Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

vineri, 8 august 2008

Ionuţ Bordei, CB Richard Ellis/Eurisko - noroc că prostia nu doare!

"Comparativ cu restul Europei si Statele Unite, in Romania nu avem de-a face cu o criza. Pietele occidentale sunt saturate si cererea efectiva de locuinte nu mai exista. In Romania piata este abia la inceput, cerere exista, iar piata are nevoie de minim 20 de ani pentru a ajunge la saturatie", a declarat Ionut Bordei.
"Noi nu ne putem compara cu pietele occidentale unde s-au construit millioane de apartamente, iar la noi in ultimii 20 de ani sau construit maxim 30.000 apartamente si case in toata tara si mai avem in constructie inca aproximativ 30.000 de unitati in urmatorii doi ani", a spus reprezentantul CB Richard Ellis/Eurisko. Sursa sau Sursa google
Băi Ionuţ Bordei, unde te crezi tu tată? Eşti pe tarlaua lu' tac-tu? România e grădina ta cu proşti?
Uite, ia de aici.

LOCUINŢE ŞI UTILITĂŢI PUBLICE, publicat de INS, paginile 256-26...până te plictiseşti.

Media locuinţelor recepţionate începând cu anii '90 este de aproximativ 30 000 bucăţi pe an, până în 2005 unde INS-ul se opreşte, dar începe opulenţa din marile oraşe. Putem bănui, Bordei, că numărul de locuinţe construite a crescut exploziv în ultimii ani?

Considerând datele astea, mai poţi tu susţine că s-au construit maxim 30 000 de locuinţe în ultimii 20 de ani?

Când ai puţin timp, într-o pauză de manipulare, să însumezi, adică să dai cu plus la calculator, numerele alea pe ani şi ai să vezi că ajungi la aproape 500 000 de locuinţe din 1990 până în 2005 inclusiv.
"Va fi surprinzător pentru mulţi dintre aceşti cumpărători să constate că proprietăţile nu s-au ieftinit, pentru că nu au cum, atâta timp cât costurile sunt imense. În acelaşi timp, vor realiza că pe piaţă oferta este foarte mică, pentru că mulţi dezvoltatori au renunţat între timp la proiectele noi, iar cererea este foarte mare şi preţurile au început să crească din nou. Surpriza va fi şi mai mare când vor observa că nici măcar credite nu vor mai putea lua în acel moment", a adăugat Bordei. Sursa

Nici cu un cap de lemn n-ar putea cineva să emită o inepţie mai mare. Deci, preţurile vor creşte din lipsă de concurenţă şi pe fondul lipsei de cerere. Urmarea? Surpriză, nici măcar cei calificaţi acum nu-şi vor mai permite ...credite. Surpriză pentru cine Bordei? Cine suferă în lipsa cererii? Cumpărătorii, Bordei?

Update 30 August 2008: Aceleaşi prostii au fost preluate şi de România Liberă.

Un comentariu:

Ciungel Vasile spunea...

E chiar simpatic d-ul Bordei, mai ales ca are un nume predestinat pentru domeniul in care activeaza momentan ...

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă