Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 18 decembrie 2008

Nu trageţi în ...Dan Pascariu

Update: Vorbeşte lumea despre o bancă.


Titlul este inspirat din epopeea de 2 lei sau 50 Eurocents a d-lui Dan Pascariu.


Un citat nu foarte vechi ...din Dan Pascariu, dezvăluie o clarviziune de bancher cu perspective sănătoase, care îşi câştigă banii din alte …învârteli decât cele pe care le comentează …obiectiv.


Martie 2007

Chiar de la inceputul acestei luni, Dan Pascariu, presedintele HVB Tiriac, spunea ca nu trebuie neglijat faptul ca pe piata imobiliara s-ar putea produce si o prabusire a preturilor. Sursa

În ciuda perspectivelor sănătoase, tentaţia banilor grupaţi în găleţi tip cisternă şi accesibili prin simpla prosteală s-a materializat într-un timp relativ...scurt.


Pascariu, Sima si Zamfirescu imprumuta 40 mil. euro pentru un proiect imobiliar


Efectele?


August 2007

"Piata imobiliara va ramane atractiva cel putin in urmatorii patru - cinci ani, desi marjele de profit vor continua sa scada", spune Dan Pascariu, care detine 7,38% din actiunile firmei Romfelt.

Proiectul rezidential dezvoltat de Romfelt Real Estate este situat pe strada Ziduri intre Vii, in apropierea lacului Fundeni. Pentru acest proiect, Pascariu spune ca marja de profit ar trebui sa fie de cel putin 100%. Sursa

100%? Aaa....cel puţin...nu priceam care-i şpilu’ la aşa un mizilic.


Adeseori în viaţă, când te gândeşti la lup...singura scăpare ar fi să nu te afli ...acasă.


Martie 2008

Bancherul Pascariu considera ca piata imobiliara din Romania nu va inregistra un bubble. Sursa

Totuşi, situaţia merită reflectată profund că-i vorba de 40 milioane de euro şi la banii aştia poţi să cauţi o grămadă de ...explicaţii.


Iulie 2008

Problema momentului e aceea ca piata imobiliara e blocata din cauza asteptarii ca vor scadea preturile. Exista insa o limita a acestei scaderi, deoarece si investitia imobiliara este o afacere si sa vinzi acum cu un pret mai mic de 1.300 euro pe metru patrat o locuinta noua e absurd, nu-ti acoperi costurile. Terenul e foarte scump. Fierul s-a dublat, aproape s-a triplat in ultimii doi ani, cimentul s-a scumpit semnificativ. In general, materialele de constructii s-au scumpit, astfel incat nu cred ca va scadea pretul sub 1.300 euro pe metru patrat. Sursa

Nici 6 luni nu trecură şi situaţia expusă de Daniel pare din cu totul alte ...timpuri.

Drept pedeapsă...iată ce vă aşteaptă!!!


Decembrie 2008

"Stocul disponibil de locuinte noi se va mentine acelasi in urmatorii doi-trei ani", a mai spus Dan Pascariu. Sursa
Aţi auzit, constructorilor? În următorii 2-3 ani veţi mânca licheni şi veţi bea ...rouă.

Legat de subiectul abordat, propun şi puţină lectură facultativă.

Afacerea Marmura. Anul 1994 a reprezentat inceputul celei mai importante dintre afacerile lui AdrieanVideanu, marmura. Ca sa intre intr-o asemenea afacere, avea nevoie de foarte multi bani.

Potrivit declaratiilor sale, a inceput aceasta megaafacere cu 30.000 de dolari, pe care i-a acumulat in cei patru ani de "trading". Langa aceasta suma a adaugat, cu sprijinul dezinteresat al lui Dan Pascariu, presedintele de atunci al Bancii Bucuresti, 350.000 de dolari. Videanu mai spune ca banii i-ar fi fost dati de Pascariu pe incredere. "Am intalnit un bancher care a avut incredere in mine si in planurile mele de afaceri", povesteste Adriean Videanu azi, la gura sobei, pentru un cotidian central. La acea vreme, interesul pentru preluarea productiei de marmura din Romania era mare. Cum se face ca tocmai Videanu a fost cel ales pentru aceasta afacere? Explicatia sa fie "flerul" lui Pascariu si al celorlalte "proptele" cu nume de fonduri de investitii inregistrate in paradisuri fiscale (Delaware-SUA, Cipru) sau a fost ordin pe linie de partid si de stat? Acesta este unul dintre marile secrete ale lui Videanu. Sursa

Vorbe goale de pe net, semnate de ...gigi:
Dar domnule pascariu, ce recomandati parintilor celor 2 omorati si cei 3 accidentati cu X5 ul din dotare in 2001? in lei sau euro? dvs in ce ati platit de ati luat 1 an cu suspendare si ,culmea norocului, s-a prescris si fapta in 2002 prin decret-lege? ehe..in 2001 era leul tare ca era PDSR ul la putere.parerea mea. Sursa
Se pregăteşte...Sergiu Oprescu

Un comentariu:

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

Da..., corect, am postat si eu in acest an despre habar-n-am"-ismul lu' Pascariu.
Deh..., si "ei", cu "ei...mai IAU teapa!
Sa stea...in stoc cu ce construieste pana i se vor lungi urechile. Ori se adapteaza la realitate, ori sta. Ca "spate" financiar nu e de crezut ca n-are!
Si ce daca? Sa fie sanatosi.

Actionarii companiei Romfelt Real Estate sunt compania olandeza Aktiva Sei BV care detine 34% din capitalul social, societatea Vim Holding Ltd inregistrata in Insulele Virgine Britanice cu 15,27% din actiuni, Sima Cristian cu 18% din actiuni, Dan Pescariu cu 7,38% din actiuni, Zamfirescu Calin Andrei cu 4,94% din actiuni, Tarnoveanu Stan cu 4,94% din actiuni, Lustig Adrian cu 10,83% din actiuni si Stanescu Iuliana cu 2,97% din capitalul social.

Rom­­­felt Bucuresti, specializata in productia de pasla si postavuri, si-a schimbat obiectul de activitate in dezvoltator imobiliar.

...De la pasla si postavuri la imobiliare, deh..., orice afacerist ce baga banii in imobiliare era "dezvoltator" si viitor milionar in EUR; ca si "postavaria" asta. Cu Pascariu, cu Zamfirescu, ca specialisti si investitori, succes garantat, nu?
Da, da...

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă