Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 21 iunie 2015

Trenduri iunie 2015... revisited


Precizez pentru cei interesați exclusiv de mișcările valutare pe termen lung că apetitul meu pentru lovituri "big time" este în continuare același. Cum însă nu am semnale de acest gen în fiecare zi, încerc să-mi umplu timpul cu ceva până când mi se aprind... beculețele.

Deocamdată rămânem la... mica ciupeală... iar când voi dispune de informații notabile, voi interveni în timp util prin intermediul comentariilor... nesolicitate.

EURRON
14 iunie 2015
4,489 și 4,5255 par a fi ținte de preț realizabile pe termen scurt... AC, sursa

21 iunie 2015

Prima țintă, 4,489, a fost atinsă, aștept și depășirea celui de-al doilea nivel, iar dacă se formează divergența preț-RSI nu prea văd probabilă o închidere a prețului săptămânal peste 4,5.

EURPLN
7 aprilie 2015
Zlotul polonez se va opri, probabil, peste 4,02, urmând să testeze nivelul de la 4,2. În cazul în care suportul de la 4 cedează, va fi testat 3,856, dar nu înainte de corecția până în 4,2. AC, sursa

11 aprilie 2015

21 iunie 2015
Dacă zlotul nu reușește să treacă de 4,232 (și nu cred că reușește) ar putea da tonul corecției din scenariul 1 (EURRON 4,34), adică predicția din aprilie (EURRON&EURPLN), rămâne valabilă.

EURUSD
14 iunie 2015
21 iunie 2015
Atât timp cât EURUSD evoluează... în halul acesta, orice predicție pe USDRON este absolut degeaba.
EURUSD s-a apropiat la 5 pipși de prima țintă dinapoli, zonă din care prețul a fost respins. Am introdus un pending order la 1,1475 (SL 1,1565). În cazul în care nu-mi place cum arată oferta, e posibil s-o închid la retestarea liniei de trend. Bias-ul meu este motivat bearish, dar 1,17 este foarte aproape. :)

USDX
14 iunie 2015
Dolarul ar putea retesta 93,56 (e posibilă și atingerea lui 92). AC, sursa
21 iunie 2015

Prețul a fost respins încă de la nivelul de 93,6, totuși, neconvingător așa că aștept și 92.

GBPUSD
25 mai 2015
31 mai 2015
...ținta acestei mișcări este 1,5217, iar cumpărătorii răbdători așteaptă nivelul de 1,5185, țintă 1,5882. AC, sursa

21 iunie 2015

Spuneam pe 31 mai că voi intra long pe GBPUSD la 1,5185 (prețul a coborât ușor sub 1,517) pentru a vinde la 1,5882, unde am închis automat poziția long și am intrat tot automat short. La fel (vezi EURUSD), dacă ieșirea din zona de ofertă este neconvingătoare, o voi închide, urmând să reevaluez situația la 1,6, posibilă țintă finală a acestei mișcări corective.

:)
:)

OILWTI
EURUSD, USDX și altele așteaptă verdictul... uleiului. Am identificat bine nivelul de 59,64 și cred că e o zonă de ofertă, dar piața are... ultimul cuvânt.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Salut Aristotel,cum credeti ca va evolua in acest moment euro/ron?dupa maximul de 4,49 vedem acum ca se duce in jos ,va mai urma oare o creste pana la 4,48 in perioada urmatoare?Multumesc frumos!

AristotelCostel spunea...

Cred că e o intervenție... divină. :)
EURPLN a suferit o foarte ușoară corecție înainte de continuarea mișcării către 4.2.

EURRON se grăbește, probabil, spre 4,43 de unde va pleca spre 4,52.

Fiind final de lună, photo-finish-ul lumânărilor este important, așa că volatilitatea crește. În consecință, pe forex, sunt long (poziție infimă) de la 4,445 (fără sl) și am pus capcane buy limit până la 4,4 (nu cred că va ajunge acolo, dar dacă așa va considera brokerul.... so be it), cu descărcare la 4,52.

Unknown spunea...

Multumesc frumos Aristoetel.Am vazut si eu ca pln a stat la 4,17 si ma intrebam ce se intampla cu leul nostru de incepe sa se intareasca :D

Unknown spunea...

Aristotel in ce moneda credeti ca ar fi mai bine sa pastrez o parte din economii in depozit pana anul viitor?Vreau ca o parte din economii sa le tin in depozit,iar cu restul sa speculez eur/usd. Ma gândeam ca leul ar fi moneda potrivita in acest moment,dobanda peste cat as primii la alte valute.Iar anul viitor daca euro va fi la 4,2-4,3 deja pare interesant :D.Ce parere aveti,ce ati face in aceasta situatie?

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă