zi bună.

AristotelCostel spunea...

N-am publicat niciodată analize politice, nici măcar... opinii.
Reacționez la manipulare, furt, minciună, autoritarism, securism, iscodism... toată gama ciobănească.

Manipulărilor mafiei financiar-imobiliare din 2007-2008 le corespund manipulările BNR din 2007-2009 și jegul politrucilor care au câștigat alegeri promițând majorarea salariilor cu 50% sau cu vești de ieșiri din criză după ani de sărbători cu oi pe dealuri în plină criză globală, urmate de tăieri de salarii și impozitări de pensii... de exemplu.

Fiecare poate avea "orientări" politice. Eu n-am. Mor pe mine când vâd zdrențe hoațe și mincinoase.

Doru E spunea...

Si eu la fel.Urmăream cu pasiune viața politică in anii '90.Până nu va veni cineva nou care sa amintească ororile comunismului, sa excludă toți participanții la acest genocid național până la a7-a spita,sa pedepsească asa cum permite legea orice act antinațional, nu mă mai interesează nimic. Am participat efectiv la revoluție. Am încărcat cadavre goale si batjocorite ale unor tineri fără vină in coșciuge. Nu am cerut nimic statului. Am fost primul privatizat in domeniul meu din orasul in care locuiesc. Acest lucru il consider adevarata revoluție. Comunistii cînd au luat puterea au schimbat toți oamenii sistemului de sus până jos.La revoluție au împuscat doi oameni si restul care au fost răspunzători de dezastru au rămas la putere si sau transformat in democrați. Mie o silă nespusă. Am tăcut ani de zile in care am muncit si am învățat ,inclusiv pe partea financiară, sa pot duce o viața decentă. Nu mă plâng,am reusit, dar acum văd ca fostii sau regrupat si statul devine tot mai totalitar si abuziv. Prin forța organelor de ordine isi impun legile strâmbe si idioate.Isi dau privilegii în concordanță cu stadartul occidental. Mie scârba dar nu am ce face singur. Am iesit la orice miscare de stradă. Oricum până ce forțele societății nu vor ajunge la o masă critică reacția se va lăsa asteptată. Îmi cer scuze ptr.izbucnirea mea.Nu este politică. Este o reacție de rabufnire stîrnită de greață pe care mi o provoacă toți hotii,penalii si analfabeti i care sau perindat la conducerea acestui pământ bun si frumos, in care mosii mei drepți si viteji îsi dorm somnul de veci. O seară frumoasa.

gelu spunea...

Salut Costele!
Cred ca a inceput valul 5....baba a ridicat si ea stafeta ...raschetam paritatea sau sub?

gelu spunea...

Parere personala:
Eur/usd -val5-minim 1.02-1.03(sf.martie.)
Dupa care pana in vara pupam 1.195-1.2--->next 0.96(tomana-in plina criza mondeala)
Observ ca bancherii centrali isi pierd din influenta.....le iese exact pe dos!!!

Vali spunea...

gelu@

Tot ca o parere...personala, imi permit sa-ti dau un sfat. Nu te baza foarte mult pe numaratorile Elliott wave. Sau nu te baza doar pe ele. Eu unul m-am ars de prea multe ori ca sa nu fiu destul de sceptic in legatura cu ele. Asa cum spune si Costel, sunt bune pt. orientarea turistica dar atat. S-ar putea sa astepti(deja il astepti cam de multisor) acel val 5 mult si bine.

gelu spunea...

vali@
Ma vad nevoit sa iti dau dreptate....de multe ori analiza elliot da rateuri frumoase...la o asa piata manipulata(cu bancarzi in ea) poti folosi 3...1000 de metode si tot dai rateuri....mai aveam uneori sa apelam la intuitie si deja devine ruleta ruseasca....cazino.

gelu spunea...

Totusi eu am observat un pattern pe eur/usd...de cate ori se apreciaza dax(in special),gold,dji si sp500 ...eur se depreciaza...o fi si asta o coincidenta????
Si cred ca vom mai avea un rally puternic in perioada urmatoare(ex.martie-aprilie)..in special pe dax...si eur cred ca are un coridor spre aria 1.02-1.03. si asta foarte curand ,vom vedea...

Vali spunea...

gelu@

Hai sa nu descoperim apa rece. Sunt statistici care arata corelarile dintre diverse instrumente financiare. Un loc bun in care ai putea afla ca realitatea sta altcumva decat o percepi tu, este asta:

http://www.myfxbook.com/forex-market/correlation

Daca nu te lamuresti suficient incearca sa intripe facebook si sa cauti "V Markets Trend Follower". E un loc in care in masura timpului disponibil si atunci cand fiorul artistic imi da ghes, ca sa zic asa, mai postez desene pe asfalt. Fire de copil, ce sa-i faci....
Si ce-i mai amuzant, sunt singurul care ma urmaresc. Sau poate ma insel eu.
Am postat special pt. tine un chart prin care poti face inclusiv o evaluare vizuala a corelarilor.

ps.Mi-ar placea sa cred ca esti doar un chibit care mai intra pe aici sa mai invete cate ceva si ca nu investesti inca bani reali in piete.

Toate cele bune....

gelu spunea...

@vali
Multumesc pentru sfaturi!
Iti respect punctul de vedere.
Piata va arata cine se orienteaza turistic mai bine.

gelu spunea...

Ma mai risc cu previziune ca tot nu dau roade valurile lui Elliot momentan :
1.Aprilie incep sa intre in piata noile masurii bce..nu doar din gura ci faptic
2.Iunie referendum Brexit -frica de necunoscut...orice e posbil
Dupa iunie eur(doar pe timpul verii) are un viitor stralucit zic eu si vom incerca aria 1.195-1.2-1.22....dar inainte muscam din aria 1.02-1.03 pe care o astept ca un chibit ce sunt...:))

Doru E spunea...

Gelu
M-ar bucura chibitul tau.Am intrat short la 1.1325 tp.1.0987,sl 1.15.2lot.Nu cred totusi un val actual sub1.08 fara o intoarcere prin 1 148...,Ori cum anul acesta piața forex va fluctua mult mai imprevizibil decât in alți ani datorită imixtiunii bancilor centrale.

Altcineva spunea...

Buna Aristotel,

mai e valabila tinta pe timp scurt (zile - 1 saptamana) de eur/usd 1.1468 ?

Mersi, Vali

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă