Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 27 martie 2016

Trenduri martie 2016... revisited


EURUSD
Scenariul de bază pe termen mediu poate fi găsit pe graficul USDX.
Până dezvolt postul, pentru... Luni dimineață, n-am niciun bias. Pt. scenariul continuării corecției, 1,1123 trebuie atins cu sau fără o retragere până la zona de ofertă care începe de la 1,1187. Alternativ, atingerea lui 1,1246 semnalează finalizarea corecției și reluarea trendului ascendent, țintă 1,148.
1,1087 poate propulsa EURUSD.

EURX

USDX


46 de comentarii:

Altcineva spunea...

Multumesc,
Vali.

Informatii-economice spunea...

Foarte impulsiv ce se intampla pe Eur/USD...

AristotelCostel spunea...

... a doua țintă, 1,1407, atinsă...

Altcineva spunea...

Buna Aristotel,

Am fost sigur ca o sa atinga si a doua tinta. :)
Bravo!
O intrebare am : unde ai plasa tu stop-loss-ul fata de o intrare short din aria eur/usd 1.1465 - 1.1480 ?
L-ai plasa peste 1.15 sau sub 1.15 ? Adica ... daca sparge 1.148 si apoi 1.15 ...are implicatii grave in sus pe chart-ul eur/usd ?

Mersi, Vali

Altcineva spunea...

Aristotel, cred ca am gasit raspunsul la propria intrebare din chartul postarii anterioare.

Mersi, Vali

AristotelCostel spunea...

Acel stop loss e strict teoretic. Pot incerca o intrare strict speculativa, daca am timp s-o urmaresc, dar n-as astepta sa fie atins acel stop loss (inchid pozitia daca trendul bullish isi atinge tintele fara efort).
La acest nivel de pret nu am niciun semnal ca pot folosi pending orders asa ca prefer sa urmaresc piata si sa folosesc o intrare după confirmare.
Pe blog am publicat un nivel de confirmare intrare short pe EURCHF. Pe EURUSD inca nu e momentul sa determin nivelul critic atat timp cat aprecierea continua.

AristotelCostel spunea...

EURX a început spike-ul peste linia de trend bearish pe care părea s-o respecte. Am identificat din timp următorul nivel care l-ar putea întoarce din drum. Urmăresc evoluția prețului în raport cu tick volume la 101,1.

gelu spunea...

Salut Costele!
Azi intra masurile stimulative a lui Draghi in piata...e 1 Aprilie ziua minciunii ce coincidenta:) ...din punctul meu de vedere tinta 1.082 nu mai tine de data asta ca zona de cerere...ne jucam in jos de azi..usor.usor spre 1.02-1.03..ca un chibit ce sunt o astept :))
Astept cu interes analizele tale!

AristotelCostel spunea...

OK, am identificat nivelul in timp real, dar n-am servit consumatia.

Sell entry 1,1389, Sl 1,144 + free trade, pozitie dublata price target 1,1345... let it be.

Dar, e zi de știri și nu-mi place să văd trend schimbat de știri. Exagerarea trendului de știri proaste pentru dolar... mi-ar fi plăcut. Mai aștept.

Unknown spunea...

Scuze, am pierdut informatia. Despre ce short pe EURCHF vorbesti? O depreciere puternica si temporara a francului spre 1.15? Merci.

Akhenaton spunea...

La nivelele de acum oare merita intrat din RON in USD?

AristotelCostel spunea...

@Claudiu

7februarie 2016
Am identificat nivelele critice pt. Claudiu (EURCHF). 1,1051 a fost atins, prețul se grăbește către nivelul de cerere (aș fi vrut să văd atins și 1,1013... failed). Dacă atinge și al doilea nivel critic, 1,0912, se poate forma un trend bearish, altfel... acumularea de poziții short continuă. AC, sursa

Aici am identificat nivelul de 1,1051 care odată atins confirma finalizarea mișcării ascendente... pe graficul daily.
Sub acel nivel se poate deschide poziția short, stop loss deasupra maximului (1,1198+5pipși). Dacă dublezi poziția short cu țintă de preț 152 de pipși mai jos, șansele de a avea o poziție short gratuită depășesc 80%.

Coborând pe graficul de 1 oră sau pe cel de 15 min., intrarea short e mult mai... ieftină.

Mă rog, ăsta a fost un nivel de confirmare intrare short. Pe EURCHF s-a petrecut după intrarea în zona de ofertă, în cazul EURUSD încă n-am ajuns acolo.

@Akhenaton
Mă gândesc să... analizez.

gelu spunea...

Salut Costele!
Pe Eur/usd e deja gambling sau sunt eu un chibit 1.02-1.03 e vis....deja pare ca vrea sub 1.0.
Eu din acest moment stau deoparte...e ceva care scartie din toate incheieturile....analizele sunt 0.

Unknown spunea...

Daca iese BIAS ul tau la 1.148 si shortul pe CHF deja te suspectez de informatii din interior :-) Apropo, ce tinta intuiesti pe CHF, probam 0.9 sau mai e cale lunga?

Informatii-economice spunea...

E clar! AC lucreaza la FED!
Felicitari AC! Pana acum a fost cea mai buna analiza de pe piata. Sa vedem daca merge pana la capat.

Doru E spunea...

Felicitări Aristotel. Una sau două prognoze reusite pot fi coincidențe ,tu ai deja un model de lucru in analiza ,care nu mai poate fi asimilat hazardului.Succes in continuare si astept postarile tale cu maxim interes.

Altcineva spunea...

Salut Aristotel, salut la toti de aici.

Vreau sa va spun o idee si sa vad ce feed-back primesc, ce opinii aveti voi.
Eu nu sunt neaparat avansat in treaba asta in trading si de aia vreau sa vad ce reactii (tehnice) primesc la ce am de zis:

cred ca suntem pe punctul de a repeta scenariul din august 2015 cand S&P500 s-a prabusit si eur/usd a facut atunci varful de la 1.1714 ... daca nu ma inseala privirea sunt aproximativ aceleasi conditii in piata si eur/usd (cred eu) e in pericol sa decoleze de la 1.12xx de unde e acum catre reverificarea varfurilor (1.17xx-1.18xx) concomitet cu prabusirea S&P 500 catre o ultima atingere a suportului descending wedge-ului vizibil pe chart-ul weekly S&P500 .... pe eur/usd weekly (ca sa comparam mere cu mere si pere cu pere) se vede o formatiune corectiva 3-3-5 unde ultimul '5'din 5 se poate extinde foarte dur pentru a 'sterge' in sus piata de short-uri inainte sa se prabuseasca ...

pls feed-back! :)
ce parere aveti? Aristotel, altii ?

Multumesc, Vali.

AristotelCostel spunea...

@Akhenaton
Evoluția grosieră a indicelui dolarului ar trebui să fie un nou maxim (val 3), peste 101,89, val corectiv (val 4), în jur de 90, și prăbușire globală, first target 120.
Problema încă rămâne de unde plecăm peste 101,89.
Iau în considerare o glumă a EURUSD peste 1,2 (vezi val 4 USDX ~90), ăsta fiind motivul pentru care nu sunt dispus să risc o intrare în dolari cu depozite. La 1,147 încă eram departe, dar la un 1,17 aș putea reconsidera o creștere treptată a expunerii pe dolar.
Din estimarea mea, USDX ar putea retesta 92,57 încă din acest val ceea ce ar însemna o intrare în dolar la ~1,16 până la paritate (ieșire completă din dolar) și reintrare în dolar la ~90.

@Gelu
0,96

@Claudiu
1,0715 e prima țintă de preț care ar confirma o mișcare descendentă violentă. Atingerea lui 1,1047 amână începerea prăbușirii, iar acumularea de poziții short continuă.
În scenariul de bază, EURCHF retestează nivelul de ofertă, 1,1178, iar pe termen lung (câteva luni) se vede un plonjon semnificativ.

@Răzvan
Părerile sunt împărțite. Alții mă văd gunoier.

@Doru E.
Echipa platformei România Nudă e în proces de muting internațional. Voi reveni la analize după ce rezolv problema cu noua sursă de șaorma.

@Vali
S&P500 are prima țintă la 2268, valabilă atât timp cât 1789 nu este atins. Nivelul de cerere e situat la 1855. Bias long.
Scenariu alternativ, 1789 atins => testare 1400.

Altcineva spunea...

Multumesc frumos Aristotel!

Vali

Unknown spunea...

Se poate aprecia CHF puternic si fata de USD? Eu intuiesc aceea apreciere sincronizata cu revenirea USD.

gelu spunea...

Salut Costele!
Cand estimezi tu ca va incepe prabusire globala perceptibila pentru talpari?

Altcineva spunea...

Buna Aristotel,

O intrebare am: pe graficul DXY ce ai calculat se citeste : daca trece de 96.57, zona de oferta incepe de la 97.21 ? Sau 96.57 este confirmarea ca urmeaza 97.21 ?

Mersi , Vali

AristotelCostel spunea...

@Vali
96,57 (blue:) e o rezistență clasică. Un preț zilnic de închidere peste acest nivel aduce în piață... traderi clasici. :D Nu este o confirmare că urmează 97,21, ci deschide posibilitatea de atingere a unui nivel de ofertă.
@gelu
"Cresterea economica" neofeudalista se caracterizeaza prin cresterea lenta a temperaturii ceaunului cu... broscute, exceptand cateva domenii lovite de deflatie "buna" (urmare a progresului tehnologic). Nivelul de trai al talparilor , cum ar spune comunistii, ca de asta zic eu si nu altii, :) scade zi de zi, ceas de ceas si in proportie de masă.
Prăbușirea globală este determinată de sărăcirea tălparilor.
Creșterea inechității sună bine, lasă impresia că jegurile se împut de prosperitate, iar tălparii mai obțin un bou la bicicletă. De fapt, jegurile îi fură pe tălpari... direct din buzunar, generând astfel mediul propice pentru o criză de sistem.
Când va veni prăbușirea, în maxim 5 zile lucrătoare criza îi va atinge și pe tălpari. :D
Condițiile declanșării prăbușirii globale sunt... atinse.
... kick the can... până-ntr-o zi de dimineață.

Mai sus am vorbit despre un bias bullish pe S&P500 nu neapărat pentru că scenariul prăbușirii globale este amânat. "Investitorii" încep să cam lase alte bursulici, aglomerându-se pe active denominate in dolari. Dar când va veni... de dimineata... le va trece.

Altcineva spunea...

multumesc Aristotel, e foarte relevant ce ai zis.
Mersi mult.
Vali

Unknown spunea...

Costel, ai vreo viziune despre ce va urma dupa prabusirea globala? Sfarsitul globalizarii, un razboi care sa elimine tensiunile acumulate, reset si un capitalism mai socialist? Ce epoca ne paste?

Marc spunea...

Într-adevar , asa ESTE , si in intelegerea mea... Dar TE RUGAM, impartaseste-ne si noua ce crezi TU, ca va urma...DUPA; totuși ai o viziune COMPLEXA ! Sarbatori fericite, tie si voua tuturor !

AristotelCostel spunea...

Horea Mihălțan vede în grafice... viitorul.
Eu mai bag și niște wishful thinking raportat la... humankind din perspectiva ”tot răul spre bine”.

Nu sunt de niciun fel de acord cu perspectiva războiului intergalactic. Poate cel mult niște atacuri fulger asupra unor baze strategice incomplet... pregătite.

Băncile ar finanța un răzbel mondial, dar nu mai ia nimeni... credit.

Ghinionul vieții are legătură cu... restabilirea echilibrelor. De asta orice elită, mare mică, falsă ori veritabilă, ajunge la un bun moment dat să muște țărâna peste care a domnit ceea ce face ca evoluția umanității să fie tot mai... socialistă. It's a safe bet.

Averigii vor echitate, un sistem social... fair. Ăștia ar fi câteva miliarde. De partea cealaltă se găsesc elitele, câteva zeci de mii bucăți deosebite, la care se adaugă câțiva cretini... libertini darwinisti, modelati dupa caracterul lui... Cain.

Globalizarea imaginată de către ”eliți” crapă din fașă. Patriciu visa la o Românie numită... Patricia. Uite că jegul a crăpat, iar proiectul Patricia a ajuns pe mâna avocaților. :D

Serviciile secrete care ie ele inteligente foc s-au și grăbit să preia controlul încă dinaintea instalării haosului, următorul pas, din punctul lor de vedere, fiind proiectul Soylent green. Serviciile secrete, și nu statele, vor spune pa acestei... lumi. Bineînțeles, vom avea Institutul de verificare Dropbox, Agenția de control Log, Departamentul controale rectale, dar viezurii ăștia staliniști cu aere de Kim Jong Un... se duc la mama lor. Mă refer la the system care-ți oferă posibilitatea să alegi între marioneta agenturilor și paiața mafiei, în filmul Our democracy.

Viitorul viabil e... MMT.

Altcineva spunea...

Buna Aristotel,
:)
Iar te deranjez cu o intrebare buna, zic eu :D !
Daca DXY bubuie suportul 92.57 urmeaza aria 70 si ceva, nu ? Adica ...se duce eur/usd prastie spre 1.225 ? (prin absurd gandind ca 92.57 o sa fie bubuit)...

Mersi, Vali

p.s. inca o chestie: am observat ca DXY 92.57 e compatibil cu eur/usd aria 1.1513 - 1.1616 (asumand ca euro nu are el in sine miscari tampite, deci gandindu-l "la punct fix" actual) si de asemenea DXY 92.57 e compatibil cu usd/jpy aria 105 ....

Altcineva spunea...

Buna Aristotel,

Poate ca nu stiu eu multe dar DXY a inchis sub mid-Bollinger band-ul monthly .... si low band-ul Bollinger e in zona DXY 87 .... eu nu mai am incredere in USD ...pare ca vrea sa traga o fuga in zona eur/usd 1.22-1.23 ...

eu mi-am cam pierdut increderea.

gelu spunea...

1.1475-1.1480 este o rezistenta majora...tinta lui Costel..acum unii vad un 1.18,altii 1.20 ba chiar 1.22 in valul asta..cand eu vedeam aceste lucruri la 1.09-1.10 total aiurea...daca o iei pshologic sigur suntem in tavan si ne lovim rau!!!
Eu vad acum 1.02-1.03...daca nu si un 0.96 daca mai visam mult la 1.22.

Altcineva spunea...

Multumesc frumos Gelu!

Vali

Altcineva spunea...

de la Giuseppe Basile citire:
"The dollar breaks the all important 92.64 level. That may mean the Dollar Index futures price at 90 or even worse at 81 and then below 78. Not easy times for the greenback ahead.

The EUR/USD is breaking, after 1 year above the highs of the consolidation that kept in a large lateral move. With the scenario unfolding in the Dollar Index, the possibility to push into 1.2230 is now real."

ce facem Gelu ? eu am zis ca si DXY a spart middle Bollinger Band-ul in jos pe weekly si pe monthly chart si eur/usd la fel a spart middle Bollinger band-ul pe weekly si pe monthly chart !!!!

Ce credeti voi ca inseamna asta ?
Pentru mine asta inseamna eur/usd la 1.225 - 1.235

Opinii ?

Informatii-economice spunea...

@AC, s-ar parea ca dolarul s-a impiedicat... Euro a trecut ca prin branza prin nivelul critic Ce urmeaza?

AristotelCostel spunea...

USDX a căzut ca o plăcintă, dar ieșirea de sub 92,57 arată niște interes pentru dolar. În cazul în care EURUSD închide ziua(posibil... săptămâna) sub 1,148... scenariul 1,22 ia o pauză. Înainte de whatever USDX e posibil să testeze 95,21. Pe EURUSD stop loss 1,173.

Deocamdată mie-mi par bearish AUDUSD si GBPUSD, iar USDCAD tocmai a dat de un nivel de cerere important.

Vali spunea...

Auzi Costele, crezi ca e posibil ca Gogu sa se fi metamorfozat in Gelu?!

just asking....

AristotelCostel spunea...

Din cauza contratimpului? Gogu era vehement.

Marc spunea...

Multumesc ! Încerc sa decriptez unele expresii ... Cele bune !

Marius73 spunea...

Salut Aristotel.Te rog mult, mai uita-te o data la eur-try. A sarit mult euro. Ce parere ai, ce mai pot face acum ? Daca raman pe try mai pot recupera pierderea ? Sau trebuie gasit un moment de iesire la o retragere euro,cu pierderi mai mici ? Multumesc mult pentru ajutor!

gelu spunea...

Poti sa uiti de 1.22 vali(eu zic sai dai short puternic dar orgoliul e mare)...astept sa imi citesti din basile pe la 1.02...pana atunci nu mai deranjez cu parea mea de chibit.
Eu stiu poate o fi si fratele lui Gogu mai sti....
Pana atunci Costele esti tare tine-o tot asa!

AristotelCostel spunea...

@Marius73
O cădere a leului în fața euro te-ar ajuta să ieși cu penajul complet. EURPLN a plecat spre 4,5, în consecință EURRON va fi lăsat de Isărescu în următoarea bandă de variație.

USDTRY s-a apreciat brutal si deocamdata pare o curatare a zonei de pozitii short. Analizez in weekend. Oricum ce am scris pe EURTRY ramane valabil.

@gelu
Cred e un val C pe USDX si l-am desenat cu doua luni in urma ca facand un nou minim... dramatic.
Diferenta de interpretare fata de Basile a aparut de mai mult timp pentru ca USDX-ul meu arata intr-un fel, DXY-ul lui... altfel. Eu am avut semnal ca short-ul pe dolar n-are viata lunga, Basile... nu.

gelu spunea...

Extra bonus pentru vali:dupa un minim in aria 1.1320-1.1290...1.1430-1.1490 este ultimul high pentru anul acesta...pregateste-te pentru un short pe eur/usd very very deep...0.99 si mai aiurea.
Pa.

Altcineva spunea...

Gelu, mersi mult pentru pozitia ta, nu , nu am o problema de orgoliu ...
Chiar multumesc mult pentru opinii!

Vali

Altcineva spunea...

@ gelu :

Ahahahahaaa :)) cred ca am raspuns in numele altui... vali :))

Eu sunt al 2-lea Vali (cel mare semneaza cu "Altcineva")

Informatii-economice spunea...

@AC, cum USDX a atins deja 92 zilele trecute, sa inteleg ca il vezi mergand in sus de aici?
Pe unde il vezi oprindu-se si respectiv ce vezi pe EUR/USD?

AristotelCostel spunea...

EURUSD a testat în timpul știrilor 1,148 (1.14778) și... a plecat.

Am spus mai sus (3 mai) că USDX testează 95,21. Dacă atinge 96,02, avem nou maxim.

Altcineva spunea...

Buna Aristotel,

Dupa 95.21 sau 96.02 cam pe unde ai vedea tu retragerea DXY pentru o incarcare de long DXY ?

Mersi, Vali.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă