Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 28 iunie 2015

Trenduri iunie 2015... revisited (2)

... we are witnessing THE MODEL that will be applied by the neoliberal criminals on the rest of us all over the world.Make no mistake: the actions being forced upon Greece are meant to be a lesson to us all: that's what's coming our way unless we submit to the demands of this mafia and the corrupt governments they control (yes, the U.S. included, which may be most corrupt) and the lackeys who do their bidding and the law enforcement goons that fill their prisons with those who protest or refuse to submit and the armies they unleash--overt and covert--to plunder the wealth of nations.This is the path via which, the general citizenry will be conquered, taken, enslaved, subjugated and consumed in every which way possible and it is under way as we speak and there is really nothing we can do about it.Say good bye to Greece. Say good bye to Democracy. Say good by to us all and the way of life we have known. Michael Norman, sursa

Mafia neofeudalistă acționează pas cu pas. Fraudarea alegerilor din 2014 și plantarea lui Iohannis în vârful statului mafiot securist a fost primul pas. Numirea lui Hellvig la SRI a fost al doilea pas, iar eventuala instalare a slugii comunisto-ceaușisto-băsisto-iohanniste MRU în fruntea SIE va fi... ultimul pas.

Slugile securisto-neofeudaliste vor avea de gestionat următoarea criză economică din România. Rețeta e simplă. Nicolae Ceaușescu și Traian Băsescu și-au ”asumat-o”, securiștii au implementat-o. Mafiotul imobiliar Klaus Werner Iohannis și-o va asuma cu mâna pe piept și cu buzele pe drapel. Doar de cetățenii români îl doare fix în cur, ca pe oricare alt securist ciobănesc.

EURRON

Good... atingerea primei ținte a respins prețul EURRON spre 4,442 de unde și-a reluat aprecierea (așa cum am estimat aici), țintă 4,5255. Intraday e posibil și 4,54. Atenție, prețul de închidere din ziua de Marți va da prețul de închidere al lunii Iunie. Peste 4.5... e grav.

Până acum am folosit EURPLN ca punct de sprijin în estimarea evoluției EURRON. Totuși, e posibil ca leul și zlotul să se despartă. Dacă în privința EURPLN văd o posibilă depreciere din zona lui 4,2, în cazul EURRON o eventuală întoarcere către 4,34 presupune traversarea unei zone suport puternice... cloud-ul ichimoku. Deocamdată prețul a testat kijun sen (linia albastră) și a închis săptămâna peste senkou span B (suportul a rezistat). Peste 4,5, linia verde (chikou span) trece deasupra prețului ceea ce înseamnă depășirea ultimei rezistențe. Mai departe nu mai este decât... rezerva lui Isărescu. :D


EURPLN

... EURPLN arată... invers, cloud-ul ichimoku fiind rezistență, ce-i drept, nu neapărat una de netrecut.

EURUSD
14 iunie 2015

28 iunie 2015

EURUSD s-a îndepărtat timid de țintele celor cu poziții long, iar căderea se datorează în special închiderii precipitate a acestor poziții.
Primele două valuri descendente evidențiate prezentau potențialul de a îngropa euro. În cazul valului [I], scenariul short a fost invalidat prin atingerea lui 1,0837. Potențialul prăbușitor al valului [II] a fost spulberat prin testarea lui 1,0967 și, mai apoi, a nivelului de 1,1217. Valul [III] a început bine și pare promițător. Ultimele trei lumânări formează un bearish pennant flag (penetrat și testat încă de vineri) care ar putea duce rapid prețul spre 1,1. În consecință, voi încerca câteva intrări short pe retrageri (aștept nivelul minim). Alternativ, am pending orderul short de la 1,1475.

EURX
În situația unei precipitări... în zona euro, o închidere a indicelui euro sub 96,21 face foarte probabil scenariul unei căderi brutale a euro.

USDX
Depășirea lui 96,39 favorizează scenariul aprecierii dolarului. AUDUSD e puternic bearish, USDJPY e bullish, EURUSD, bearish, iar GBPUSD e aproape de o întoarcere bearish. Deci...

GBPUSD
21 iunie 2015
...la 1,5882... am închis automat poziția long și am intrat tot automat short. La fel (vezi EURUSD), dacă ieșirea din zona de ofertă este neconvingătoare, o voi închide, urmând să reevaluez situația la 1,6, posibilă țintă finală a acestei mișcări corective. AC, sursa

28 iunie 2015
Pe GBPUSD avem încă de săptămâna trecută un rising wedge. Zona de ofertă e semnificativă încă de la nivelul de 1,5882, prețul nereușind să închidă peste acest nivel. În continuare e posibilă retestarea liniei de trend suport înaintea retestării zonei de ofertă. Prima țintă se situează la 1,6, iar cea finală la 1,6107.
1,6188 e ... stop loss-ul.
Alternativ, linia de trend suport va fi penetrată direct.

USDJPY
14 iunie 2015


28 iunie 2015
Deși sunt deja long pe USDJPY, nu este exclus ca încă două ordine (pending buy) să poată fi activate. Buy limit 122,85, SL 121,85, TP1=127,33, TP2=129,09.

Oil

Uleiștii sunt complet indeciși. Sub spectrul deflației în zona euro, nu știu în ce măsură e plauzibilă o poziționare long. Succes!!! :P

Lucian07 :)

...in ce moneda credeti ca ar fi mai bine sa pastrez o parte din economii in depozit pana anul viitor?Vreau ca o parte din economii sa le tin in depozit,iar cu restul sa speculez eur/usd. Ma gândeam ca leul ar fi moneda potrivita in acest moment,dobanda peste cat as primii la alte valute.Iar anul viitor daca euro va fi la 4,2-4,3 deja pare interesant...

Întrebarea e bună, momentul... nu prea. Adică, nu mă apuc în timpul panicii să iau decizii pentru un an întreg. Referendumul grecilor m-a prins cu grămezi de euro în portofoliu și cu niște resturi de dolari, dar și cu hectare întregi de herghelii de lei. Nu sunt deloc adeptul "diversificării" în sensul ”de mâine mă diversific”. Situația grecilor poate fi întoarsă, iar prosteala revenirii economice ar putea continua cel puțin până în toamnă.
În cazul validării scenariului 1 de pe EURRON, aș aștepta potolirea tensiunilor valutare pentru a cumpăra euro de pe jos, cu lei. Dacă Iunie se închide peste 4,5 (EURRON) îmi caut un nivel de vânzare a euro. USDRON peste 4,3 m-ar determina să renunț la dolari.

Depozit pe un an? Dobânzi de 2-3%? Neah. Băncuțele încep să resimtă niște goluri în stomac, dobânzile astea vor crește la un moment dat. Mergi pe termene mai scurte, altfel ofertele te vor prinde cu nimic la sută pe an.

Nu știu de ce ar fi euro 4,2-4,3 lei la anul, mai degrabă 4,6-4,7.

7 comentarii:

Marc spunea...

Ma tot bate gândul sa renunț pt putin timp la USD, in perioada asta de panica: luni, marti daca se întărește consistent; oare e riscant in furtuna asta; eu cred ca se va reveni la calm , încet , încet ...?

Edy spunea...

Depinde ce pozitii a deschis Tsipras :) Poate omul a facut rost de bani pt rata la FMI pe Forex :) Acum o saptamana ziceau ca e aproape gata intelegerea apoi brusc nu mai vrea .Pai asa poate face un purcoi de bani daca vede ca misca cursul din vorbe :)

Altcineva spunea...

eu zic ca eur/usd o sa pic in cap (depinde si cat) pana vineri (03.07.2015) de luni incolo o sa o ia pieptis pana la 1.195 - 1.205 undeva prin august / septembrie 2015.

...eu asa zic.. :)

Vali

AristotelCostel spunea...

@Marc

Traderii profesioniști s-au tot ambalat în poziții long pe EURUSD.
Eu am fost consecvent short, însă am spus că e mai degrabă un range ceea ce înseamnă că nu am de ce să mă ambalez să intru orbește într-o piață care oricum nu merge... prea departe.

Din punctul meu de vedere, EURUSD va începe un rally susținut doar după ce va face un nou minim, în apropiere de 1,01. La fel, USDX, va suferi o corecție adâncă după ce trece iar de 100. Altfel nu văd niciun motiv de long pe EURUSD (fundamentaliștii spun că euro are valoarea zero... vineri vor spune la fel despre dolar :).

Deci, o ieșire din dolar s-ar putea să nu fie o mișcare foarte rea. Ceea ce nu-mi place este necunoscuta EURRON. În caz de... bănci grecești ieftine, Isărescu's speech, CSAT, prostii, 4,79, n-ar strica niște dolari.

Și, în general, e bine de acționat când se înregistrează unanimități. Deocamdată BCE/eurozone șantajează Grecia, iar grecii au o săptămână pentru a decide în privința foamei... regim strict de 1-2 ani și recuperarea formei fizice sau... ceai cu pișcoturi 50 de ani. :D

P.S. Partea care-mi dă insomnii este bearish flag-ul uriaș format pe daily-weekly (EURUSD) și predicția de pe EURX. I'll think about it.

P.P.S. În caz de bail-in extins... S.O.S. KILL ME!!! :)))

Marc spunea...

Multumesc , pt răspuns ; intr-adevar acestea erau si incertitudinile la care ma gândeam si eu, cu excepția faptului ca trecerea prin RON nu o fac niciodată. Ma gândesc si eu ca EUR e riscant sa ai short dar cu răbdare se va reveni - ncunoscuta e cand, într-adevăr ... Daca mai detaliezi P.S. Dupa ce il mai analizezi , ar fi interesant, dar de ce sa ai insomnii, ce riscuri iremediabile te inspaimanta cu legatura usdx? Eu nu vad decat creșterea dobânzii in SUA, dar cred ca nu ... Pana la toamna. Multumesc!

AristotelCostel spunea...

USDX și-a atins ținta de 96,39 (de fapt a urcat la 96,49) după care s-a prăbușit. Probabil va fi retestat 93,56.

Majorarea dobânzii e poezie pentru forexiști. Visez cu ochii deschiși la... valul deflaționist. Mai mult pentru că ar putea genera o creștere destul de rapidă a... concurenței de pe piața bancară. :)

Marc spunea...

Poate ma duc eu cu gandul prea departe, dar valul deflationist , chiar pare atât de aproape, sau este ? Are legatura cu graba cu care vrea ue sa legifereze. Bail in urile in toată Europa obligatoriu din august ? De aceea eurx te ingrijoreaza? Eu nu m-am gândit ca totul se poate întoarce asa rapid...ar trebui sa mai momeasca putin si sa mai prindă cu navodul ... Dar poate vor face alt scenariu, ar fi inteligent ... Sper ca totuși m-am dus cu gandul prea departe...nu-i asa?

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă