Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 24 iulie 2016

Trenduri iulie 2016

(L.E. Text editat pe 25 iulie 2016)
EURUSD
21 iunie 2016

22 iulie 2016

Înainte de Brexit am estimat căderea EURUSD până la 1,0937 bazându-mă pe indicatori (divergență RSIOMA-preț și  gap DDS-RSIOMA)... analiza "before-after"... validată. Nivelul de ofertă 1,1166, retestat, propulsează EURUSD către prima țintă, 1,0788. Dacă e atinsă, probabil 1,059 reprezintă finalul acestui val. 

21 iunie 2016

22 iulie 2016 (hidden divergence)
Hidden divergence și gap DDS-Stochastic100 semnalează o depreciere EURUSD pe weekly... depreciere materializată.

28 iunie 2016
Probabil iulie-august 1,06, corecție până în 1,11 și cădere pe final de an și tot... 2017. Dacă acest scenariu devine realitate atunci căderea din 2014 reprezintă un val A, range-ul din 2015-2016, val B, și ar urma o rachetă... albă până în 0,8 (posibil USDX 120).
Dacă prinde contur acest val B intru în dolar (cu depozite) pe corecția de la ~1,06 spre 1,11. AC, sursa
22 iulie 2016
Mai departe aștept atingerea țintei de la 1,059 și sper să intru cu depozite peste 1,1. Ar putea valul e să ajungă la 1,148? Da. Cât e de probabil? Vorbim după finalizarea valului d.

EURX
Ultimele două lumânări pe EURX formează un bearish big belt, pattern care prezintă o probabilitate foarte mare de realizare după străpungerea minimului ultimei lumânări.

GBPUSD
Bias
21 iunie 2016

22 iulie 2016
Încă un exemplu în care indicatorii oferă... informații valide... divergență bearish pe stochastic rope, și gap DDS-RSIOMA, GBPUSD cade 2200 pipși.

Și căderea ar putea continua cel puțin până la a doua țintă de preț. După corecție, reluăm căderea spre 1,178.

USDX
Nivelul de cerere identificat, 95,05, este evident pe timeframe-ul de 4 ore. Prima țintă este atinsă, trendul bullish e valabil.

USDJPY
26 iunie 2016
6 iulie 2016
Din graficul tau sa inteleg ca s-a cam terminat potentialul de apreciere al yenului si ar fi timpul de marcare a profitului pt cei care au yeni? george, sursa

Da. Dimineață a fost atins prețul țintă al pozițiilor mele short și am intrat automat long la retestarea nivelului de cerere (100,68), conform graficului postat.
Probabil va fi o corecție mică. Problema e că ar putea să ajungă și la 112. AC, sursa

22 iulie 2016
Prophecy accomplished. Am redeschis poziții short pe CADJPY, AUDJPY și EURJPY, nu însă și pe USDJPY. E posibil să mă înșel în privința USDJPY, dar dacă o fac, prefer să nu pierd nimic. O eventuală atingere a nivelului de 109,44 semnalează o foarte probabilă testare a nivelului de ofertă de la 112,3. Alternativ, obiectivul corecției a fost testarea nivelului de ofertă (I doubt about it), iar trendul bearish continuă nestingherit.

USDCAD
Azi, 25 iulie 2016, USDCAD a reușit pentru prima dată să treacă din fază de invalidare a trendului bearish în cea de validare a trendului bullish, prin atingerea primei ținte de preț de la 1,323. Teoretic piața dorește să testeze 1,357, practic, eu văd nou minim pe ulei, deci noi maxime pe USDCAD și USDRUB.
Dacă vom avea noi maxime, insist să rețineți că eu am identificat minimul pe USDCAD și schimbarea de trend. Dacă nu vom avea noi maxime... circulați, vă rog. :))

AUDUSD
AUDUSD mi-a oferit ceva emoții, dar pare să-mi respecte desenul. Așa s-ar cuveni. AUDUSD a străpuns adânc nivelul de cerere 0,733, atingând iarăși nivelul critic de 0,7178. Un nou minim pe AUDUSD s-ar putea să însemne randamente ceva mai mici pentru goldari.

USDRUB
USDRUB a testat zona 62,5, evidențiată cu niște ani în urmă. USDRUB testează 67,25.


43 de comentarii:

Altcineva spunea...

multumesc pentru postare Aristotel, la obiect ca intotdeauna, fara sa bati campii!
mersi,

Vali

Altcineva spunea...

''Nivelul de ofertă 1,1166, retestat, propulsează EURUSD către prima țintă, 1,0788. Dacă e atinsă, probabil 1,059 reprezintă finalul acestui val. ''

1.1166 a fost testat si depasit
ne poti spune o opinie Aristotel?

multumesc,
Vali

Informatii-economice spunea...

A terminat eur/usd corectia? se indreapta in final spre 1.05?

Altcineva spunea...

Haha, Aristotel uite ce am gasit!
http://www.money.ro/cel-mai-bun-an-din-istoria-moderna-a-pietei-imobiliare-din-romania-romanii-au-facut-peste-456-000-de-tranzactii-imobiliare-in-primul-semestru/
Miroase a varf atins!

Ca un elliotician ce cred ca ma simt ... avem a-b-c unde valul 'a' descendent a fost 2008-2010 , valul 'b' lateral a fost 2010 - prezent (inca suntem in el. pe finalul sau) si valul 'c' urmeaza cam din iarna ce urmeaza pana prin 2018-2020 pe masura ce eur/usd termina triunghiul in care se afla de 2 ani si incepe USD-ul sa scoata coltii ! :))

Ce parere ai Aristotel ? :D ?

Vali

AristotelCostel spunea...

USDX a retestat nivelul de 95,05. EURX lâncezește pe nivelul de ofertă.

Volumele din piața imobiliară au fost făcute iarăși cu... sărăntoci inconștienți, speriați de scenariul eliminării programului Prima Casă. BNR îi va avea pe conștiință la prima creștere a dobânzii.

Altcineva spunea...

Multumesc Aristotel,

Vali

Altcineva spunea...

Buna Aristotel,

Dpdv tehnic (ca si indicatori tehnici, deci nu Elliott sau alte nazdravanii) care sunt sansele sa fi inceput deja racheta alba in jos pe eur/usd de care vorbeai ?
Exista sanse (chiar si minimale) sau totul are un aspect corectiv si inca ne aflam in acel triunghi (2015-2016) pe chartul weekly ?

Multumesc frumos,
Vali

gelu spunea...

Salut Costele!
Suntem in plin boom al consumului intern(spune asta stabul consiliului investitorilor(suna a 2008 la nivele mai temperate..dar ...e ceva,au prins curaj oamenii:)))..merge din inertie..nici isarescu nu ii mai opreste pe musterii la prima casa...dar acest ciclu economic trebuie sa se incheie.
Crezi ca din intern se va exagera(apocalipsa,fmi,centurii de siguranta,atac pe leu...) la fel cum a fost in 2008-2009?
Pronosticul tau cu 10000$ cloaca vine la corectia asta sau la urmatoarea din 2024-2025?

AristotelCostel spunea...

Sunt șanse. 1,09 atins săptămâna viitoare ar favoriza scenariul căderii euro.
Alternativ, corecția actuală s-ar putea întinde spre 1,148, EURX insistând să testeze 101,1.

Merită considerat și scenariul alternativ pentru protejarea conturilor. :) Bias-ul meu e puternic short EURUSD, short GBP/ORICE, short ulei, short AUDUSD (de la 0,77), short NZDUSD (0,729), long USDCAD (de la 1,2875).

AristotelCostel spunea...

@gelu
Se simulează o revenire si foarte probabil se devalizeaza bugetul pentru un nou acord cu FMI. Cresterea salariilor mari de la stat nu influențează inflația, dovadă că dezinflația continuă. Va crește doar deficitul de cont curent.
Mușterii prima casă din 2016 vor cădea secerați după creșterea dobânzilor.
Sunt sigur că România o dă de gard mai grandios decât în 2009.
10 k nu e o corecție, ci preț... suport. Fondul locativ e alcătuit în majoritate din dormitoare ceaușiste expirate, structură, infrastructură utilități, :)vecini:). Sărăcanii nu pot fi obligați de stat să reconsolideze fondul locativ expirat, iar propria inițiativa a minoritarilor se va lovi de parametrul :)vecini:) rupți în cur. Pentru reconsolidare e nevoie de credite ipotecare pe care proprietarii nu sunt în stare să le acceseze.
... 10k...

Altcineva spunea...

multumesc,

Vali

Vali spunea...

Dom" Costel!

Vedem USD index in 90, ce zici?

Altcineva spunea...

Buna Aristotel,

Rambus implica aici o rupere a triunghiului de pe weekly eur/usd in sus, nu in jos (concluzie derivata din viziunea lui ca dolarul va suferi o depreciere abrupta curand).
http://www.safehaven.com/article/42307/usdu-an-important-perspective-on-the-us-dollar


e fix invers fata de ce sustii tu (bearish eur/usd // bullish usd) . Din punct de vedere tehnic, ca si indicatori tehnici, ce parere ai? Ar putea fi sustinuta o asemenea viziune sau nu?

Mersi, Vali

AristotelCostel spunea...

@Vali

Mi-am publicat pozițiile pe care le păstrez după cum descriu în grafice. Pe USDX stop loss-ul e la 93,74. Puteam să-ți răspund în privința... valorii de 90, dacă stop loss-ul meu era atins. Acum n-aș mai răspunde.

@Vali
Valul B e un triunghi simetric, cu o configurație ușor diferită de cea postată. Asta ar presupune că euro deja a pornit prăbușirea. God bless!

AristotelCostel spunea...

probabil

Altcineva spunea...

Aristotel, multumesc frumos pt raspunsul cu valul B - e o veste interesanta intr-adevar.
De acum postez cu ''Altcineva'' ca vad ca mai e un Vali aici :).

Mersi,
Altcineva.

Altcineva spunea...

Am intrat pe USD/TRY long - tinta mea e 4.8 si apoi 5 :) .
Wish me good luck! :))

Altcineva

Jean Ghinel spunea...

Buna, Costel!

tu chiar nu-i crezi p-astia in stare sa interzica cash-ul? efectiv nu au alta solutie...
ei sunt stapanii bitzilor din calculatoare si tare ma tem ca numai cu aia vom ramane.
Si cu un cip pe frunte.

Jean Ghinel spunea...

Buna, Costel!

Nu stiu daca am mai reusit sa trimit comentariul asta sau nu.

Tu chiar crezi ca astia nu vor desfiinta banii cash?
Chiar nu crezi ca singura forma de bani din viitor va fi forma electronica, iar oamenii vor avea toti cipuri pe ei? Daca va fi nevoie de razboi ca sa implementeze chestia asta, eu cred ca se va face.
Sunt foarte pesimist in privinta viitorului.

AristotelCostel spunea...

Ar fi singurul adjuvant pentru un bail-in eficient. :D
Nu în timpul vieții noastre. A mea ar putea fi scurtă.

P.S. Eu sunt optimist.

Marius73 spunea...

Salut Aristotel, cum mai vezi evolutia viitoare pe eur-ron ?

AristotelCostel spunea...

EURHUF a retestat 308,53.
EURPLN ar trebui să închidă peste 4,393 pentru continuarea aprecierii, altfel se reia corecția.

În cazul EURRON am în vedere 4,79 cu mențiunea că e posibilă chiar și o testare a nivelului de 4,34. Biasul pe termen scurt (săptămâna viitoare) este short. Pare să fi început o acumulare de poziții long, însă atingerea lui 4,426 (eventual cu preț de închidere sub 4,443) deschide posibilitatea testării unui nivel inferior.

Deocamdată EURRON retestează linia de trend evidențiată aici.

În concluzie, de la aceste nivele se pot acumula poziții long, trenul EURRON odată plecat pe câmpii fiind mai greu de prins.

Altcineva spunea...

Aristotel,

Poti te rog sa mai zici cateva idei despre eur/usd ? ne aflam in ultimele faze ale triunghiului , se intampla altceva ? Eu zici ca am pierdut harta, conform opiniilor mele si celor zise de tine urma eur/usd sa fac o tumba pana la 1.059 / 1.06 si acum vad ca s-a proptit sa urce spre 1.1428 iar ... unde naba mai suntem in triunghi ? Tot in valul ''d'' sau deja ''d'' a fost inchis la 1.09xx imediat dupa Brexit si acum suntem in ultimele (?) faze din ''e'' ? Sau poate am inceput deja caderea in valul 5 ?
Aaaaa, :) mi-am mai adus aminte de o intrebare pe care vroiam sa ti-o adresez de mai mult timp : pt valul 5 are sunt posibilele tinte in orice fel de scenariu (extins, ''normal'', val 5 trunchiat 0.618 din val 3 sau val 1) ?

Multumesc anticipat si frumos de raspunsuri,
Altcineva

AristotelCostel spunea...

Superficial, ieri EURX a testat vechiul nivel de ofertă, transformat în suport validat, 99,72. Sunt șanse ca acum să testeze nivelul de ofertă de la 101,1.

În consecință, EURUSD poate retesta 1,148. Dacă 1,1427 e atins, se duce și în 1,148.

Invalidarea triunghiului ABCDE se află abia la 1,1616.

E posibil ca valul D să nu se fi încheiat, dar valul E este cel care provoacă cele mai multe abandonuri (în cazul de față, short).
Din punctul meu de vedere, USDX arată bullish.
EURUSD arată la fel :D, dar ținând cont de valul E, îmi păstrez pozițiile short (Am identificat de ceva timp nivelul de ofertă capcană de pe EURX).

Cred că prin val 5 te referi la valul "racheta albă". De fapt, e un val corectiv, C. Primele ținte sunt publicate aici, cu stop loss-ul precizat (n-au treaba cu triunghiul). Capătul de drum e departe în timp, în zona 0,8.

Altcineva spunea...

Da, ma refeream la ''racheta alba'' cand ziceam val 5. In ansamblu imi dau seama ce intelegi cand zici val C. Practic dupa ce se finalizeaza distractia terminandu-se ''racheta alba'' dolarul o va incasa grav , grav de tot, cum nu am mai vazut pana acum (mai sus de EUR(sau deutsche mark)/ USD 1.60) ....

Iti multumesc frumos pentru raspuns - foarte revelator !

Altcineva.

Vali spunea...

Discutand de probabilitati...
Saptamana asta, azi si maine, eu zic ca vom avea indicii mai clare despre ce vor dori sa faca euro si dolarul, implicit.
Pe dollar index avem un flag bearish. Pe graficul weekly se vede mai bine. Canalul ala ascendent arata ca fiind o miscare corectiva la caderea de la nivelul de 100. Daca iese din el prima tinta e 92.60 si tinta finala 90(retragere fibo 50%).

Eur/usd faca un invertred H&S incepand cu luna mai cu neckline la 1.1340. Peste ea e bullish(tinte de (1.15-1.16) iar sub umarul drept e short solist(1.1120-1.1140).
Eu unul mai folosesc si MACD ca indiciu. Rejecturile si cross-urile cu media in zona nivelului 0 sunt indicii puternice pentru miscarile ample(bull or bear).

Acuma, daca ne uitam si la alte cross-uri valutare putem vedeaun aud/usd la un neckline pe weekly.Daca trece e din nou un semnal bear pentru dolar. Are si el cross-uri pe MACD din zona zero.
Yenul are set-up incepand de acum doua zile pentru short la fel ca in mai si iulie. Sa vedem daca functioneaza din nou. Oricum tot indiciu bearish pe dolar.

Oricum azi e si sedinta BCE care poate declansa un trend pe vreo 2 saptamani. Macar pana la decizia FED.

Informatii-economice spunea...

@AC, cand faci un update al analizei?
Ultima oara a fost in Iulie iar acum suntem in Septembrie.
Cred ca toti cititorii asteapta noutati...

AristotelCostel spunea...

@Răzvan

Vacanțele mele sunt complet atipice, nu suport să mă relaxez cu toți berbecii așa că variez din septembrie până în iunie. Vara sunt ceva mai ocupat (nu neapărat la cules de cireșe, dar oricum... nu-mi pasă).

Deci, au început deja lunile de concediu și abia spre finalul lunii voi reuși să revin cu analize.

În vară am urmărit piața, forexul a fost surprinzător de profitabil pentru mine, cu bias-urile publicate, intervenind doar cu mici nuanțe la ceea ce este deja publicat.

Altcineva spunea...

Dupa parerea mea in spatiul cuprins intre banci, programul Prima casa si Legea Darii in Plata incepe sa miroasa deja a mort. Si ma refer la clientii Prima Casa, nu e vorba de shaorma mea :))))))))))))

Ce parerea ai Aristotel ?
Altcineva.

http://www.zf.ro/zf-live/zf-live-florin-citu-analist-economic-programul-prima-casa-distorsioneaza-piata-imobiliara-si-urmatoarea-mare-problema-pentru-romania-de-aici-va-veni-15709211

AristotelCostel spunea...

7 septembrie 2016

... ieri EURX a testat vechiul nivel de ofertă, transformat în suport validat, 99,72. Sunt șanse ca acum să testeze nivelul de ofertă de la 101,1. sursa

Testarea lui 101,1 ar fi un fake brakeout frumușel. În cazul unui spike în forță peste 101,1, pe fond de știri pozitive pentru euro, scenariul căderii EURUSD ar fi validat de un preț de închidere a EURX sub 101,1.

Altcineva spunea...

... intr-o dimineata de noiembrie 2016 si USD si SPX 500 si restul indicilor bursieri americani (nasdaq, djia, rut, etc...) se vor duce absolut naibii ... in Elliott waves , pe SPX 500 deja exista 5 valuri (ultimul in curs de finalizare) de la minimul din anul 2009 ;) ....

am impresia ca alegerea trumpului o sa ii faca pe toti sa se scape pe ei in pantaloni .... deci, parerea mea e ca e timpul naibii sa inceapa eur/usd sa faca picioare (leg-uri) in jos , pana spre tinte .... e mort , zici ca e mort eur/usd, abia mai misca ! Si mai avem doar luna octombrie !

Aristotel, e vreo problema de rationare in ce zic? Sau daca pica in nas bursele, poate USD sa faca raliu ? Am observat o oarecare corelatie pozitiva intre bursele americane si USD (scad si cresc in paralel).

Mersi,
Altcineva.

AristotelCostel spunea...

N-ar fi rău, în general. :D
Trump e atât de prost și vanitos că-și dă peste cap și votanții anti-sistem.

P.S. Se pare că azi EURX ajunge în sfârșit în zona 101,1, după luni de tra-la-la.

Jean Ghinel spunea...

Buna, Costel! Tu ce crezi, pica Deutsche Bank sau nu?

AristotelCostel spunea...

Nu sunt sigur că-mi doresc foarte tare. La prima vedere Germania s-ar putea da peste cap pentru DB, însă intervine problema derivatelor, care fac din China un mic... țânțar. :D

AristotelCostel spunea...

La precedenta prăbușire a GBP s-a întâmplat... Lehman. Estimarea mea de la începutul anului în privința căderii AUDJPY, care trebuie să recupereze gap-ul față de CADJPY, a fost confirmată pe întreaga durată a lui 2016.

Jean Ghinel spunea...

Oare ce mai vrea si dolarul asta sa faca? A plecat si se va opri sub 1 adica Eur/USD < 1? sau mai face un stop pe la 1.05-1.06 dupa care Eur/USD incepe iar sa creasca? nu de-alta dar sunt cu putinele mele economii (care tot viseaza sa se transforme intr-o garsoniera) in intregime in Euro. Nu fac imprumut la banca nici mort! cand o veni si vremea mea o veni, dar pana atunci sa nu ma trezesc cu economiile devalorizate si cu preturi la case in dolari :( :) asta e stresul meu cel mai mare :( :)

Altcineva spunea...

ok

Aristotel, cred ca pe eur/usd a avut loc spargerea in jos pe care o tot invocam eu cand ziceam ca mai e extrem de putin timp pentru ca eur/usd sa isi faca numarul pana la tinta ta de 1.059 / 1.06xx - proiectata de mine pana ''intr-o dimineata de noiembrie'' :D cand piata si toti isi vor da seama ca a castigat ... Trump... si USD si piata americana de actiuni se vor duce naibii in jos ....

3 saptamani si numaratoarea merge :))

Altcineva.

AristotelCostel spunea...

@jean&vali

Am așteptat spargerea triunghiului de care vorbește vali. Pe la 1,06 va fi testat triunghiul din graficul meu (potențial val D). De acolo încă e posibil să revenim spre 1,14 (val E). If not, nou minim ~1.

Jean Ghinel spunea...

Multumim!

Altcineva spunea...

mersi Aristotel

Altcineva (vali)

Jean Ghinel spunea...

hai, mai cadeti inca o data!
http://www.profit.ro/povesti-cu-profit/real-estate-constructii/preturile-caselor-din-america-s-au-intors-la-nivelurile-de-balon-speculativ-din-anii-2005-2006-15607847

Marc spunea...

Buna Aristotel , te rog mai scrie-ne noutati ca ne e dor... ne-ai facut dependenti parca de scrierile in stilul tau... sau ai alt loc in care postezi ? Sanatate tie si tuturor !

gelu spunea...

Salut Costele!
Nelamurire:
Crezi ca e posibil dupa un nou minim pana la sf.noiembrie..dif.variante/analize1.06/1.05/1.04/1.03/1.01....sa vedem dp.anuntul babei cu posibila marire(destul de mare) a dobanzi in decembrie...sa faca un spike spre 1.21 eur/usd...dupa care un nou big red pana la 1.05-1.06 in lunile urmatoare ...ma uitam la spike-ul din decembrie 2008 pe eur/usd ???!!!

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă