Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

miercuri, 3 februarie 2016

Analfabetul economic Daniel Oanță, slugoi profesionist la... stat :)))

Într-un puseu de tandrețe m-am scăpat un comentariu la fabulațiile lui Oanță despre legea dării în plată. Legea fiind întoarsă până când va fi respinsă, am renunțat și eu la propriile-mi opinii despre subiect, mesajul fiindu-i adresat jegului fără caracter. Tocmai pentru că jegul și prostia se îngemănează cu prolificitatea, n-a putut sclavul și a mai turnat o manipulare nou-nouță.

Așadar :) următoarele invective nu mi-au fost aprobate, considerându-se nivelul elitist al platformei voxpublica, plină ochi de pupinbăsiști, cel mai probabil comentariile cretinilor fiind la... liber:
Creditarea sustinuta de stat prin Prima Casa si avansul mic solicitat de banci pe fondul inexistentei unei legi a falimentului persoanelor fizice conduc la nivele artificiale ale  preturilor locuintelor comuniste din Romania, preturi nejustificate in raport cu veniturile din Romania. Un avans mare ar aduce preturile la 3-5 venituri medii anuale pentru o locuinta de confort mediu.Pentru asta este nevoie de reglementarea falimentului persoanelor fizice, adica, Oanta, de capitalism. In absenta acestei legi in Romania este orice altceva numai capitalism, NU! :DDeci, Oanta, niciun tanar nu imbatraneste in cativa ani in care trebuie sa stranga bani de avans chiar si in sistemul banca pentru locuinta, timp in care trebuie sa-si dovedeasca in primul rand siesi, dar si potentialilor creditori ca poate fi responsabil dpdv financiar. Ce sa vezi, Oanta, cand te trezesti cu oameni de pe strada ca se angajeaza cu un avans de 3000 Euro sa achite 100.000 Euro in 30 de ani crește rata neperformantelor. Poate faci un studiu sa afli de ce. :))))))))))))) AC
Deci, n-a trecut săptămâna și l-au pus la treabă pe sclav să mai consume niște rahat roz. Iau frumos un bețișor și analizez excrementele debitate de Oanță:
Dacă legea dării în plată nu vizează strict persoanele aflate în imposibilitate de plată, vulnerabile sau cazurile sociale, majorarea avansului la creditele ipotecare este şi logică şi inevitabilă. Daniel Oanță, cârnat la BNR, bugetar privat, slugoi, sursa
... creditarea responsabilă este... binevenită, aruncarea banilor pe geam este stopată, iar populația este protejată de propria prostie de care a tot profitat în ultimele decenii sistemul bancar din România.
Asumarea consecinţelor economice ale acestui fapt pentru cum va arăta pe viitor creditarea în România ar trebui făcută în deplină cunoştinţă de cauză, pentru că ele depăşesc cu mult abordările emoţionale din prezent. Daniel Oanță, cârnat la BNR, bugetar privat, slugoi, sursa
Pe viitor raptul creditării din România s-ar alinia la nivelul banditismului din occident. După ce ai avut o bulă imobiliară descrisă și în procente de +1000%, viitorul n-are cum să te mai... înfricoșeze.  (Motivul de îngrijorare ar fi că nicio bulă n-a rămas nespartă... niciodată :)
Analiza la rece arată că acordarea de drepturi generale ce nu sunt prevăzute exclusiv pentru împrumutaţii în nevoie, în sensul că nu doar cei ce nu mai pot plăti, ci şi cei care nu mai vor să plătească pot beneficia, conduce limpede la câteva efecte asupra activităţii bancare. Daniel Oanță, cârnat la BNR, bugetar privat, slugoi, sursa
Primul efect aproape palpabil ar fi un continuu mark to market... o adevărată dramă pentru piețarii liberi din sistemul mafiot financiar-bancar. Și back to square one, creditarea responsabilă te scapă de... căderea părului. :))
Aşadar, pentru a se asigura că recuperează sumele acordate cu împrumut, bancherii trebuie să scoată total din ecuaţie persoana împrumutată deoarece situaţia financiară a acesteia devine lipsită de importanţă în context, ci să se concentreze asupra valorii de piaţă a locuinţei. Daniel Oanță, cârnat la BNR, bugetar privat, slugoi, sursa
De asta îmi place mie să pun în valoare jegurile. Știm, când mergi în piață, tanti Veta îți cere 15 lei pe kilogramul de țelină pentru că-ți bagă în ecuație situația financiară. Practic, la același preț îți poate oferi un kilogram de orice altă rădăcină de 2 lei pentru că tu te califici la... 15 lei. Spre deosebire de tanti Veta, băncile au tot ținut cont de situația financiară a împrumutaților de-au ajuns neperformantele la cer. Dar, Oanță, fii atent, când acorzi un împrumut garantat cu... locuința și nu vinzi țelină în piață, nu te concentrezi ca tanti Veta, pe situația financiară a fraierului, ci pe locuință. Te-ai prins de ce?
Pune un prost mai vechi decât tine în BNR să-ți... explice.
Creditul ipotecar capătă astfel caracteristicile unui leasing. Cum creditarea pentru locuinţă este, prin natura sa, una pe termen lung, de minim 10-15 ani, iar evoluţia preţurilor pe piaţa imobiliară este greu de anticipat, demersul este riscant în sine. Aceasta, cu atât mai mult cu cât cei care se vor împrumuta pe viitor pot decide, în orice moment, să considere rentabilă darea casei în plată. De aceea, înlocuirea termenului de persoană fizică cu cel de consumator nu elimină caracterul speculativ ci, dimpotrivă transformă actualii şi viitorii împrumutaţi în potenţiali căutători de randamente. S-ar putea să asistăm la un adevărat sport naţional din acest punct de vedere. Daniel Oanță, cârnat la BNR, bugetar privat, slugoi, sursa
Și ce ar determina cumpărătorul unei locuințe să renunțe la un avans de 20% și câțiva ani de plată a ratei? Deci, Oanță, ce? O prăbușire a prețurilor? Cam de cât să fie prăbușirea încât să te trezești că-ți abandonează clientul planul măreț de îmbogățire? Poate 40%-60%? O astfel de prăbușire datorându-se cui? Sistemului mafiot financiar-bancar, poate? Schemei Ponzi, poate?
Deocamdată vorbim de oameni care pierd foarte mulți bani, extrem de mulți. De ce ne vorbești de sportul național practicat de căutătorii de randamente în contextul nenorociților pe viață?
Pentru că ești foarte inteligent, poate?!?
Cel de-al doilea efect, cauzat de aplicarea legii la contractele deja existente (o schimbare a regulilor în timpul jocului) constă, bineînţeles, în afectarea încasărilor din rambursări programate, fapt ce nu poate rămâne fără consecinţe asupra volumului creditării viitoare. Daniel Oanță, cârnat la BNR, bugetar privat, slugoi, sursa
Efecte dramatice au fost și la momentul abolirii sclavagismului. S-au încălcat niște contracte, chiar constituții, s-au schimbat reguli în timpul jocului, dar procesul evolutiv n-a iertat prea mulți proști extrem de mult timp, exceptându-i, desigur, pe securisto-comuniștii ceaușiști. Deci, vor exista consecințe asupra volumului creditării în măsura în care sistemul mafiot financiar-bancar va continua să spere în proliferarea schemelor Ponzi în locul creditării activităților productive.
Deşi era de la bun început evident că vom asista cel puţin la o blocare a pieţei imobiliare, generată atât de aşteptările vânzătorilor, cât şi de cele ale cumpărătorilor. Legat de acest aspect am observat, din partea susţinătorilor fără rezerve a legii dării în plată o anumită siguranţă cum că atât preţurile locuinţelor cât şi cuantumul chiriilor ar scădea. Dincolo de faptul că este discutabil că asta ar fi un lucru bun, este posibil ca evoluţia să fie surprinzător diferită. În condiţiile în care finanţarea cererii de locuinţe va deveni inevitabil mai restrictivă, s-ar putea mult mai degrabă să asistăm la o creştere a chiriilor simultan cu punerea potenţialilor vânzători de imobile în expectativă. Daniel Oanță, cârnat la BNR, bugetar privat, slugoi, sursa
Așa că ne întoarcem în epoca 2007 și vorbim de creșterea chiriilor pe fondul creșterii ofertei. Ar putea părea surprinzător, dar nu sunt surprins absolut deloc.
Locul tău chiar e la BNR.

10 comentarii:

Unknown spunea...

M am ingrozit citind articolul. Astfel de jigodii sunt platite din taxele mele. Omul nu cred ca este atat de prost, ci doar incearca sa manipuleze prostimea. Legea darii in plata se va aproba pana la urma, indiferent de opozitie. Este pur si simplu inevitabil.

FRG spunea...

Mi-au lipsit articolele de genul asta. Un jeg ca Oanta merita mai mult decat unul.

Unknown spunea...

Chiar daca legea nu se va aplica, efectul se produce. Culmea e ca multi cumparatori in loc sa astepte, sunt speriati ca nu se mai califica la avansul de 35%.

AristotelCostel spunea...

Mă liniștisem până la respingerea legii dări în plata mă-sii. Manipulările cocalarilor imobiliari sunt futile, iar băieții ăștia o au tot mai mică. Deranjul mare e generat de perseverența slugilor BNR, de insistența lor de-a pleca de la premisa că România e o țară de proști... în care gogomăniile lor, practic textele retardaților imobiliari din vârf de bulă, vor trece fără nicio replică.

Pe cotidianul mai scap nimicuri sub pseudonimul Klaus Woodenhead, iar pe bursa... Make Don. Mi-e atât de greață de jegul propagandei securiste încât adevăratul motiv pentru care îmi ascund... :) pseudonimul real :)) e o simplă prevenție. Practic îmi scap blogul de apariția unor retardați. Cel puțin jigodia unu n-a îndrăznit niciodată să-mi ude mocheta. Știe unde să iasă afară. :D

Deci, dacă voxpublica (de fapt slugoiul Oanță însuși) nu-mi acceptă răcoririle... în timp, picătura chinezească va face... minuni. :P

AristotelCostel spunea...

Jegurile propagandiste mă caută în arhivă la 10k și la spargerea bulei imobiliare americane.

'icișa, în dreapta, aveți trilioanele băgate de Fed în lemnăria americană. Oligopolul bancar și capitalismul Prima Casă fără faliment explică și întârzierea atingerii prețului... real... 10k.

În rest... asta e... sunteți natural de proști.

Marc spunea...

Felicitări! Mai scrie si te rog mai fa analize ! Daca nu vom ajunge toți cei care gândim (la fel) ca tine, ca suntem noi nebuni si ca ceilalți cca 90% sunt CEI NORMALI ! Asteptam -te rog- analizele saptamanale! Multumim ! Sanatate , putere, succes!

Altcineva spunea...

ceva foarte nou pe acest site (nou pentru mine) !
Foarte interesant!

Vali

Vali spunea...

Din ciclul "bancheri jegosi(pleonasm?!) si slugile lor".
Aici si aiurea....
Aproape totul e cumparat sau masluit. Doar potopul care urmeaza va putea matura muntele de jeg

Astia dpdv. statistic sunt doar niste accidente ale istoriei.

Cat desprre "analize" mai arucati un ochi si pe facebook
.
"V Markets Trend Follower"

Vali spunea...

Despre ce naba discutam?!

http://www.bursa.ro/ce-legea-darii-in-plata-un-risc-macroeconomic-major-piperea-comisia-europeana-a-preluat-mesajul-l...&s=banci_asigurari&articol=289710.html


http://www.bursa.ro/cuneiforme-la-banca-nationala-a-romaniei-289236&s=banci_asigurari&articol=289236.html

gelu spunea...

Salut Costele!
Acel nivel de 1.22 (stiu suna aiurea)care l-ai pomenit in August pe acel spike(china) crezi ca e posibil pana la contactul cu Draghi in 10 Martie?
Ca vad ca unii(cum le zici tu bancarzii) se fac ca arunca cu dolarul la gunoi!
Astept cu inters analiza ta cu posibilele scenarii avand in vedere ce se intampla acum cu perechea eur/usd!

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă