Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

luni, 22 iunie 2009

Pont

Pont:

bye-bye, putine “esecuri” si multe “succesuri”!

Motivaţie suplimentară (Iunie 2009):

Urmatorul cutremur mare care se va produce in Romania va fi mai puternic decat cel din 1977, a anutat Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului National de Fizica a Pamantului. Seismul va avea 7,5 magnitudine, iar urmarile vor fi mult mai grave decat cele din '77. Marmureanu sustine, insa, ca Bucuresti nu va fi afectat, dar seismul se va resimti mai puternic in Iasi, Bacau si in Chisinau. Sursa alternativa În nord-estul Capitalei se va resimţi mai puternic

Atenţionare (Aprilie 2009):

Acesta a admis ca este posibil ca in Vrancea sa se produca cutremure puternice, dar la o adancime foarte mare. Intr-o asemenea eventualitate, socul ar fi resimtit mai puternic pe directia Bucuresti-Iasi, cum s-a intamplat in 1940.

Estimare FMI:

FMI: Rata medie a somajului in Romania va atinge 10%, in 2010

Posibilitate:

Posibilitatea intrării României în incapacitate de plată este în continuare verosimilă... sau... Pambuccian: Romania ar putea intra in incapacitate de plata.

Concluzie:

Viitorul apropiat pare deci sumbru iar salvarea cautata va fi una individuala.

... sau nu va fi deloc!

P.S. Staţi liniştiţi la locurili voastre! PIB-ul s-a prăbuşit cu 31%!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Oho, 31%, stai sa vezi dupa prezidentiale.
E zi tu, cum sa le spun eu parintilor mei ca astia i-au lasat fara pensie in 2010?

alex.dumitrascu spunea...

Nu trebuie sa le spui , ca afla singuri.

asybaris spunea...

Aristotel, salvarea nu poate fi una individuala,nu poate fi o retragere din viata publica intr-un individualism de supravietuire. Asta facem de cand ne stim. Recunosc, am si eu aceasta fantezie, ma duc in munti si-mi fac o cabana, imi aduc toate cartile si nu ma mai intereseaza nimic. Cum ar fi daca am proceda altfel?

AristotelCostel spunea...

@Asybaris

Pontul era emigrarea, nu retragerea in munti.

Nu avem clasa politica.
Politrucii lacomi si inconstienti daca ar fi inlocuiti in 2010 de clasa politica din Suedia, mai ramane problema celor 4 milioane de sclavi versus 11 milioane de asistati social.

Deci, in situatia ideala vorbim de o ... misiune imposibila.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă