Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 31 mai 2015

Trenduri mai 2015... revisited (3)


EURRON

4 aprilie 2015

30 mai 2015


Se strânge lațul. Cât timp prețul de închidere săptămânal se situează sub 4,5, e probabil ca prețul să retesteze suportul de 4,39, cu o  posibilă exagerare până la 4,34. Dacă prețul de închidere săptămânal (în săptămânile viitoare) se situează sub 4,27, sunt șanse de 4,1 (scopul nu ar fi altul decât adormirea vigilenților, 4,79 is written in the stars).
Repet, un preț de închidere peste 4,5 face probabilă aprecierea până la 4,79.

EURUSD

25 mai 2015
Ambele lumânări, daily și weekly, sunt puternic... bearish ceea ce ar putea determina un gap. Doar o străpungere a nivelului de 1,0845 ar face posibilă retestarea nivelului de la 1,0723... and so on. AC, sursa

30 mai 2015

Gap-ul a fost modic, însă direcția prețului pare să-mi copieze predicția. În cazul în care prețul n-ar fi testat 1,0845, configurația ar fi fost puternic bullish, țintă 1,17. Rămâne să văd la ce nivel vor apărea vânzătorii de euro. Într-o primă fază, 1,1143 e o rezistență solidă, însă nu exclud o întoarcere totală, până la 1,1475.

USDX

Idem... dacă 96 e atins, prețul testează suportul inferior, 95,53... dacă 94,95 e atins, retestăm 93,56. USDCAD arată bearish (last kiss), EURUSD s-ar putea corecta, GBPUSD ar putea face o mișcare... șoc, iar USDJPY începe o corecție... decentă.

GBPUSD

... good... în continuare, trecând peste flic-flac-uri, ținta acestei mișcări este 1,5217, iar cumpărătorii răbdători așteaptă nivelul de 1,5185, țintă 1,5882.

USDJPY

14 martie 2015
Bonus: preț țintă 1 = 124,59 => corecție => preț țintă 2 = 129,09 => corecție. AC, sursa

4 aprilie 2015

25 mai 2015
USDJPY a străpuns decisiv ultima rezistență în drum spre prima țintă. AC, sursa
30 mai 2015

Mă aștept că ținta mea să fie atinsă la nivel de pip. Elliotiștii lui Pretcher spun că tocmai se încheie valul 5 ceea ce ar converge cu scenariul unei corecții complexe a dolarului. Eu zic că turcii vin prin pădurea cu stejari, iar USDJPY retestează 121,41, după care... 129,09.

... we apologize for any delays you might experience...

4 comentarii:

Unknown spunea...

In curând o sa vedem iar nivelul de 1,14 eur/usd sau chiar peste 1,14?Conform lui Maldonado e de asteptat sa se duca peste maximul de data trecuta .

Edy spunea...

Lucian, vezi ce faci cu leii ca DNA nu prea te ajuta :)) si nici Maldonado.Din nou manipuleaza bancarzii piata pe Eur Usd exact pe modelul descris de Aristotel .Multa volatilitate si victime sigure :)

Unknown spunea...

Edy.
Exista posibilitatea sa se ajunga la situatia din 2012,cand criza politica a dus cursul la peste 4,6 :D .Sau tot ce am vazut atunci a fost manipularea BNR-ului.

AristotelCostel spunea...

... Walley World e OK... încerc să reiau trendurile în weekend... n-am mai făcut analize, deci nu răspund la alte provocări... deocamdată. Ce am spus rămâne valabil.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă